Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Tarantino hét a blogon - Aljas nyolcas 3.

    Morálisan még mindig van lefelé

    2018. január 11. - csokiduda

    Ebben a filmben is megkapunk szokás szerint mindent, amit Tarantinotól megszoktunk. Vér, véget nem érő duma, aminek értelmét nem mindig értjük csak a sztori végén. Ez a western köntösbe öltöztetett hagyományosnak mondható Tarantino sztori tiszteleg a régi western szabályoknak, de valahogy mégis más. A mexikói felállás már a film elején adott, ahol senki sem tudja, hogy majd mikor és kit kell lelőnie. Ezt a kiszámíthatatlan hangulatot talán ez a filmje adja vissza legjobban.

    kurt_russel_vizjel.jpg

    Szerintem senki sem számított tőle ilyen húzásra, hogy a film összes szereplőjét bezárja egy házba (és annak pincéjébe), de zseniálisan sikerült. Bevallom számomra első nézésre kicsit unalmas volt, mert nem nagyon pörögtek az események, de második nézésre már, amikor tudtam, hogy szokás szerint csak Tarantino-féle előkészítéssel állok szemben, akkor teljesen más megvilágításba kerültek az események. Első nézésre a 167 perces játékidő elég soknak tűnt, másodjára meg már az ember kívánná, hogy tartana egy kicsit tovább. Mondjuk hozzáteszem a több Tarantino-filmmel voltam már így, élükön a Ponyvaregénnyel, ami a top 3 kedvenc filmembe benne van, de az aljas 8-as is biztos top 50-es.

    walter_goggins_2_vizjel.jpg

    A szereposztásra most sincs panasz, Samuel L. Jackson, Kurt Russel, Walton Gaggins, Tim Roth és még sorolhatnám. Mondjuk Travoltát vagy Bruce Willist megnéztem volna egy westernfilmben. Hozzáteszem én minden Tarantino filmben hiányolom őket (lehet a Ponyvaregény miatt). 

    walter_goggins_vizjel.jpg

    A sztori dióhélyban annyi, hogy néhány mosdatlan vagy ápolatlan rosszarcú és egy jól helyben hagyott nő összefut egy világvégi házban, ahol beszélget és a végén elszabadul a pokol. Tényleg ennyi, se több se kevesebb. Olvastam nem egy kritikát a neten, ahol a sztorit és a forgatókönyvet szapulják, de szerintem ez is teljesen rendben van. Más mint, amit megszoktunk kissé, de abszolút fogyaszható, sőt fogyasztásra ajánlom! (Ez nálam nagy szó.)

    samuel_l_jackson_vizjel.jpg

    A film zenéje zseniális jó szokás szerint, de hát Ennio Morricone írta. Merne rá bárki is rosszat mondani. 

     

    Bővebb infók a mafabon: klikk!

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr9913565961

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Loralai 2018.03.30. 09:09:00

    En is tobbszor megneztem es elsore is nagyon tetszett. A nagy ho. A lovaskocsi. Morricone. Olyan kulonleges hangulata van. Szeretem azokat a filmeket amik szinte egy helyszinen jatszodnak mert ez a feszult helyzet igenyli az izgalmas parbeszedeket. Kivancsi vagyok melyik a masik ket kedvenc filmed ami a TOP 3 ban benne van a Ponyvaregenyen kivul :)

    csokiduda 2018.03.31. 19:06:47

    A Django, habár az nem tipikus Tarantino szerintem, illetve a Sin Sity a másik ha ér. Ugye ott csak társrendezőként van jelen Tarantino.
  • süti beállítások módosítása