Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Szent Anasztáz és a Viola Ultrák

    2017. december 19. - csokiduda

    Szent Anasztáz és a Viola ultrák!

    Időszámításunk után a 7. században élt perzsa vértanú, Szent Anasztáz. Az elbeszélések szerint a Jeruzsálemből rabolt keresztény ereklyék hatására vált hívővé. Egy valamivel nem számolt, hogy miközben a Jézus tanítása átjárta elméjét, az egyik előző bejegyzésembe említett Jézus kontra Julia Augusta bölöncpöckölő mérkőzés is az agyába villant. A források szerint a hite miatt végezték ki, de mindenki, aki kicsit utána gondol tudhatja, hogy a tiltott szerencsejáték okozta vesztét. A perzsák ugyanis tanultak a rómaiak hibáiból és mind a bölöncpöckölést, mind az "Itt a bölönc, hol a bölönc" nevű játékot tiltott szerencsejátéknak minősítették. Persze Szent Anasztáz sem bírta ki a bölönc nyújtotta izgalmainak nélkülözését... Akkoriban, ha az ember adrenalinra vágyott vagy elment háborúzni vagy "Bölöncre fel" (ahogy Szt. Anasztáz mondaná. Előbbi Anasztáznál ki volt zárva, mert jámbor lélek volt és a hite is tiltotta neki a vérontást (nem úgy mint sok kereszténynek a keresztesháborúkba?!).

    boloncre_fel.jpg

    Még mielőtt felfigyeltek a perzsa hatóságok Szent Anasztáz titkolt hobbijára, feljutott a perzsa első osztályba. Meg is alakult a szurkolótábora egyből, vezérszurkolója neve viszont nem tisztázott. Vagy Viola vagy Ibolya. Ezért van a mai napig a fény egy spektrumának 2 neve is. A Viola's Ultras vagy az Ibolya's Ultrasból ugye nem tisztázott így nem lehet tisztázni azt sem, hogy ultra viola vagy ultra ibolya a fény ezen spektruma.

    Szembesült ezzel Kubaszov asztronauta elvtárs is, amikor a Szojuz-30-al csapatta. Egy mérnöki hiba miatt az űrruha sisakrostélya spektrumaira bontotta a fényt. Ő persze azt gondolta, hogy a kumisztól lát hupililát, de miután elhagyta az erő, azaz a véralkoholszintje leesett, rájött, hogy megint Sergej nem tudta rendesen összetákolni a sisakját. Ekkor villant be neki, hogy a kgb nem rég megszerezte a Hubble terveit és az orosz űrögynökség (Space Specnaz) már akkor tudta, hogy erre szemüveg fog kelleni. Ebből okulva ő is feldobta a napszemüvegjét, amit még az Első Űrrandevún kapott Thomas Stefford amerikai kollégájától 1975-ben. Szerencsére Steffordnak jó nagy arca volt így ráment a napszemüveg a sisakra.

    Ezúton kívánnék boldog névnapot az Anasztázoknak és a Violáknak!

     

    Szeretném mindenki figyelmét felhívni arra, hogy a blog követhető a facebookon és az instagramon is:

    https://www.facebook.com/csokiduda.blogja/

    https://www.instagram.com/csokiduda.official/

     

     

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr6413511027

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása