Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Simón Bolivár, az első Che Guevara

    2018. január 05. - csokiduda

    A kicsi Simón (teljes nevén Simón José Antonio de la Santísima Trinidad Bolívar de la Concepción y Ponte Palacios y Blanco; holnap kikérdezem) 1783-ba látta meg a napvilágot éjfél tájban. Ez nem volt meglepő (mármint, hogy napvilágot látott egy csecsemő éjfélkor), mert már a Che-csből magába szívta első szoptatásnál, az akkoriban (is) Dél -Amerikába előszeretettel fogyasztott, peyote kaktuszból származó mescalint. Már dél körül meglátta maga előtt két böfiztetés között Che Guevara arcát (ami őt is meglepte, mert a 20. században élt Guevara), még nem volt 1 napos, de tudta a sorsát. Forradalmat kell csinálni! Mindegy hol, csak kell!

    csecsemo_che.jpg

    Tanulmányait Spanyolországban végezte és ott is házasodott. Felesége 1 év házasság után elhunyt, ami nagyban magyarázza a Simónba dúló harciasságot. Ha lehet hinni a pletykáknak, katonái körében érezte jól magát. Ez nagyban segít megérteni, hogy miért nem nősült újra. 

     simon_bolivar_mondja.jpg

    1810-ben Angliába utazott, ahol angol segítséget próbált szerezni a forradalmához, de ez nem sikerült. Viszont talált egy spanyol száműzöttet, Francisco de Mirindát. Hogy tényleg ez volt-e a manusz neve vagy a szénsavval dúsított mescalin kaktusz lé mondatta ezt vele, nem tudjuk. De a lényeg, hogy Mirandával jó lóra tett, egyből a forradalom élére is állt, csak egy aprócska szépséghibája volt az ügynek. Miranda az első lehetséges alkalommal letette a fegyvert. Így a venezuelai balhé miatt nem jött be annyira, de Venezuela függetlenségét azért csak kivívta. 

    mirinda_kanna_narancs_csokival.jpg

    1813-ba már tanulva az előző eseményekből, nem keresett senki a balhéja élére, hanem kézbe vette az ügyet. Csapataival Boliviából indulva megszállta az összes kolumbiai kokacserje és kaktusz ültetvényt. A termést szétosztotta a népnek, akik a kábító hatású növények fogyasztása közben, El Libertadornak (azaz A szabadítónak) nevezték el és teljhatalmat kapott. Innen is látszik, hogy nem szabad nehézdrogokat fogyasztani, mert még megválasztjuk Smuck Andort miniszterelnöknek. 

    jamie-bronn_kaktusz.jpg

    1816-ban, hosszú elvonó után, újra harcba fogott. Patra szállt Új-Granadába csapataival és 3 éves harc következett. 1819-ben, Boyacánál döntő vereséget mért a spanyol koronára. Így tudta létrehozni Nagy-Kolumbiát (amit a spanyolok is elismertek), melynek elnöke és diktátora lett. 1823-ba megszállta Perut is, miután az ottani forradalmi kormány lemondott. 

    spanyol_indian_kaktusz.jpg

    1830-ban összehívott nemzetgyűlés viszont megvonta Bolivár jogait, a harcban részt vevő társai nyilván nagyobb szeletet akartak a hasisos tortából. Valószínű, hogy ennek következtében, az egészsége leromlott és még 1830-ban meghalt tüdővészben. 

    cannabis_pie_cimkezve.jpg

    Boldog névnapot kívánok ezúton is minden Simonnak!

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr5513551275

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása