Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Detre és Valér! Összefüggések a Szojuz-6 és Árpád fejedelem között!

    2017. december 15. - csokiduda

    Vigyázat! Akár igaz is lehet.

    Árpád fejedelemről először 893-ból maradtak feljegyzéseink, amikor a bizánci császárral kötött szövetséget és fiát
    Liütinkát (Levente) egy kisebb magyar sereggel a Duna túloldalára küldte, bolgárokra vadászni. Fia ekkor ejtett fogságba és vetett rabszolga sorba egy német zsoldost, Dietrichet (Detre), akit a hadizsákmányból való részesedés fejében az apjának adott. De Liütinka okosabb volt annál, hogy Dietrichként mutassa be a rabszolgát, mert egy ilyen név hallatán az apja biztos egy hatalmas sallert adott volna neki. A 8 kumisz után ezt egy magyar biztos nem tudja kiejteni, ezért Liütinka magyarosította Detrére a Dietrichet. Detre baráti viszonyba került Áráddal és Árpád kinevezte fő kumiszfelelősnek és pohárnoknak. Detre szállította is bőséggel a kumiszt, nem szűkölködött Árpád. Viszont mivel tudjuk azt, hogy Mózes igazából hun volt, ezáltal Árpád rokona (ük-ük-ük unokatestvére anyai ágon valószínű), ősapánk megtartotta Mózestől örökölt családi szokását, hogy részegen foglaljon hont. Mózest nem volt könnyű felülmúlni, mert az egyetlen placcot nézte ki a Közel-Keleten, ahol nincs olaj, de Árpádnak ez is sikerült. Ő talált egy olyan helyet népének, ahol konkrétan semmi sincs, ami nem meglepő, mert ritka komisz volt már délutánra a kumisztól, amire nagy nehezen áttuszkolták vezértársai a Vereckei-hágón, de a Felső-Tisza vidékén a nagy mámorba leesett a lováról és nem volt hajlandó továbbmenni nyugat felé.

    Nah most ezt történetet ismerte F.Bertalan is, aki elmesélte a bajkonuri űrközpont tiszti kantinjába Valerij (a Valér
    orosz megfelelője)Nyikolajevics Kubaszov kollégájának is. Akinek megtetszett ez a kumiszos dolog és mivel abba az időbe még az oroszok is a Holdra akartak eljutni, vitt magával egy keveset a világűrbe is. Ki tudja mikor lehet
    rá szükség?!Lehet neki is hont kell foglalni a Holdon? És mit csinál ott üres kézzel? Ráadásul elég rákeresni a
    Wikipédián, látható az a pirospozsgás arca, ami egész biztos, hogy nem a napszéltől volt. Valószínű a vodkát már
    unta és pont jókor jött a kumisz. 

    800px-valeriy_n.jpg

    Mivel kumiszt nem lehet kapni a hipermarketekbe, meg kell elégednünk Kubaszov első kedvencével, a Stolichnaya vodkával, amivel kötelességünk koccintani egyet F.Bertalan egészségére és a Valérokra és a Detrékre, akiknek ezúton kívánok boldog névnapot!

    Kép forrása: By NASA - http://spaceflight.nasa.gov/gallery/images/apollo-soyuz/apollo-soyuz/html/s74-20820.html, Közkincs, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=15677623

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr1013501375

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása