Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Pál apostol, a kannás bor ötletének adója

    2018. január 25. - csokiduda

    Történt az időszámításunk után néhány évvel, amikor Jézus megjelent a színen. Először csak kisebb csodatettekkel próbálkozott, mint például a meggyógyította a bénát és újra tudott járni, de később jöttek a jobbnál jobb trükkjei. Egyesek szerint Houdini is a Biblia olvasása közben ötletelt mindig az új trükkjei során. 

     pal_apostol_1.jpg

    Szóval csodatettei során felfigyelt rá mai hősünk, Pál. A Pál latin eredetű, jelentése kicsi, kis méretű férfi. Általában a viselői kreatív, új ötletekkel előálló személyek, akik kedvelik a társaságot. Pál időszámításunk szerint 5-ben vagy 8-ban látta meg a napvilágot Tarsusban, zsidó szülők gyermekeként. Farizeusnak nevelték, fiatal korában üldözte a keresztények tűzzel vassal. De ez nem kísérte végig életútját, mert egyszer csak sétált a damaszkuszi úton (egyesek szerint inkább imbolygott, mert akkor fogyasztott először alkoholt) és látomása lett. Isten megjelent neki egy demizson bor címkéjén: "Made in Heaven" (azaz a mennyországban gyártva). Egyből bele is kortyolt újra a demizsonba, majd miután megszédült az alkoholtól és beletérdelt egy lócitromba. Hosszas káromkodás közben meglátta Jézust. Ekkor gyorsan felpattant, szikkadt egy 2 ezreléket és elindult vissza felé az úton, mert Jézus csak nem láthatja matt részegen ugyebár. Ezt hívjuk "Pálfordulásnak". A Biblia kicsit máshogy írja le, de erről van szó nagyjából. 200 méter imbolygás után, Pál talált egy árnyékot adó olajfát, ahol szundikált néhány órát majd miután felébredt, eszébe jutott a látomása. Gyorsan bele is kortyolt a demizsonba újra, mert érezte, hogy vészesen esik az alkoholszintje, majd felkerekedett, hogy megkeresse Jézust. Nem volt nehéz dolga, mert akkor már a trükkjeit bemutató Jézust komoly tömeg vette körül. Itt jön az a mozzanat, amikor Pál kreativitása megvillant (hiába a név kötelez). Átverekedte magát a tömegen, hogy szólhasson Jézussal. Amikor ezt hosszas sorban állás után végre megtehette, felvetette nagy ötletét, hogy Jézus csináljon vízből bort. Ezzel akarta Jézust próbára tenni, hogy vajon tényleg ő Isten fia vagy csak egy kuruzsló. Természetesen Jézusnak sikerült a trükk és a falu népe ezután egyből megtalálta Istent. Amikor Jézus a teljes heti vízkészletükből bort kreált, nem volt tovább kérdés, hogy a pogány Istenek imádják vagy az egy igaz Istent. (Tanulságos történet, ahol kiderül, hogy honnan tudta Jézus a vízből bor trükköt is. Klikk a linkre: "Boldizsár, a maratoni sprintbajnok")

    pal_apostol_2.jpg

    A 20. században ez a trükk megihletett több borászt is, akinek a jég elverte a szőlejét vagy aszály sújtotta. Nyilván némi vigaszt próbáltak keresni a Bibliában a csődközeli helyzetükben és ekkor gyúlt fény az agyukba. Meg kell próbálni ezt a vízből bor trükköt nekik is, hátha sikerül. A legtöbben a Bibliát forgatva próbáltak rájönni a receptre, de volt köztük egy úttörő, aki rájött, hogy itt inkább a kémia 8. osztályosoknak könyvet kell forgatnia. Majd megszületett a recept: szalma (valami "sz" betűs csak legyen benne szőlő helyett), víz és cukor. Fogyókúrázóknak ugyanez szacharinnal is működik elvileg. A tényleg jó kannás bort készíteni vágyók egy kis törköllyel is feljavítják az íze kedvéért, de alapvetően a titok nem ebben rejlik. Minden kannás borásznak van egy saját készítésű kis tablettája, amivel feljavítja a nedűt, hogy legalább nyomokban emlékeztessen az íze a borra, netalántán a szőlőre. Így született meg a világ(rém)hírnek örvendő Koccintós, ami az egyetemisták körében gyorsan népszerű lett.

    pal_apostol_3.jpg

    A magyar kultúrkörben ugye az egyetemista és az alkoholista szinonima, de mivel pénzük általában minőségi alkoholra nincs, berúgni meg ugye be kell, marad a kannás. Mondjuk hozzáteszem, hogy egyetemistaként tanultam egy receptet én is, igaz csak egyszer mertem megkóstolni. Az egyik ismerősöm rendszeresen gyártott almabort a következő módon. Vett egy 5 literes tesco gazdaságos almalét (szigorúan 3% alatti gyümölcstartalommal) és kettéöntötte. Ami a kannába maradt, azt feldúsította 1 kiló cukorral, majd kirakta az ablakpárkányra, hogy érje a nap. Néhány nap múlva ez a nedű megerjedt a cukor miatt, majd felöntötte az almalé másik felével, hogy iható legyen. És hozzá kell tennem, hogy ennek a löttynek több köze volt a borhoz, mint a Koccintósnak, hisz ennek legalább volt gyümölcstartalma, ha nem is sok. Mivel az ismerősöm, kémia szakra járt és kísérletező típus volt, egyszer feltúrbózta a nedüjét némi élesztővel is, amiből egy pezsgő "ízű" és állagú kutyulmány jött össze. Még mondhatni iható ízvilágú is volt, mondjuk ezt nem tahiti szűzlányok szoknyája mögül kitekintő vecsési öregasszonyok szedték, a Bakony napcirolgatta lankáiról. Igaz ő gyöngyözőbornak keresztelte el, de jobban hasonlított a pezsgőre. Nem hiába, van értelme részt venni a felsőoktatásban, ez is kiválóan bizonyítja. Szeretném azért leszögezni, hogy senki ne próbálja ki otthon ezt a zseniális receptet, mert ön- és közveszélyes. Az ön-t nem kell magyarázzam azt gondolom, közveszélyes pedig azért, mert ettől a cucctól nem csak úgy megkapja az ember a fényt, mint pár kupica pálinkától, hanem a kreatív ötletek végre is hajtja. 

    pal_apostol_4.JPG

    Minden kannás bor készítő és fogyasztó nevében szeretnék köszönetet nyilvánítani Pálunknak, akiből később apostol lett ezen kreatív ötlete miatt, és ezúton kívánnék minden Pálnak boldog névnapot!

     pal_apostol_5.jpg

    Ne feledd: Oszd meg! És duhajkodj!

     

     

    Szeretném mindenki figyelmét felhívni arra, hogy a blog követhető a facebookon és az instagramon is:

     

    https://www.facebook.com/csokiduda.blogja/

     

    https://www.instagram.com/csokiduda.official/

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr3513601589

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása