Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Mega shark vs giant octopus - a színesfém-gyűjtő gigaszörnyek!

    2018. február 25. - csokiduda

    Újabb gyöngyszem a "ZS" kategóriában. A tegnapi Sharknado után komolyan azt hittem már, hogy nincs lefelé. De van! Ez a film minden képzeletem felülmúlta, de tényleg. Szintén javaslom mindenkinek, kötelező mű! És ahogy a Sharknadoból, ebből is készült több rész. És belegondolva ez nem meglepetés, hisz nézik az emberek. Igaz nem moziba, de ettől még megtekintettem ezt a csodát!

     megashark_airplain_vizjel.jpg

    A film indítása nem túl bonyolult: vizsgálják az Északi-sark jegét kutatók, ezzel párhuzamosan egy helikopterről ledobnak egy illegális szonárt, ami úgy megzavarja a bálnákat, hogy nekiúsznak a jégnek, amiből letörik egy kövérebb darab. Ezután a kutatók látnak valamit a víz alatt, amit nem akarnak elhinni. Hozzáteszem először a néző sem. Kicsit később előkerül egy félbeharapott bálnatetem a tengerparton, ahol a főhősnő, aki látta a szörnyeket, ráébred, hogy itt valami nem oké. Idő közben egy zseniális jelenetet láthatunk, ahol letérdeltem imádkozni: egy utasszállító a vihar miatt leereszkedik a felhők alá (kb 400 méterre) és az egyik utas szemszögéből láthatjuk, hogy feléjük repül egy cápa alulról, aki aztán lerántja az utasszállítót mint a pinty. Nem elég hogy óriási, de még 400 métert ugrik is! Nem akármi! Ezt a részt elkönyveltem annak, hogy "á ez biztos csak a hatás miatt" van, hogy felfogja a buta néző, hogy egy 18 méteres cápa, azért nem akármekkora. Ezután kutatóink ráébrednek egy kis táskányi laborfelszereléssel, hogy márpedig ez egy 18 millió éve kihalt megalodon. Lötybölnek kicsit a kémcsőben, ránéznek és voila, megalodon! Nem kell ehhez szénizotópos vizsgálat meg semmi. Egy kémcső, egy kis lötybölés és mindjárt megvan az eredmény.

     mega_shark_lotyboles_vizjel.jpg

    És a film további eseményeihez képest, ez még mindig semmi. Párhuzamosan a gonosz amerikai belügy is kiszúrja, hogy valami nem oké, mert giant octopus közbe elrendez egy olajfúrótornyot. Ekkor kezdtem el azon gondolkodni, hogy ezek a cuccot biztos a vastelepre viszik, mert különben mi értelme lenne az egésznek?! Azért valljuk be egy olajfúró toronyért kilóra biztos jó pénzt adnának a mátészalkai MÉH-be. Már-már szinte megsajnáltam a cápát, hogy neki csak egy vacak utasszállító jutott és annak az árából alig tud venni magának tubifexet (csővágó férgek, akvarisztikában hasznosítják haleledelként), amikor egy amerikai cirkálót is a mélybe ránt. Hogy milyen megfontolásból, azt továbbra sem értem, mert azért a cápafogakkal elég meredek kinyitni egy cirkáló méretű konzervet, még ha fincsi emberhusival is van töltve. Az is lehet, hogy a cápa vashiányos, esetleg gyomorégése lehet és azért egy cirkálót baromi sokáig tart megemészteni, így leköti a gyomorsavát. Miután ez megtörtént, már azt hittem, hogy jól lakott szegény megacápa, de valami oknál fogva úgy érzi, hogy ez kevés lesz és ketté harapja a Golden Gate hidat is. Csak egy aprócska darabot harap igaz ki belőle, maximum egy 30 X 10 méteres darabkát. Lehet ez volt a nasi a hadihajó után. Persze ahogy ez a filmben is elhangzik, meg némi kutatómunka után számomra is egyértelművé vált, hogy ennek a cápának a szája 2X3 méterre volt nyitható. És ezzel a szájjal harap ki egy 300 négyzetméteres kis darabkát a Golden Gateből és harap félbe egy cirkálót, majd kicsivel később még egyet. Korrekt!

     mega-shark_nasi_vizjel.jpg

    Na most kutatóink az amerikai és japán hatóságokkal karöltve kiderítik, hogy ezek ketten úgy fagytak a jégkorszak alatt jégbe, hogy közben egymással harcoltak és ezáltal el kéne intéztetni egymással a két szörnyet. Idézem: "A jégkorszak kezdetekor mindenki menekült, csak ők nem. Csak a gyűlölet lehet erősebb az életösztönnél!". Besírtok, ezek annyit küzdöttek, hogy közbe a jégkorszak miatt megfagytak. Maradjunk annyiban, hogy a lehűlés nem egyik percről a másikra történt úgyhogy ezek egy pár száz évig biztos elvoltak egymással, mire vízbe fagytak! De ezen lépjünk túl, mert a kutatóink kitalálják, hogy hogyan uszítsák egymásra a kettőt. Ami meg is történik, csak előtte az óriás octopus egy mozdulattal lezsíroz egy komplett amerikai atomtengeralattjáró flottát még szegény cápának csak egy japán tengeralattjáró jut.

    giant_octo_torpedo_vizjel.jpg

    Nyilván amikor már főhőseink jó nagy ganéba keverednek és a megalodon már majdnem felfalja az ő tengeralattjárójuk is, előkerül az octopus és egymásnak esnek. Ezt úgy kell elképzelni, hogy az octopus rátekeredik a cápára, az fickándozik a csápjai között és néha 1-1 csápját az octopus véletlen belerakja a szájába a cápának, majd az 1 csápot leharap. És itt térdeltem le újra imádkozni, amikor az octopusból kijövő folyadék piros volt, mint az emberi vér. Sajnos a polipoknak a "vérük" kék színű, mert nincs benne hemoglobin, ami vörösre színezné. Hanem hemocianin van benne, ami pedig kékre festi. Erre azért próbáltam keresni egy csokidudás magyarázatot persze és lett is: úgy gondolom, hogy az octopus már jól volt lakva a sok elfogyasztott olajfúrótoronnyal és emberekkel, így mint a szúnyogoknál ha kajáltak, a gyomrukba még egy darabig pirosan látni a vért. De még sajnos ez is gyenge magyarázat, hisz a polipnak nem a csápjaiban van a gyomra. Pedig már majdnem körbeértem. 

     giphy_1.gif

    És itt véget ér a film, mert az óriási küzdelem közbe egyszer csak elkezdenek indokolatlanul egymásba gabalyodva lefelé süllyedni a tengerfenékre. Hogy melyik miért halt meg, hát ez baromi jó kérdés. :) Kinyírták egymást, fogadjuk el!

    titanic_megashark_vizjel.jpg

     

    Olvass róla a mafabon is!

     

    cikk_banner_csokiduda_arany_banner.jpg

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr813696562

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása