Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • A filmtörténet top anyái

    Boldog Anyák napját!

    2018. május 06. - csokiduda

    Anyák napja alkalmából gondoltuk a stábbal összedobunk egy Top 7 anyák listát a filmtörténetből. A belföldi híresség és hírhedtség alapján próbáltuk a rangsort felállítani.

     

    A hetedik helyre a Szívek szállodájából ismert Lorelai (Lauren Graham) került, aki a sorozatban tiniként lesz anya és egyedül neveli lányát. Mindezt igencsak sajátos módon, többek szerint furcsa nézetek alapján teszi. Az biztos, hogy mindent megtesz, hogy a megfelelő útra terelje lányát. És kávéban sincs hiány.

    lorelai.jpg

     

    Hatodik helyre futott be a Két pasi meg egy kicsi sorozatból Alan ex-neje, Judith Harper-Melnik (Marin Hinkle), akinél leginkább a gyereknevelés abban csúcsosodott ki, hogy minél többször megszabaduljon szegény fiától és eközben a lehető legstabilabban húzza le ex-férjét.

    marin_hinkle_1.jpg

     

    Ötödik helyre futott be Super-Leia (Carrie Fisher), közismertebb nevén Leia vagy Han Solóné. (klikk: SW-8 kritika) Habár inkább a Köztársaság és a felkelés volt az ő gyermeke, mint az ikrei (Jaina és Jacen Solo) és a nagyapjáról elnevezett Anakin Solo, de mivel túlélt egy igen látványos robbantást és egy azt követő minden fizikai törvényszerűséget nélkülöző "űrsétát" is, egyértelmű, hogy ő is egy kemény asszony. Már csak a gyermekeivel kéne kicsit foglalkozzon.

    leia_hercegno.jpg

     

    A Trónok harca Khaleesi-jét (Emilia Clarke) csak azért soroltuk a negyedik helyre és nem előrébb, mert mégis csak sárkányoknak adott életet, nem igazi ember gyermekeknek. (Igaz ki tudja még mi lesz a vége.) Az ő nevelési stílusáról nehéz lenne ezáltal nyilatkozni, de elég jól gyilkolnak a sárkányai, tehát biztos nem végzett olyan rossz munkát. 

    emilia-clarke-759.jpg

     

    A harmadik helyre került Peggy Bundy (Katey Segal), a kanapéhercegnő, az utánozhatatlan konyhatündér, sokunk gyermek- és fiatal korának ikonikus sorozatának, a Rém rendes családnak az anyukája. Egyedi nevelési stratégiája elég egyszerű: ne legyél cipőboltos, mint az apád és gazdag házastársat válassz. 

    peggy_bundy.JPG

     

    Második helyre rangsoroltuk a Terminator széria Sarah Connorját (Linda Hamilton), aki gyerekkorától kezdve a lázadás vezetőjének neveli gyermekét és ezért még az elmegyógyintézetet is megjárja. Ahogy az alábbi képen is látszik, egy igazi anyuka! (Bővebben olvass róla itt: klikk)terminator-2-sarah-conner-linda-hamilton-645x370.jpg

     

    És vitát nem képezhet az, hogy az első helyen Cersei Lannister (Lena Headey) áll. Jamie Lannisterrel (ikertestvérével) folytatott vérfertőző kapcsolatából igen sok gyermeke született, de a 20-at egyik sem érte meg. Egy részét miatta ölték meg, de volt akit öngyilkosságba üldözött. Nem lehet tőle elvitatni sem a leghíresebb, sem a leghírhedtebb anya státuszát, ez egész biztos. 

    cerseiglance.jpg

     

    Akik lemaradtak a listáról: Meryl Streep (Veszélyes Vizeken, Mamma Mia!), Suzan Sarandon (Édesek és mostohák), Goldie Hawn (Ó, Anyám!), Kate Hudson (Anyák napja)  és legnagyobb szívfájdalmamra Sigourney Weaver (Alien).

    Ne felejtsétek el felköszönteni szeretteitek ezen alkalomból! Akár ezzel a giffel, ha a viszony megengedi vagy épp indokolja. :)

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr9313895316

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása