Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Tarantino hét a blogon - Becstelen Brigantyk

    2018. január 13. - csokiduda

    II. világháborús náciöldöklős történet kis csavarral, Tarantino köntösben.

    Technikai, rendezői megoldásaiban a film nem nyújt akkora meglepetést. Tarantinora jellemző vágási technikák, történetvezetés is hasonló. A karakterek kidolgozottsága elég gyenge. Nagyon sok akkori korra jellemző filmes klisé okos és humoros feldolgozása ez a film. De ebből a szempontból semmi újdonság vagy kiemelkedés. A Tarantino féle vérfürdő is kissé elmarad, a skalpolások közül is csak az első kettő közeli és látványos. Egy ilyen második világháborús filmtől Tarantino rendezésében közel sem ezt vártam. Némileg csalódás. (ez a rész is)

    becstelen_1.jpg

    A történet lényege, hogy pár kemény legényből összeraknak egy egységet, aki nácikra vadászik, majd a végén megpróbálják megölni Hitlert, ha már ilyen szépen összejöttek. 

    A zene passzol a kort az elképzelt sztori ellenére hitelesen ábrázoló képi világhoz.  Vannak benne brutálisabb jelenetek - mint például skalpoló, szülőket félbevágós, egész mozikat felgyújtós - valahogy mégsem a rendezőre jellemző véráradat maradt meg bennem a filmről.

    becstelen_5_1.jpg

    A színészi gárda most is csupa neves színészből áll, bár eltér kicsit a szokásos törzsgárdától. Brad Pitt hitelesen hozza a karaktert és a női színésznők, Diane Kruger és Mélanie Laurent is beleadnak apait-anyait. A dialógusok drámához mérten kimondottan viccesek, a film nem mentes a groteszk humortól most sem. És pont ez teszi zseniálissá, az amúgy élvezhető, de nem a wow-faktorú egész estés mozit.

    becstelen_4.jpg

    Maga a téma elég nehéz, de a film túllép a szokásos drámai koncentrációs táboros mizérián és a néző nem úgy érzi, mintha sokadjára halna bele a XX. század egyik legmeghatározóbb korélményének megfilmesítésére, hanem morbid poénokkal szépen fényképezve, az amerikaiak szemszögéből mutatja be a történéseket. Nem a nácikéból. Nem az izrealitákéból. Szerintem ebben a filmben ez az, ami újdonságot hoz és ami kiemeli. 

    Összességében szerintem egyszer nézhető kategória. 

    Ne feledd: Oszd meg! És duhajkodj!

    Olvass róla a mafabon is: klikk!

    Szeretném mindenki figyelmét felhívni arra, hogy a blog követhető a facebookon és az instagramon is:

    https://www.facebook.com/csokiduda.blogja/

    https://www.instagram.com/csokiduda.official/

    5_per_3.png

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr6213571815

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása