Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Aranyélet - a magyar családi maffiás sorozat

    Vendégírás a Kultúregyszarvútól

    2018. május 10. - csokiduda

    Lány létemre kifejezetten bírom a gengszteres, maffiózós témájú filmeket. Ez van, ha az ember sok fiú/férfi között nő fel. A Csokiduda által már ajánlott Gomorra is valóban egy mestermű - brutalitása és a realitás érzékeltetése miatt. Hála az égnek, na meg az HBO programigazgatóinak több ilyen csoda is fut jelenleg az éterben. Ennek a témának a magyar verziója az Aranyélet. Vigyázz, komoly függőséget okozhat!

    aranyelet.jpg

    Kezdetben voltak kétségeim a dologgal kapcsolatban, hiszen az olasz, mexikói és orosz maffia messze földről híres. Még az "ukrán kollégáknak" is van neve...na de mi magyarok? Hát kiderült a mi mutyinkat is lehet nagyban tolni. A történetet Miklósiék csillogónak tűnő életén keresztül ismerhetjük meg. Ati (Thuróczy Szabolcs), a családfő a család jólétéért megtesz mindent. A felesége Janka (Ónodi Eszter), egy nagyra- és figyelemre vágyó nő, akibe szorult kurázsi bőven. Két gyerekük, Mira (Döbrösi Laura) a tipikus jótanuló és Márk (Olasz Renátó) a feketebárány rapper. A fényűző aranyélet mögött súlyos hiteltartozás, csempészmeló meg egy maffiafőnök barát, Hollós Endre (Anger Zsolt) bújik meg. Az első részben azzal indul, hogy Ati egy pálfordulással szeretne megjavulni. Nem szeretném lelőni a poént, hogy hogyan is alakul ez a projekt. 

    aranyelet2.jpg

    Úgy gondolom, hogy a vágás és a képi világ nemzetközi színvonalú, bármelyik országban népszerű sorozattá válhat. Nekünk magyaroknak viszont még ennél is jobban betalálhat, mivel visszaadja azt a fajta valóságot, amiben mi a mindennapjainkat éljük.  A lepukkant szoci rendőrség, a börtönjelenetek, a mutyi a határnál, egy országúti panzióban szintivel éneklés, disznóvágás, megkenhető köztisztviselők és még sorolhatnám. Mindez vegyítve pénzzel, intrikával, fegyveres üldözéssel, luxusboltokkal együtt kiad egy szürreális valóságot, ami leköti a magyar néző figyelmét. Bele tudja élni magát. Hiszen tényleg ismeri ezeket a helyeket, a szituk sem elképzelhetetlenek. Ez is az oka annak, hogy a port.hu-n 9.3-ra értékelték a nézők 10-es skálán. Immáron rajongóként ezen nem vagyok meglepve, engem is beszippantott.

    044_1.jpg

    A sok zseniális apróság mellett szerintem a színészi gárda is igazán odateszi magát. Mind az öreg rókák, mind a fiatal nemzedék teljesen beleéli magát a szerepbe és az érzéseket is hitelesen adják át, amit kell. A főmaffiózót alakító Anger Zsolt karaktere, Endre bá akár legendássá válhat. Nem egy egyszerű arc, az biztos, de a Jankát alakító Ónódi Esztert sem kell félteni. A sorozat eddig két évadot élt meg és ősszel jön a harmadik, ahol az utóbbi hölgy kulcsszerepet fog játszani - én már tűkön ülve várom. Addig is itt az előzetese a filmnek, amit az alkotók zseniálisan a magyar választások idején engedtek szabadjára. Szerintem bátor kampányhúzás volt. Le a kalappal az HBO Hungary bevállalósságáért.

    Ami még kiegészíti az izgalmas történetet, ismerős helyszíneket és kiváló színészi teljesítményt, az a zenék sora, amiket összeválogattak a sorozathoz. A magyar underground jelentős részét felsorakoztatják az alkotók: Irie Maffia, Quimby. Csak hogy a nagyobbakat említsem. Magának a sztorinak is van egy zenei szála, Márk személyében, aki egy rap banda vezéralakja. És egészen jól nyomja. Amit még külön értékelek, hogy a tini szereplők dialógusai életszerűek. Utálom, amikor erőltetett dumákat adnak a fiatalok szájába, amiket egy fiatal, amúgy az életben soha nem mondana úgy. Ennek itt nyoma sincs. 

    Összességében: kezd el nézni! Még mielőtt ideér a harmadik évad, szintre hozhatod magad. De tényleg! Ha Csokiduda pontrendszere alapján kéne  értékelnem, nálam ez 5/5! Csak ajánlani tudom!  

    Olvass róla a mafabon is!

    5_from_5.png

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr5113900698

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása