Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Tarantino hét a blogon - 2. Django elszabadul

    2018. január 09. - csokiduda

    A tematikus hét második napi filmje a több díjat is nyert Django elszabadul című alkotás, ami 2012-ben jutott el kis hazánkba is a mozivászonra. Műfaját tekintve dráma, western a lá Tarantino. Vérben, fekete humorban ezúttal sincs hiány.

    django_leo_fustolo_vizjel.jpg

    Személy szerint nem vagyok a klasszikus spagettiwesternek nagy ismerője/kedvelője, így összehasonlítási alapom igen kevés van. Ezek alapján viszont állíthatom, hogy a korszellemet és az amúgy zseniálisan összerakott jelmezeket és díszletet leszámítva a történet vezetésében elég kevés a tipikus seriff-rossz fiú párbaj, ördögszekereket fújó utcaképes jelenetek száma. Persze itt is megjelenik a jó és a rossz párharca, de a moralizálás inkább a fekete bőrűek hányattatásait veszi célba, az ő világukba kapunk egy kis betekintést.

    django_austin_vizjel.jpg

    A sztorit tekintve kevésbé pörgős és bonyolult, mint mondjuk a Ponyvaregény. Röviden összefoglalva a történéseket: a helyszín Amerika déli része, a polgárháború előtt. Egy profi fejvadász (Christoph Waltz) felszabadít egy rabszolgát (Jamie Foxx), Djangót. Társakként együtt indulnak Django feleségének (Kerry Washington) megkeresésére, akit egy rabszolgapiacon láttak utoljára. A nyomok egy ültetvényre vezetnek, melynek tulajdonosa Mr. Candie (Leonardo DiCaprio). Foglalkozását tekintve: rabszolgatréner gladiátorharcokra specializálódva. A fejvadászoknak sikerül bejutniuk a birtokra. A földesúr hű inasa (Samuel L. Jackson) megneszeli a turpisságot, az izgalmas végkifejlet itt kezdődik. 

    django_unchained_farkasszem_vizjel.jpg

    A szereposztás parádés, a nagynevű színészek szuperül hozzák a karaktereket, azok minden vívódásával. Maga a rendezés is óramű pontosságú. Talán pont ettől érzem helyenként sterilnek, már-már túl mesterkéltnek. Minden nagyon precíz és maximalista, még sincs ott a megnézés után az "ez aztán hűha"-effekt. A zenék összeválogatásában most sem csalódtunk. 

    A film kulcsfontosságú mészárlós jelenetében annyi vér folyik, ami egy kisebb falu komplett vérbankjának is sok lenne, a morbid humor is kellően megcsillan a dialógusokban. Összességében élvezetes a film, de nem lett kedvenc.

    Értékelés:

    5_per_3.png

    Ne feledd: Oszd meg! És duhajkodj!

    Olvass utána a mafabon is: klikk!

    Szeretném mindenki figyelmét felhívni arra, hogy a blog követhető a facebookon és az instagramon is:

    https://www.facebook.com/csokiduda.blogja/

    https://www.instagram.com/csokiduda.official/

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr613562333

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása