Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Retro láz - Hé Ford újra tudok járni - Ford Fariline kalandjai

    2018. január 06. - csokiduda

    Az egyik német üzletlánc retro hete ihletett meg a mai napra. 4 betűs olcsó árakkal dolgozó üzletláncról van szó, ami nem a Penny, főleg mert az öt betű. 

    ford_fairline_mozgokep.gif

    Szóval Retro. A kedvenc filmemre kanyarodok tehát vissza 1990-be, amikor megszületett a Ford Fairline kalandjai. Főszerepekben Andrew Dice Clay (Ford Fairline) és Ed O'Neal (Amos hadnagy). Utóbbit a Rém rendes családból ismerhetjük, mint Al Bundy. Szóval eme ikonikus alkotás, leginkább csak magyarul lett ikonikus, amit Nagy Feró magyar hangja emelt ki a Zs kategóriás akció vígjátékok közül. Elég sok mára közhellyé vált mondást köszönhetünk neki, mint például az "eszem, faszom megáll" vagy "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas.". Azt tudni kell még Feró szinkronhangjáról, hogy előtte viszonylag sokan dobták már vissza, mondhatni csak ő maradt, aki adta is hozzá a nevét. A nemzet csótánya név, amit Feró magára aggatott, a szinkronhangja után új értelmet nyert. Ha még valaki nem látta a filmet, azért arra készüljön fel, hogy az egy percre jutó trágár kifejezések aránya igen magas. Mindez a film fogyasztása közben nem zavaró, mert a főszereplő karakteréhez kiválóan illik. 

    kautchky.jpg

    A film cselekménye nincs túlbonyolítva. Ford gyerekkori barátja megbízza egy üggyel, aki a megbízás után 5 perccel már látványosan meg is hal áramütés miatt (nyilván gyilkosságról van szó). Másnap ugyanezzel megbízza még másik két szereplő is. Innen kezd Ford ráállni az ügyre komolyan és fordulatosnak épp nem nevezhető kalandokba keveredik. 

     filmet jobbnál jobb poénok jellemzik, amiről Ford (a rock'n'roll detektív) és Amos hadnagy (rendőr nyomozó) rivalizálása is csak fokoz, mivel Amos is nyomoz a Ford körül gyűlni kezdő gyilkosságok kapcsán.   

    ford_1_2.jpg

    Némi romantika is van a filmbe, de igazából nagyon sokadlagos. A végkifejletben csúcsosodik majd ki, amikor Ford összejön a titkárnőjével, akit előtte többször igen komolyan degradál. Mindketten akkor jönnek rá az érzéseikre, amikor az életük már romokban hever és jóformán csak ők maradnak egymásnak. 

    ford_4_1.jpg

    A filmbe ne várjon senki filmtrükkök, komoly akciójelenetek vagy digitális varázslatot. Ilyen téren rém egyszerű, de ez mit sem ront rajta. 

    Egy dologra kell figyelni, hogy véletlenül se nézzétek meg semmilyen idegen nyelven, mert úgy fele annyira sem élvezhető, mint Feró magyar hangján. Fogyasztását minden 14 évnél idősebb ember számára csak ajánlani tudom. 

    Olvass róla a mafabon is: klikk!

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr113554121

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása