Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Vajon miért nem Szilárd-a...? Avagy az elborult elme fekve ír

    2017. december 14. - csokiduda

    Kedves Olvasóim!

     

    Ma Szilárda napra ébredtünk, akiknek ezúton szeretnék boldog névnapot kívánni. Elég kacifántos megfejteni ezt a nevet, de teszek rá egy próbát. Mint minden modern kori halandónak, nekem is az első dolgom a google felütése volt a névvel kapcsolatba és az egyetlen híres és egyben gyanús személy, akire ráakadtam, Özvegy Rudnay Józsefné Veres Szilárda, aki csak nemesi származása miatt változtatott nevet Véres Etelkáról. Egyes források szerint a magyar lakótelepek réme volt az 1920-as években, főleg Fehérgyarmatot terrorizálta, amit a lakosság azóta sem hevert ki. Közvetlen rokoni szálakat vélek felfedezni közte és Vlad Tepes (a Tepes és a Veres kísértetiesen összecseng) között. Ez persze sok mindent megmagyaráz az új miniszterjelölttel kapcsolatban is (Karácsony Gergely). 

     

    biciklisepru.jpg

    Szóval Veres Szilárda asszony nyitotta meg az első éjjel-nappali italboltot Fehérgyarmaton és ezzel ő felelőse/jótevője (mindenki döntse el maga) a Szabolcsban komolyan gyökeret vert alkoholizmusért. Főleg a legnagyobb akciójával, a "2 liter kannás bort veszel és 2 litert kapsz" döntötte romba a helyiek idegzetét, mivel azóta sem tudták megfejteni, hogy ebbe mi az akció és csupán a tudományos kíváncsiságuk miatt, naponta eljártak kihasználni eme csodás lehetőséget, hátha rájönnek a fondorlatra. Törzsvásárlói gyakran fel is tették a kérdést maguknak reggelente székelés közben, hogy vajon miért nem szilárd-a székletük. Ez azóta is foglalkoztatja a helyiek. A szabolcsi lakosság java régebben az artézi kutakra gyanakodott, 2000 óta pedig a tiszai ciánszennyezésre. Senkinek sem jutott eszébe még, hogy még mindig Özvegy Rudnay Józsefné Veres Szilárda (lánykori nevén Véres Etelka) ördögi tervének áldozatai. 

     Persze mint minden alkoholizmusból meggazdagodott személy, Szilárda asszony is jótékonykodott. Ő hozta létre az első és azóta is egyetlen dodó madár menhelyet Európába, ami nem a kihasználtságáról híres, illetve csendes társként beszállt, az adó 1+1%-ára utazva, a déli gyomorköltő béka megmentéséért folyó harcba, ami végül 1981-ben kihalt. Nyilván sejthetjük ebből is, hogy az 1+1% nem feltétlen került erre a nemes célra való beinvesztálásra. 

    A mai nap tanulsága pedig az, hogyha a szabolcsiak elviselték Szilárda asszony csalárd fondorlatait, kibírták a világháborúk, egész biztos, hogy az alkohol napi fogyasztása egészséges, sőt egyenesen javasolt (!). Ezt minden belgyógyász alá is támasztja, aki naponta iszik. 

     

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr4113499255

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása