Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Attila és titkos fegyverei, a Tini nindzsa harciteknőcök!

    2018. január 07. - csokiduda

    Attilát remélem senkinek sem kell bemutatni. Az 5. században végigverte a fél ismert világot. A hun birodalom a Kaszpi-tengertől Franciaországig húzódott, de a hunok fosztogatásai kiterjedtek a mai Franciaország, Bulgária, Törökország területére. Sőt Attila a Nyugat-Római birodalom szívébe is majdnem eljutott, de végül Milánónál kénytelen volt békét kötni, mert sorait a pestis kezdte el tizedeleni. 

    hun_china.jpg

    Attila még kezdő hun vezér korában látogatott el Kínába, szövetségesek után kutatva és a kínaiaktól kapott ajándékba 4 tini nindzsa harcost, hogy tanulmányozhassa a kínai harcmodort a bemutatóikon, amiket minden hétfőn délután tartottak a hun királyi udvarban. Amikor Attila úgy döntött, hogy Európába vezet hadakat, nyilván a tini harcosait is vitte magával, akiken viszont egy szörnyű mutáció ment végbe az európai levegő és a kaporszósz hatására. Valószínűleg egy vissza nem fordítható allergiás roham hatására a páncéljuk nőtt és zöld színűek lettek. Úgy kell őket elképzelni, mint a teknőcök. Ez után kapták a tini nindzsa teknőcök nevet. 

    tini_kapor_szosz.jpg

    Attila amint ezt észlelte, egyből meglátta benne a lehetőséget. Amikor egy-egy csata nem az ő oldalára kezdett billenni, egyből bevetette mutánsait, akik már puszta jelenlétükkel demoralizálták az ellenséget. Szegényeknek nem volt elég a vad hunok üvöltése, kinézete és kegyetlensége, de még a teknőcök is ott voltak nekik. 

    tmntage_ostor.jpg

    Viszont a hun arisztokráciának a nindzsák jelenléte hatalmi fenyegetést jelentett, ezért rávették Attilát, hogy száműzze őket Amerikába, ahol később fényes filmes karriert futottak be. Attilának ez azonban megpecsételte sorsát. A Catalanumi csatában (451-ben) már nem voltak teknőcei. A csatában egyik felet sem lehet kihirdetni győztesként, viszont a hatása a hunokra nézve azt jelentette, hogy az aktuális hadjáratukat félbe kellett szakítaniuk a veszteségeik miatt. A rómaiak veszteségei is jelentősnek mondhatók.

    tmnt_kapor.jpg

    Egy évvel később, amikor 452-ben Attila betört Észak-Itáliába, már újfent nem tudták megállítani a római csapatok. Milánóig tört előre, ahol békét kellett kössön. A csapatait a pestis tizedelte, legyőzni viszont még így sem sikerült. De mivel ez már a második olyan hadjárata volt, ami nem érte el célját, komoly alkoholfogyasztásba kezdett. 453-ban a nászéjszakáján belefulladt a saját vérébe. Nem tisztázott, hogy a felesége mérgezte-e meg (brit tudósok szerint a teknőcök megbízására) vagy az alkoholizmus végett a gyomrába és a torkába erek szakadtak el és megfulladt saját vérében. 

    attila_mennyi.jpg

    Temetési helye ismeretlen, de annyi bizonyos, hogy a Tisza környékén van valahol. Sokan próbálták már meg megkeresni, hasonló jelentőséget tulajdonítva neki, mint a Frigyládának. Köztük a nácik és Indiana Jones, Frodo, Benjaim Franklin Gates vagy akár Lara Croft. Eddig sikertelenül. 

    Boldog névnapot az Attiláknak!

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr3213554405

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása