Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Garfield - 8 érdekesség a világ leglustább macskájáról

    Boldog 40. születésnapot!

    2018. június 19. - csokiduda

    Mint ahogy a világon mindenütt, Magyarországon is hatalmas népszerűségnek örvend a lasagnek réme, a képregények kandúrja, a lustaság Mussolinije, a szarkazmus nyávogó hőse - Garfield. Nem csak a gyerekek olvassák szívesen, de a felnőttek is jól mulatnak egy-egy pár képkockás képregényen az újság hátulján. Először 1978. június 19-én jelent meg, aminek ma van kereken a 40. évfordulója. A szerkesztőségünk sokat gondolkozott mivel is köszöntsük anticicahősünk. Első körben olyan Garfield-féle életbölcsességek gyűjtésére gondoltunk, mint a nincs izom, nincs izomláz, de anyaggyűjtés közben annyi érdekes dologra bukkantunk, hogy inkább ezeket ösztjuk meg veletek!

     garfield_1_csokiduda.png

    1. Garfield az őt megalkotó Jim Davis nagyapjáról kapta nevét, akit James A. Garfield Davisnek hívtak. A nagypapa az egykori amerikai elnökről kapta sajátját. Képzeljük csak el a dagi vörös macskát, mint az USA elnökét!

    2.  Lehet nem gondoltátok volna, de ez a macska Guinness-rekorddal is büszkélkedhet! Ez a képregény több, mint 2.500 újságban és folyóiratban jelent már meg folyamatosan az évek során.

    3. Van három olyan ország a világon, akik különcködve átnevezték a haspók cicust. Ez a három nem más, mint Norvégia, Finnország és Svédország. Itt Gustavnak hívják. Magyar szemnek elég szokatlan.

    4. Garfield nagyon népszerű termékké vált. Bögréktől kezdve az ágyneműn át a plüssfigurákig szinten minden formában kapható, ami éves szinten majdnem egy milliárd dollárnyi bevételt jelent.

    5. Eredetileg Jon lett volna a képregény hőse, de a kiadók kérésére végül a macskáé lett a főszerep.

    6. Többek között Stephen Spielbergnek és Stephen Kingnek is van eredeti három képkockás rajza.

    7. A macska a képregény korai szakaszaiban még négy lábon járt, de a karakter alakulása közben végül aztán két lábra állt.

    8.  Ma már nem csak Jim Davis rajzolja a képregényt, hanem egy egész alkotói csapat áll mögötte - de minden egyes képkockát ő engedélyez, így a sorozat hangulata egységes marad.

     garfield_2_csokiduda.jpg

     Boldog születésnapot Garfield! :)

    Források:

    http://thefw.com/things-you-didnt-know-about-garfield/   

    http://mentalfloss.com/article/59797/20-things-you-might-not-know-about-garfield

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr4014058740

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    silverrant 2018.06.20. 13:32:34

    Már évek óta azt hittem hogy Jim Davis meghalt.

    werinter 2018.06.20. 22:36:26

    " ami éves szinten majdnem egy milliárd dollárnyi bevételt jelent" arra azért kíváncsi lennék, hogy ebből az összegből milyen arányban részesül Jim Davis :D

    Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2018.06.20. 22:36:32

    "Van három olyan ország a világon, akik különcködve átnevezték a haspók cicust. Ez a három nem más, mint Norvégia, Finnország és Svédország. Itt Gustavnak hívják. Magyar szemnek elég szokatlan."

    Háááát, annyira nem, mert ilyesmire rengeteg példa akad(t), akár magyar is: Hogy mást ne mondjak, Stan és Pan csak nálunk "Pan"...
  • süti beállítások módosítása