Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Elit játszma - drámára készülj és nem lesz baj

    2018. január 07. - csokiduda

    Nagyon dráma! Ha valaki a trailerek alapján választotta megnézésre a filmet, nem azt fogja kapni, amit várt. Tényleg drámára kell készülni. Valós történetet dolgoz fel a film, Aaron Sorkin forgatókönyvíró pedig tisztességgel kitett magáért újfent. Itt-ott kicsit elnyújtott, itt-ott lehetett volna még boncolgatni az eseményeket (például amikor a főszereplőnk pszichológus apja 3 év terápiáját nagyjából 3 percben letudja). De ne legyünk ennyire szőrszálhasogatók! Ha a hollywoodi drámák csak fele ilyen jók lennének, még becsalnák a moziba a nézőket Európában is. Sajnos ilyen ritkán fordul elő. Habár nagy látványelemeket nem várhatunk, nem erről szól, de érdemes beülni egy XXL-es popcornnal és percről percre figyelve követni az eseményeket. 

    dealer_szam.jpg

    Mivel friss film nem akarok túlzottan a cselekménybe belefolyni, ezért csak annyit mondok el, amennyit a kritika végett muszáj - azaz a film elejét, ami a trailekből is kiderül. Az első percekben a végkifejlettel találkozunk egyből, vagyis, hogy letartóztatják hősnőnket és várja az ítéletét. A film java arról szól, hogy hogyan jutottunk el Molly sportolói karrierjétől idáig, majd a végén a bírósági tárgyalás jön és az ítélethirdetés. 

    dehogy_maffizozok.jpg

    Mint említettem már a forgatókönyv remek, egészen a Molly elbukása előtti 5-10 percig nem tudjuk meg, hogy vajon majd mi fogja kiváltani a bukását. Nem az a film, ahol a 20. percnél már lehet tudni, hogy mi lesz a vége, pedig a vége egy részét ugye már az első 10 percben megtudjuk. 

    egy_csopp_kokain.jpg

    A zene nem maradandó, de kellő pillanatban rádobnak egy lapáttal főhősnőnk lelki vívódásaira. Az elveihez ragaszkodó Molly, már-már önfeloldozó szerepbe tündököl időnként ennek köszönhetően, ami relatíve a film végére abszolút mártíromkodásba csap át. Hogy ez kifizetődik-e neki a végén vagy sem, azt majd a moziban meglátjátok. 

    ha_tudnak_hogy.jpg

    A filmmel igazából egy problémám van. Az, hogy a főhősnő választás szerintem meg volt megfelelő. Nem minden résznél tudta magát az ember beleélni az adott szituációkba, ami nagyban köszönhető Jessica Chastain itt-ott gyenge játékának. Nem egy Sharon Stone az 'Elemi Ösztönben'-színvonal, de korban ide illő egyéb színésznőt nem is tudnék javasolni, aki jobb játékra képes. Pedig gondolkodtam rajta, esetleg kommentben jelöljetek meg szerintetek megfelelőt a szerepre. 

    Értékelés: 

    ratingpng_1.png

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr1013555983

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása