Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Wall Street farkasa kritika

    2017. december 30. - csokiduda

    A tegnapi Batman vs Superman lezúzás után gondoltam megint előveszek egy rám pozitív benyomást keltő filmet, habár elégvitatott, hogy a film zseniális vagy kiábrándító. Kiábrándító azért, mert a film fele nagyjából csak a lude-ról, a kokainról, a prostikról szól, aminek szerintem a harmadais elég lett volna a tökéletes jellemrajzhoz és az amerikai álom bemutatásához. A sztori 1989-ben kezdődik, amikor JordanBelfort bekapcsolódik az amerikai tőzsde életébe. a 89-es fekete hétfő 6 évtized után újabb tőzsdekrachot produkált és afrissen beszállt Belfort egyből nullára is kerül. Utána kezd el dolgozni egy zugcégnél, ahol javarészt fiktív részvényekkereskedésével kezd el foglalkozni és belekóstolni a vagyonba. Sok nem kell a főszereplőnknek  hogy magával ragadja az amerikaiálom lehetősége és az erkölcsi gátlásait egész gyorsan ledobálja magáról. Belfort önéletrajzi könyvéből készült filmből Scorsese kreálta ezt a vitatható szösszenetet. Egy egész biztos, hogy Jordan (DiCaprio) jellemalakulását remekül nyomon tudjuk követni a filmben, mint ahogy azt is, ahogy hasonló kaliberű társait megboldondítja. Részemről DiCapriot előzőleg úgy szívből tudtam gyűlölni, a színészi képességeit nagyjából 0-ra értékeltem. Amit viszontebbe a filmbe játszik, az talán a filmtörténet egyik legnagyobb játéka, de a 2010-es éveké egész biztos. Remekül bele tudott illeszkedni a szerepbe és nem nagyon lehet rajta fogást találni. Őszintén szólva az sem lepne meg, ha 1-1 jelenetben ténylegbe lenne kokózva vagy lude-ozva. 

    leo_yacht.jpg

    A filmnek van néhány kulcsjelenete. Az egyik kedvencem egyből a film elején amikor Matthew McConaughey motiválja a fiatal Belfortot.A melldöngetős dúdolós rész mondjuk véletlen került bele, mert McConaughey így szokta bemelegíteni a hangszálait, de beleszőtték végül a filmbeés hónapokig a neten rengeteg ilyen videót, posztot, kommentet láttunk. Nyilván óriási hatással volt mindenkire. De a Lambo törős rész se egyszerű, amikor Jordan anulál egy Lamborginit totál készen. 

    the-wolf-of-wall-street_jga.jpg
    Margot Robbie a buta, szőke, jófenekű brókerfeleséget kiválóan játssza, hozzáteszem szerintem nem esett neki túlságosan nehezére. Időnként már-már sajnálja az ember szerencsétlent, de mindannyian tudjuk hányan élnek a valóságban is ebben a szerepbe. Még egy szereplő játékát tudnám megemlíteni, a Donnie-t alakító Jonah Hillt. Ő többször bebizonyította már, hogy nincs az őrült szituáció, amire a játékával ne tudna rádobni még egy lapáttal, pozitív értelembe. 

    jonah.jpg
    Egy dolgot hiányolok a filmből, a morális kérdések feszegetését. Az rendben van, hogy egy gátlástalan csalóról szól a film, de az elején lehetne Jordannak egy minimális vívódása, vagy a film közbe 1-1 szereplő elgondolkodhatna, hogy ez nem biztos hogy akkora ötlet.Kevésnek érzem ezt a konzekvenciát, hogy aki így jut el a csúcsra, az majdnem biztos, hogy így is végzi. És ez az erkölcsitanulság is kissé elsikkad a film végén, amikor a néző már-már elkezd szimpatizálni a szegény sorsú bukott csalóval, ahogy az igazi Jordan Belfort bemutatja a sztori végén az őt megszemélyesítő Di Capriot, hogy mekkora istencsászár. 

    wolf-of-wall-street-leonardo-oscar.jpg
    Szummázva: nézzétek meg, erősen 18+ szórakozás, de kiváló film szerintem. Di Caprionak Oscart kellett volna kapnia érte. 

    Olvass róla a mafabon is: klikk!

    betyros_leo.jpg

    Értékelés:

    5_from_5.png

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr5213534607

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása