Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • A történelem első igazi biológiai fegyvere! Hatékonyabb mint a Szarin gáz!

    2017. december 29. - csokiduda

    Három híresebb Tamarát találtam, ami érdekesebb lehet, ebből kettő, két grúz királynő és egy felejthető színészi tehetségű, de annál gyorsabban haló (mindenki szerencséjére), Tamara Glynn. A két grúz királynő közül én I. Tamar királynővel foglalkoznék, akit az ortodox vallási területeken szentként tisztelnek. Mivel az ortodox területeken nem dívott a bölöncpöckölés, ezen szálat nem tudom ráfűzni viszont az ő uralkodása alatt élte Grúzia virágzását, jóformán az összes környező mohamedán területet sikeresen megpaskolták. Joggal merül fel a kérdés, hogy vajon mi lehetett a titka, ha nem a bölönc?!

    screamind_blonde.jpg

    Uralkodása rögtön "belső" nehézségekkel kezdődött. A koronázási ünnepségén az a 8 ökölnyi méretű töltött káposzta megülte a gyomrát és több napig fel volt puffadva. Orvosai már-már "kamillázva" álltak a helyzet előtt (lásd a tegnapi blogbejegyzést), de aztán a hetedik napon ahogy az Úr is, megpihenhettek végre az emésztőszervek. Már innen lehetett érezni, hogy az uralkodása kimagasló lesz, főleg az ortodox kereszténység terjesztésében. Várható volt, hogyha a 8 töltött káposzta nem 8 napig ülte meg a gyomrát, hanem csak hét, akkor ebbe biztos Isten keze van.

    sajat_felelossegre.jpg

    Nah de ilyen hosszú felvezetés után jön a slusszspoén. Vajon hogy lehetséges az, hogy egy ilyen kis királyság, mint Grúzia, megverheti többször, sőt területek tud elcsatolni egy akkora birodalomtól, amit a szeldzsukok összelegóztak? Erre a régészek a mai napig keresik a választ, pedig pofon egyszerű. A fingszag, az első igazi biológiai fegyver, aminek hatékonyságát felismerte I. Tamar is, amikor vajúdott a 8 töltött káposztával. Felépítette rá egyből hódításai stratégiáját.

    A csatatérre ki kell vezényelni a sereget, széliránynak háttal, már pirkadat előtt és kiadni a parancsot a pukizásra.
    Amikor az ellenfél sorai megbomlanak, mert már marja a szemük és a nyálkahártyáik a szag, akkor adni ki a támadásra a parancsot. A grúz katonákra persze ez nem hatott, mert ők a több éves kiképzés alatt gyakorta kaptak töltött káposztát, hogy edzésbe legyenek és a saját biológiai fegyverük ne hasson rájuk. 

    ew.jpg

    És egy nem témába vágó, de mégis érdekes dolog, ami nemrég ötlött a fejembe. A görög mitológiában egy istennek és egy halandónak, ha gyereke született, akkor beszélünk ugye félistenről. De arról nem szól a fáma, hogy mi van akkor, ha egy istennek és egy félistennek születik közös gyermeke. Akkor az háromnegyed isten lesz? Azért megkérek mindenkit, hogy ezen a szálon ne induljon el, mert a 176/256-od isten már igazán hülyén hangzik. Van egy megérzésem, miszerint egy Leslie Neilsen klasszikus, a Csupasz pisztoly 33 és 1/3 is valami hasonló eszmefuttatás eredményeképp született. 

    leslie_nielsen_airplane.jpg

     

    Boldog névnapot minden Tamarának és Tamásnak! (utóbbiak néhány napja már részesültek a Tamás megfejtésében, javaslom olvasásra, ha kimaradt volna.)

    Szeretném mindenki figyelmét felhívni arra, hogy a blog követhető a facebookon és az instagramon is:

    https://www.facebook.com/csokiduda.blogja/

    https://www.instagram.com/csokiduda.official/

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr9113531393

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása