Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Gengszterrománc - hosszú, de legalább unalmas!

    2018. február 26. - csokiduda

    A két cápás film után a "Zs" kategóriában úgy éreztem, hogy ebben a műfajban már láttam mindent, úgyhogy csak jobb lehet. Hát nem. Nem tudom mikor néztem utoljára így filmet, hogy 3 percenként néztem, hogy mennyi van még vissza. Ez még az Alientampont is ütötte, amit amúgy tudok ajánlani mindenkinek (sajnos szinkront nem csináltak hozzá), mert az egy misét megér legalább, lehet rajta röhögni időnként igen jókat. De ez, egyszerűen semmi. A 121 perces játékidőt, nagyjából 20 percbe is le lehetett volna forgatni. Nyilván ilyen rövid filmeket nem gyárt Hollywood, de 90 perc is bőven sok lett volna belőle. 

    gigli_kimeloprogram_vizjel.jpg

    A nyitó jelenetnél még úgy gondoltam, hogy hoppá, ebből akár lehet is valami. Gigli (Ben Affleck) - aki úgy érzem ebbe a filmbe találta meg színészi játéktudásának megfelelő kihívást - egy mosógépbe rak be egy manuszt (akitől pénzt akar behajtani) és magyarázza neki, hogy az ember testének 80% víz és ha kicentrifugázza, akkor abból ha kijön a folyadék, a 75 kilós manuszból, egy 15-20 kilós kupac marad. És ezzel el is mondtam az összes pozitívumot a filmről. Tényleg. 

     gigli_mennyi_vizjel.jpg

    A film műfaja romantikus vígjáték. Nem kell mondjam, hogy nagyjából 1 teljes poén volt benne és még az is erőltetett. Egyszerűen nem értem, hogy hol vagy min kellett volna nevetni, vagy legalább mosolyogni. A sztori nagyjából annyi, hogy egy államügyésznek a fogyatékos gyerekét el kell rabolnia Giglinek (zsarolás céljából), ami nem is olyan rutin feladat, mint ő gondolta, mert nem igazán örökölte apja maffiózó vénáját a főhősünk. A fogyatékos srác (Brian - Justin Bartha - Másnaposok I, II, III, Nemzet aranya) az egyetlen jó színészi teljesítmény a filmben és még ő se mindig jó. A rablás után kapcsolódik be az eseményekbe Ricki (Jennifer Lopez), aki mint kiderül Giglit jött felügyelni, hogy jól végzi-e a munkát. Nyilván Gigli próbálja nála bedobni magát, de kiderül gyorsan, hogy Ricki leszbikus, úgyhogy nincs esélye nála. Majd valamivel később megjelenik Ricki leszbikus párja, akivel szakítanak és szép lassan Ricki ráébred, hogy mégse leszbikus és összejönnek Giglivel egy csomó értelmetlen, unalmas halandzsa után. Ez a romantikus rész és a cselekmény is nagyjából összesen. Úgy kb 5 percet ölel fel több részletbe, a mosógépes jelenet 3 perc és kb össze is foglaltam a film teljes cselekményét. 8 perc, ha nagyon elnyújtom 20 perc. a maradék 101 perc totál kidobott idő. 

    gigli_sharon_stone_vizjel.jpg

    A filmben két említésre méltó jelenet van még. Az egyik, amikor Ricki közvetlen főnökét az ő megrendelője fejbe lövi egy vita végén. Nem kell mondjam, hogy ez az egyetlen gengszteresség a filmbe. A magyar címet igen jól eltalálták megint, szokás szerint. (Az angol címe Gigli, hogy miért nem lehetett így hagyni, senki se tudja.) A másik pedig, hogy bemennek egy hullaházba egy hüvelykujjért és Gigle nem visz magával kést (mert miért is), de egy kiváló improvizatív mozdulattal a boncnok kajáról elemel egy vajazókést, amivel levág egy hüvelykujjat. Hát hogy is mondjam, még egy rendes késsel is igen komoly kihívás lenne pont a hüvelykujjat levágni, de sajnos ezt a részt nem mutatják. Pedig ez lehetett volna a film második vicces jelenete, amikor rájön, hogy ez így lehetetlen... 

     gigli_blablabla_vizjel.jpg

    Szummázva a film a Zs kategóriában is egy gyöngyszem, még a Baywatch B-ZS szintjét is übereli és az előző két versenyző ehhez a filmhez képest simán élvezhető. Ha ennek kéne új kategórianevet kitalálnom, akkor az nem ZS lenne, hanem SZ, mint csokiduda. 

     

    Ha nem keserítettelek el kellőképp, olvass róla a mafabon is: klikk!

     cikk_banner_csokiduda_arany_banner.jpg

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr7713698666

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása