Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • 24 óra a halálig - avagy Ethan Hawke szeretne a mennybe menni

    2018. január 02. - csokiduda

    A film trailerétől kicsit komolyabb vérfürdőt vár az ember, de azért hullik a jónép még így is. Jófiúk, rosszak. Meg akikről nem tudjuk eldönteni melyik csapatban játszanak. Sok szereplőnél nehéz eldönteni, hogy melyik klub tagja. 

    Kezdeném azzal ami jó volt, ez főként maga a sztori. A bukott, tehetséges zsoldos Travis Conrad halott családdal, aki nem túlzottan, de moralizálva öl és próbál megmenteni embereket, mielőtt őt eléri a vég. Vagy nem. Hála a rendezésnek, elég csavaros a sztori, a főszereplő előéletét is kiválóan megismerhetjük (Ethan Hawke), nem lineárisan. A film tele van nem várt fordulatokkal. 

    ethan_vasalo.jpg

    Travis lelki vívódásai végig kísérik a filmet, melyet családja elvesztése és múltbéli cselekedetei bőven indokolnak. A várt vérengzős akciófilm helyett, egy emberi céltáblás minidrámát kapunk. A film elején van egy jelenet: az egyik mellékszereplővel, az apósával horgásznak, ahol az öreg elmondja, hogy ha nincs rendben az ember lelke, nem szeretik a halak. Ez a gondolat végig ott lebeg Travis tette felett és a végső kulcsjelenetek egyikében, a katarzis pillanatában ki is mondja, hogy  "Kell, hogy szeressenek a halak". Ez adott pillanatban kissé talán nem odaillő (tipikus, amikor moziba nézel valamit és a melletted levővel összenézel, attól függetlenül, hogy ismered vagy sem, hogy ez mi a tököm akart lenni és látod rajta is, hogy tanácstalan), mégis tudatja velünk, hogy a foglalkozás elérte célját. Elég groteszk, de a film végére ez a tanulság kellő kép összeáll, ahogy a főhősünk egy lelke vesztett bérgyilkosból közel szenté avanzsál. De hát tudjuk mi is: jobb később, mint soha. (Note: Habár szerintem ennek a mondásnak a kitalálója a nemi betegségekre nem gondolt)

    ethan_star_wars.jpg

    A másik vívódó fél a legjobb barát/sors társ/ex-kolléga. Az ő lelkének le- és felmenetelét is végig követhetjük, bár ez kevésbé látványos. A fő gonosz gazdag befolyásos pasas elég átlagos, nem kelt akkora utálatot, mint kellene. A mellékszereplő kínai hölgy a kisfiával egész értékelhető, de nem is a filmtörténet csúcsa.

    sir_davos.jpg

    A zene átlagos, a képi világ szintén. Akció van benne, de a varázslat nálam mégis elmaradt. Valami hiányzik, nem tudja az ember megfogalmazni, hogy mi, de valami hiányzik. Olyasmi kettős érzés, mint amikor elmész vendégségbe és a wiskheydet kólával kapod. Örülsz az ingyen piának, de valami nem okés. Kategóriájában jó film, egyszer-kétszer nézhető, de nem Oscar-gyanús.  

    Olvass róla a mafabon is: klikk!

     24hour1_bubble_fish_dontlike.jpg

     

    Értékelés:

    ratingpng.png

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr1413541025

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása