Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Strike Back 6. évad kritika

    Az első 5 rész felejthető, de utána...

    2018. április 03. - csokiduda

    A jelenlegi filmiparban elég gyakori jelenség lett az, hogy már elkaszált vagy félbehagyottsorozatok újra bedobják a mély vízbe. A héten kettőt is ki fogok vesézni: a Macgyver-t és a Strike Back-t. Utóbbival kezdeném. Anno a sorozatból lefutott 5 évad, majd jött a kasza. Ami valahol érthető is volt, mert az 5. évad már elég gyengécskére sikeredett (a többihez képest). Persze azt előjáróban le kell szögezzem, nem az a fajta sorozat, ahol gondolkodni kell. Az a tipikus, amikor a főszereplők amerre csak járnak, hullik a férgese gazdagon. Viszont a sorozat légköre, ahogy a szereplők szívatják egymást, az emeli talán ki a megszokott akciósorozatokból. Jókat mosolygunk Stonebridge (Philip Winchester: The Player, Chicago P.D.) és Scott (Sullivan Stapleton 300, Blindspot) beszólásain és a cselekmény is gyakran fordulatos, olyan arcokról derül ki, hogy jó fiú vagy épp rossz, akikről nem gondolná az ember. Élvezhető kis sorozat volt eddig, de lássuk az újraélesztést. 

    strikeback_1.jpg

    Ahogy elkezdtem nézni a sorozatot, az első 2-3 rész után nagyjából az volt véleményem, hogy ez a színvonal gyatra az elődökhöz képest és csak a zene, ami megmaradt. Szerencsére adtam neki még néhány esélyt és úgy az ötödik rész táján kezdett a főnixmadár feltámadni hamvaiból. Addigra a karakterek is nagyjából kezdtek kibontakozni, lett normális tétel akció és esemény is. Szóval aki az első néhány rész után ugyanígy érez, vegyen magán erőt és nézze, mert beindul, csak kicsit lassan.

     strike_back_4.jpg

    Az alkotói gárda már bizonyította, hogy képes jó csapatot kovácsolni a vászonra kevésbé ismert színészekből is, de a sorozat kezdésnél ezt nem feltételeztem volna, hogy sikerül újra. Próbáltak különböző jellemeket kreálni a szereplőknek, egy-egy részben kiemelni őket, hogy a néző megkedvelje őket (és nem csak azért, mert jól lőnek), de alapvetően ez csak a hetedik-nyolcadik rész táján kezdett úgy kialakulni bennem, hogy a végére még lesz ebből valami. Az már csak hab a tortán, hogy rehabilitálják az első 5 évad szereplőit egy rövid szösszenetre. Szerintem nem csak nekem ült ki az arcomra mosoly, amikor Scott és Stonebridge befigyelt a sorozatban. Azért az új szereplőket sem kell temetni, Daniel MacPherson (Shannara - A jövő krónikája, Infini) és Warren Brown (Sötét Lovag - Felemelkedés, Cargo, Genesys) is a végére igen jól alakítja a szerepét, tehát megint lett egy "humorgyáros rosszfiú-páros". A két női főszeplővel nem nagyon tudtam mit kezdeni. Benne vannak a sorozatban, de minek címszóval. A Gracie Novan-t alakító Alin Sumarwata (Hamis tanú) teljesítménye és szerepköre is gyenge. Az 5. részben őt próbálták kicsit promózni, de nem igazán sikerült. Itt-ott azért elviszi a sorozatot a hátán, de nem nagy durranás. A másik női főszereplő, Roxanne McKee (Hercules, Halálos kitérő), jelenléte totálisan felesleges szerintem. Nyilván hogy párban tudjanak menni legtöbbször, kellett egy negyedik szereplő is, de más értelmet nem nagyon leltem benne. Az biztató, hogy próbálnak egy Stonebridge-Scott párost összehozni Wyattből és MacAllisterből, habár gyakran kissé erőltetett.

    strike_back_2_mit_keres.jpg

    Néhány hajmeresztő dolog azért volt a sorozatban, minthogy egy atomszerencsétlenség helyszínén flangálnak védőruha nélkül, de ezt nézzük el. Viszont nekünk magyaroknak talán némi pluszt jelent, hogy több részt most is kis hazánkba vettek fel, mondhatni szokás szerint. No meg persze van benne pár tucat magyar rossz arc, akik elég gyorsan hullanak, de legalább vannak. 

    strike_back_3_magyar_garda_pro.jpg

    Szummázva: Az évad első fele nagyjából egy tucat sorozat szintjét hozza. Különösebb említésre nem érdemes, sok hiba, kevés cselekmény, kevés fordulat. Az évad második fele viszont már méltó az elődökhöz. Szóval ha eddig rajongó voltál, ne hagyd ki semmiképp, ha nem, akkor is megér egy esélyt. Nálam ez a szokásos ötös skálán négyes, de biztos vagyok benne, hogy ez erősen vita tárgyát fogja képezni, akár pozitív, akár negatív irányban. Mint majdnem az összes film, ez is erősen nézőfüggő. De valószínű, hogy ez nem az a sorozat, amit az ember a párjával fog végignézni, mert nincsenek benne olyan párbeszéd keltő, gondolkodtató részek, amik különösebben egy közös mozizás utáni beszélgetés tárgyát képezik. Szóló agyleépítéshez kiváló, de nem egy Bron/Broen.

    Olvasgass róla érdekességek és vélemények a mafab.hu-n is!

    ratingpng_1.png

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr6613803522

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása