Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Káin és (k)Ábel a rengetegben

    2018. január 02. - csokiduda

    A Bibliából megtudhatjuk, hogy Jézus leszármazottai sem voltak épp szentek. Ádám két gyermeke (az 56-ból!) rivalizálása is gyilkossággal végződött.

    Káin és Ábel rendszeresen jártak együtt kábelt fektetni a rengetegbe. Nem egészen tisztázott, hogy Káin az előjogai csorbulása vagy Ábel kábelére való féltékenysége végett, kábelezés közben agyonütötte testvérét. De hogy fajulhat el egy családi viszály gyilkosságig?

    kain_es_abel_revenge.jpg

    Mivel abban az időben még nem ismerték az angol WC-t, mindenki a fák közé járt elvégezni a dolgát. Káin és Ábel rendszeresen együtt vonult a rengetegbe, mint a 21. században a nők. Nem lehet tudni, hogy az inspiráló társaság vagy a versenyszellem miatt jártak együtt szarni. Egyes brit tudósok szerint már a rómaiak is azért építettek köz WC-ket, hogy a lakomák után az ürítés közbeni csevegések ne csak a hangulatot, hanem a szorulást is oldják. A modern közgazdaság elveit valló kutatók szerint a kapitalizmus első "magját" ők vetették el ezzel a versengéssel.

    szeneslapat_1.jpg

    Amikor Káin látta napjában többször, hogy Ábel csokidudája mennyivel nagyobb, elfogta a nagy irigység és kezdett meghasonulni. Nietzsche óta tudjuk, hogy a testvéri szeretet milyen sokféleképpen nyilvánulhat meg (bár ebben az esetben a két fiú nem kívánt rá egymásra, nem úgy mint a filozófus a húgára). Ez a testvéri érzés könnyen átfordulhat féltékenységbe, irigységbe, gyűlöletbe - Káinnal is ez történt. Egy szép napon miután megitták a reggeli dupla espressojukat, elindultak szokásos útjukra a rengetegbe. Ábelnek már akkor gyanús volt, hogy Káin egy lapáttal ment a reggeli körmenetre. Egyből rá is kérdezett testvérénél, hogy minek a lapát. Káin könnyen kivágta magát és azt állította, hogy fácánt akar ütni ebédre. Mivel Ábel termése legtöbbször több volt, ezért ennek előállítása is több időt vett igénybe. Ezt Káin is jól tudta és ezt kihasználva mögé került és egy termetes szeneslapát csapással kioltotta Ábel életét (sírkövére is ez került: Ábel, kinek veszte a kábel). Ezután Káin visszatért családjához és átmeneti elmezavarra hivatkozva próbálta megmagyarázni tettét. Sajnos ekkor még nem élt a Boston Legalból ismert Denny Crane, így nem volt megfelelő jogi képviselete Isten rögtönítélő bírósága előtt és a pusztába száműzték tettéért.

    denny_felmentes.jpg

    A tanulság: a szomszéd csokidudája mindig nagyobb, de attól még nem kell szeneslapáttal testvért ölni. Ja, meg a halak szeressenek téged. Ezt majd az esti posztban kifejtem.

    Végső szumma: nézzetek Boston Legal-t!

    Boldog névnapot a kÁbeleknek, akarom írni Ábeleknek!   

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr1513540461

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása