Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • SMILF - egy egyedülálló anya története

    Vendégírás a Kultúregyszarvútól

    2018. július 14. - csokiduda

    Azt hinné az ember, hogy a filmes világban a gyerekét egyedül nevelő anya karaktere és témája már teljesen lerágott csont és nem tudnak olyat mutatni nekünk nézőknek, ami megdöbbent minket. Ezt a sorozatot megnézve azt gondolom, hogy mégis van új a nap alatt. Már a címadás is nagyon provokatív. A MILF-mozaikszót azt hiszem nem kell külön magyaráznom (aki esetleg mégis bizonytalan a jelentésében: magyarázat itt), az elő kerülő S-betű jelen esetben a Single-t takarja. Mindezt a sorozat alkotóinak meglepő őszinteséggel és realitással, mégis humorosan sikerült bemutatni, itt van hát egy rövid kis kedvcsináló hozzá.

    smilf_borito_csokiduda.jpg

    Az alapsztori, illetve a későbbi történetfonás sem túl bonyolult. A történet főhőse Bridgette, a huszonéves nagyon fiatalon anyává vált nő, aki amúgy színésznő szeretne lenni és mellesleg nagy kosárlabda fanatikus. Az ő ügyes-bajos dolgait mutatják be a részek. Emellett az emberi kapcsolatok vannak a középpontban: anya és fia, Bridgette és az apa, akivel nincs együtt, Bridgette és anyukája viszonya - mindez egy kicsit amcsi gettós vonulatban. A részek nagyjából 20 percesek, az elejükön mindig van valami mottó, ami mindig ad valami humoros felhangot az adott résznek.

    smilf_masodik_csokiduda.jpg

    A főszereplőt alakító Frankie Shaw szerintem remekül visszaadja azt a fajta küszködést, amit manapság egy fiatal egyedülálló anya átélhet. Elsősorban a gyermeke boldogulása, amit szem előtt tart, de közben keresi a lehetőségét annak, hogy ő maga hogyan teljesedhetne ki. Nem buta, de egy kisgyerek mellett a lehetőségek beszűkülnek. Így hát korrepetálásból tartja fenn magát, de próbál kitörni abból a lehangoló körből, amibe a baba miatt beleragad. Ami még központi kérdés - és a címből is esélyesen erre következtettetek - a szex. Amihez egy pelenkás gyerekkel egy szoba-konyha lakásban húzza meg magát, ahol egy ágyban alszanak. Külön csavarként bedobják, hogy a lányt apja gyerekként molesztálta, ami miatt vannak mentális gondjai. Az egész sorozatot átjárja egyfajta melankolikus hangulat, mindamellett hogy vannak benne kifejezetten vicces részek is. A színésznő egyben a sorozat készítői közé is tartozik és szerintem érződik, hogy egy női nézőpont is bejön a képbe már az alkotási folyamatban, amit én igencsak üdvözítek. A mellékszereplők közül még kiemelném a Bridgette anyukáját alakító Rosie O'Donell, az ő mellékszála és kontrasztja Bridgette-hez zseniális és jól kiegészíti a főszálat. Mindenképpen érdemel egy piros pontot.

    smilf_harmadik_csokiduda.jpg

    A készítők szerintem nagyon korrektül válogatták össze az egyes jelenetek alatt futó zenei trackeket. Szerintem hozzáadnak ahhoz az élményhez, hogy ez egy nagyon mai és valósághoz közeli dolog. Az, hogy a férfiakat is bevonzhatja-e a sorozat, azt nem tudom megítélni. Bár ahogy a kritikákat elnéztem róla a neten, nem aratott osztatlan sikert kis hazánkban ez a sorozat, de Amerikában mégis jók lehettek a mutatószámok, hiszen a Showtime berendelte a második évadot is idénre.

    Összefoglalva: szerintem kiváló sorozat ebéd mellé vagy buszozáshoz a rövidsége miatt, ami miatt meg érdemes nézni az a realitás és humor őszinte elegye. Inkább csajoknak, de férfiaknak is tanulságos lehet. Mellesleg a fűszereplőnő jó csaj! A pontozós skálán ez szerintem 4/5-t ér! 

    csoki_4per5_1.jpg

    A sorozat MAFAB adatlapját itt találod!

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr9714089095

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Burgermeister 2018.07.14. 19:57:52

    Sztem gyenge, tobbet vártam ettől a sorozattol.

    ortegap 2018.07.15. 11:13:05

    A marketingesek próbálják eladni a semmit, de láthatóan azzal sincsenek tisztában mi a MILF, csak jól hangzott és ezért jó lesz ide.
    "huszonéves nagyon fiatalon anyává vált nő"
    ha már angol berkekben maradunk akkor erre mondják hogy:
    You are not a MILF, just a hoe with a kid.

    Csokáv 2018.07.15. 11:13:07

    A szupermodell küllemű szingli anyuka legendája...

    ágostonmester 2018.07.16. 06:15:13

    A MILF valahol ott kezdődött Mrs Robinsonnal a 60-as években a Diploma előtt című filmben. Utána az Amerikai pite hozta vissza Stifler mamájával újra a köztudatba.
    Egy a lényege: jómódú 35-40-50 körüli, jól karban tartott, unatkozó háziasszony, aki várja fiatal hódolóját.
    Tehát nem lesz minden 20 éves akit felkoppintott a helyi menő csávó, egyből MILF amint megszüli a gyerekét.
    Az meg azért vicces hogy egy jócsajjal akarják eladni az egészet, mikor ezen 20-as éveikben járó, szingli, <5 éves gyerek + 8 óra munka nőknek kb 5%-a tud jócsaj lenni vagy annak maradni. De lehet sokat mondtam. Tipikusan az a korosztály aki nagyon be tud kattanni a dolgoktól és gyorsan elhagyja magát.
  • süti beállítások módosítása