Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Terminátor 2 - Egy különleges anya története

    "A jövő nem végleges. Nincs végzet csak, ha magad is bevégzed!"

    2018. május 06. - csokiduda

    Anyák napja alkalmából, gondoltuk nem valami tipikus giccses dolgot rántunk elő a kalapból, hanem valami olyat, amit eddig lehet ebből a szemszögből nem is vizsgáltunk meg. A Terminator 2 - Ítélet napja nem csak John Connornak (Edward Furlong) a sztorija, hanem legalább szól annyira az édesanyjáról, Sarah Connor-ról (Linda Hamilton) is és az ő anyai vívódásairól. Ezért választottuk a mai Anyák napi cikknek ezt a klasszikust, amiből most szándékosan csak az alkalomhoz illő szálakat emelném ki. 

    terminator_1.jpg

    Néhány napja került elő pont Arnold Schwarzenegger legújabb filmje (bővebben klikk: Aftermath - Utóhatás), ami azért valljuk be, nem tört újabb magasságokba. Ez után kissé furcsa volt most újranézni egy közel 30 évvel korábban készült Schwarzenegger filmet, mert nyilván nem csak Arnold, hanem mindenki felett eljárt közben az idő. A nosztalgiának sajnos mindig van egy olyan negatív oldala, hogy miközben megemlékezünk valamiről, az is leesik számunkra, hogy mi sem lettünk fiatalabbak, viszont mi valószínű nem fogunk visszamenni az időben, mint a filmben a két terminátor. Amit a bevezetőben is mazsolázni kezdtem, a korábbi megtekintéseknél még valahogy nem volt szempont számomra. Valószínű, mert még tinikoromban láttam és nem volt elég a tudatom hozzá, hogy ezt így is lehetne vizsgálni. A film nyitányán még Sarah Connor egy elmegyógyintézetben sínylődik, mert a jövőről összehordott nézeteire nem annyira vevő a világ. Fia, John is meg van erről győződve, mert az anyja mielőtt bezárták volna elmondta neki a jövőt és arra képezte. Nyilván amikor a jó (Schwarzenegger) és a rossz terminátor (T 1000, Robert Patrick) szeretné megmenteni vagy épp megölni, leesik neki, hogy az anyja mégse hibbant meg és életét és a Föld jövőjét kockáztatva a megmentésére siet. 

    terminator_igazi_anya.jpg

    A következő anyai szállal ellátott jelenet, amikor Sarah Connor meg akarja ölni a chip készítőjét, aki jövőben a gépek lázadásáért felelne, de anyai érzései miatt a gyermeke szeme láttára nem tudja kivégezni a sebesült férfit. Belekerül egy elborult állapotba, amikor azon vajúdik, hogy kiolthat-e egy életet úgy, hogy azzal a saját gyermeke életét jobbá teszi, közben egy másik gyermektől pedig elveszi az apját. 

    A fináléra is jut azért egy ilyen szemszögből zseniális jelenet, amikor a T1000-es felveszi Sarah Connor alakját és úgy próbálja magához csalni John-t, hogy az anyjához való kötődésre apellál. A T1000-es pechére Előkerül az igazi Sarah és persze Schwarzi is és elrendezik a sorsát. 

     

    Szumma: Nem egy klasszikus Anyák napi film, de ha így nézzük bőven van benne olyan szál, amiért akár az is lehetne, ha nem minden idők egyik legjobb akciófilmje lenne. Ezúton szeretnék boldog ünnepet kívánni minden Anyának! 

    csoki_5per5_2.jpg

     

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr613894946

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása