Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Boldizsár, marathoni sprintbajnok

    2018. január 06. - csokiduda

    Szóval a legismertebb Boldizsárt választottam a mai napra, a napkeleti bölcsek egyikét. (egyes fordítások szerint napkeleti királyokról van szó, de ez valószínűleg csak a sportteljesítményük miatt van). 

    A Biblia szerint egy hullócsillagot követtek, ami mutatta Jézus születésének a helyét. Na most ha valaki egy hullócsillagot követ, akkor az egész biztos, hogy igen gyorsan fut. Mivel nagyjából a maratoni távot tette meg a 3 bölcs ilyen sebességgel, ők voltak az első maratoni sprinterek. Valahogy ez a szám mégse honosodott meg az olimpiákon, pedig megért volna egy misét. Egy vasárnap éjfélit biztos, amin általában senki sincs ott. Brit tudósok szerint nem is hullócsillagról van szó, hanem Puki Wan lezuhanó űrhajóját látták, aki egy navigációs hiba végett ütközött a Vénusz körül keringő Leiával, miközben az új jedi lovag születésére érkezett, hogy vért vegyen tőle a midikloirán szint felmérése miatt. Mivel űrhajója megsérült a Leiával való ütközés közben, a légtérbe való beérkezésekor lángra kapott a külső borítás és ezt vélte a 3 bölcs hullócsillagnak. 

    3_bolcs.jpg

    Szóval a három bölcs Heródes király küldötteként érkezett meg az újszülött Jézushoz. Aranyat, tömjént és mirhát ajándékoztak neki, hogy kicsit szponzorálják életútját. Brit tudósok szerint a "vízből bor trükköt" ebből az aranyból vette Jézus egy ókori varázslótól. 

    Örmény források szerint 12 bölcs érkezett Jézushoz, csak a többi bölcs igen csóró volt és kispályás ajándékokat adtak és az evangélisták kihúzták a többi 9-et a listáról. Igen egyértelmű az ok: Hogy nézne az ki, hogy az emberiség messiásához valaki egy David Hasselhoff-os kulcstartóval állítana oda? Nyilván el kellett tüntetni őket a szent írásokból. 

    davidhasselhoff_1.jpg

    Boldizsár vesztét viszont ez a durván 50 kilométeres sprint okozta. (minden ilyen kitalált történetbe az afroamerikaiak halnak meg először) A szíve túl nagy terhelés kapott és néhány évvel később, a keringése felmondta a szolgálatot. Jézus próbált rajta segíteni, de ekkor még nem ismerte az újraéledős trükköt. Csak néhány évvel később kezdte el tanítani Puki Wan, aki először elvitte a Yavin IV felkelő bázisra a vérmintáját és csak utána tért vissza Jézushoz, amikor kiderült, hogy még Anakinnál is jóval nagyobb a midiklorián-szám a vérében. Puki Wan-tól tanulta Jézus a feltámadós trükköt is, aminek egy részét Luke Skywalkertől is láthatjuk a Star Wars 8 záró jelentében. Sajnos Luke-nak az elméje megkopott önkéntes száműzetése során, így nem sikerült neki a trükk záróeposza, a túlélés része.  

    A 21. századi sportra is nagy hatással volt a 3 bölcs teljesítménye, egyesek szerint Usain Boltnak Boldizsár volt a példaképe. 

    bolt2.jpg

    Boldog névnapot kívánok minden Boldizsárnak!

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr9813553699

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása