Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Éjszakai játék - erős középmezőny!

    2018. március 04. - csokiduda

    Alapból nem kedvelem túlzottan a tucat amerikai vígjátékokat, ahol már az elején tudod, hogy mi fog történni és félő, hogy a trailer már lelő minden használható poént, ami csak a filmben velünk szembe jöhet. Ez a film ehhez képest kellemes csalódás volt. Sokunknak az alap, amihez az ilyen jellegű akcióvígjáték hasonlítjuk a Beverly Hills-i zsaru, a 48 óra vagy a Halálos fegyver, de hogy Danny Glovert idézzem, "öreg vagyok én már ehhez a sz*rhoz". 

    gamenight_ket_szo_vizjel.jpg

    A történetet egészen egyszerű: párok összejárnak egy héten egyszer társasozni. A főszereplő pasast, Maxet (Jason Bateman) meglátogatja nagymenő bátyja Brooks (Kyle Chandler), aki túllicitálva tesóját elrablós, gyilkosos társasozós estét rendez. Szerintem külön poén a rendező cég neve: Murder, we wrote, a Gyilkos sorok nevű sorozat angol neve mintájára. Bár... nem mindenki szereti ezeket a borzasztó szóvicceket. A csavar a sztoriban, hogy tényleg elrabolják és innentől jönnek a különböző fordulatok. Nem szeretnék spoilerezni, mivel vannak a filmben olyan pontok, amikre a néző tényleg nem számít és ami élvezetessé teszi ezt az akció vígjátékot. 

    game_night_eszrevettek_vizjel.jpg

    A különböző fordulatok, csavarok egy tök jó ritmust adnak az egész filmnek, nem hagyják a nézőnek, hogy elunja magát. Kifejezetten jó az egyensúly az akciójelenetek és a helyzetkomikumok között, a néző egyszerre izgul kicsit és nevet. Az utóbbi időben nem volt szerencsém ilyen 80-as, 90-es évek akcióvígjátékait idéző műhöz, de ez a film nagyjából ezt a hangulatot idézi. A 30-40-es korosztályban biztos sikert fog aratni, de szerintem a többiek is bátran tekintsék meg. Nem fog fájni, mint a Baywatch vagy az Álom.net. 

    gamenight2_elsult_vizjel.jpg

    Szerintem a karaktereket hitelesen hozzák a szereplők. Jason Bateman és Rachel McAdams párosa jól működik együtt. Mindkettő egy erős versenyszellemmel bíró jellem, akik épp a családalapítás fázisában járnak. Párként működik a kémia (amúgy ez egy tök hülye kifejezés... max a biológia működhet, a kémia nem - de ez nem tartozik szorosan a tárgyhoz). Hozzájuk csatlakozik a svindler, nagy dumás tesó, akinek a nagy arca mögött érzelmek is rejlenek (mint ahogy az a film vége felé kiderül). A mellékszereplők is parádéznak: az ijesztő szomszéd, aki nem mellesleg rendőr ( és nem kicsit valósághűen hozza a vicces pszichopatát), a veszekedő házaspár meg a kissé agyhalott szépfiú, aki kivételesen okos nőt hoz a buliba. 

    gamenight_pazichopata_vizjel.jpg

    Szummázva: azt kell mondjam, hogy a film azért nem egy Oscar jelölt, de az száz százalék, hogy az elmúlt 5 év legjobb akcióvígjátéka vagy szimpla vígjátéka. Kiválóan váltogatja a rendező a pörgést, a lassúbb gondolkodós jelenetek és a helyzetkomikumok. Folyamatosan leköti a nézőt a cselekmény, hisz a néző sem tudja általában, hogy mi valódi és mi nem, van meglepetés bőven. Összegezve nálam ez a teljesítmény 5-ből 4 csokidudeszt érdemel. Nézzétek meg akár moziban is! Még fut!

    Nézzetek rá a mafabon is!

    ratingpng.png

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr5713712404

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása