Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • 007 Spectre - A fantom visszatér

    2018. február 21. - csokiduda

    Bő 50 éve van már velünk egyik kedvelt hősünk, a megunhatatlan 007-es. Igaz a legújabb James Bondunkkal nem vagyok megelégedve, Sean Connery poros nyomába nem ér konkrétan, de ettől még maga a film önmagában és a sorozat tagjaként értékelhető eresztés. Mind Sam Mendez a rendező, mind Daniel Craig lenyiltkozta, hogy nem óhajtanak már a filmes szakmában tovább tevékenykedni és ez félő volt, hogy az "utolsó" filmükre is rányomja a bélyegét, miközben a világ soha nem látott Bond lázban ég a Skyfall után. Ilyen hozzáállással, ilyen elődökkel, nem vártam nagy eresztést a 24. Bond filmtől, de lássuk mi lett belőle. 

    Pechünkre mindketten ezt még elvállalták. Az rendben van, hogy Mendes már a forgatások alatt lenyilatkozta, hogy ebből a filmben szeretne egy régi elődökhöz visszakanyarodni és egy lazább filmet gyártani, mint például 60-70-es évek Bond filmjei, de ez a film nézetem szerint baromi messzi áll attól. Annyira "túltoltuk Béláim...", hogy ez már nem Bond színvonal, nem 007-es, hanem csak szimplán dupla nulla. A dupla nulla kifejezést pedig a WC-re használjuk nem kell mondjam. Jelen esetben egy csokidudával gazdagon megrakott, eldugult WC-re. 

    spectre_2_sivatag.jpg

    A történet azzal indul be, hogy M halála után hátrahagyott egy üzenetet, ami befészkeli magát Bond fejébe és úgy dönt, hogy ideje a Quantumot végleg leixelni a pereputtyal együtt. Mindezt persze úgy, hogy egy rakat rossz fiút legyilkol, a fél világot megkettyinti és ez a szint már valahol átcsap a megszokott sármból egy bődületes arroganciába, amitől maga a színész és a karakter is visszataszítóvá válik, legalábbis számomra. Igen csak sikerült mellényúlni. Hatalmas mázli, hogy Mendes "barátunk" nem óhajt tovább a filmes szakmába tevékenykedni, mert ez a too much. A hatalmas sármőrből simán csináltak egy hatalmas parasztot. Érti ezt valaki, hogy miért? Én egész biztos nem. Féltem tőle, hogy valaha is ezt fogom mondani, de akkor már inkább Vin Diesel 128 000-szer elcsépelt "brósága", mint ez a talicska híg csokiduda. 

    spectre_3_vin_diesel.jpg

    Maga a sztori is szerintem hipergyenge. Az, hogy Bond már senkiben sem bízik, hogy senkitől sem fogad el információt és a főnökeivel sem foglalkozik, az még oké. Bekattant kicsit a lelkem, előfordul. Na de az, hogy a forgatókönyvírók mit csináltak írás helyett, azt nem tudom. Se fordulatok, se csavarok, se finesz, se meglepik. Mintha úgy lettek volna vele, hogy az előző 2-3 részben már megcsináltuk a dolgunk, most már jöhet a munka nélküli zsetoneső, mert ezután úgy is új garnitúra jön. Nem csoda, hogy minden idők legrosszabb Bond filmje lett a Spectre. Az, hogy van néhány jó akciójelenet benne az rendben van, de az hogy Bondot teljesen hidegen hagyja, hogy egy fél várost rombadönt, miközben a gonosszal harcol, az megint roppant érdekes. De még ezt is le lehetett volna nyomni a nézők torkán, némi színészi játékkal, ami az egész filmből hiányzik. 

     spectre_4_staeyr_aug_1.jpg

    Szumma: sokáig gondolkodtam rajta, hogy vajon van-e ennek a filmnek bármi jó oldala - tényleg sokáig - de nem tudtam semmit kiemelni, ami nem az, hogy felülmúlja, de legalább megüti az elődök szintjét. Ha kivesszük magát a filmet a sorozatból, akkor sem több mint egy ponyva, ami karcolja a "zs" kategória határát. Azon is sokat gondolkodtam, hogy mivel lehetett volna még a rajongótábort és az elődök ennél jobban is arcon köpni és megszületett a megoldás: 

    spectre_5_keverve_meg_veletlen_sem_felrazva.jpg

     

    Az értékelés pedig a siralmas kategória.... Olvass róla a mafabon is: klikk!

    1_from_5.png

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr8513687906

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása