Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Sarah, Márió és a körmöspacal

    2018. január 19. - csokiduda

    Már a címből is gondolhatjátok, hogy megint valami hajmeresztő eszmefuttatás várható, mint azt megszokhattátok. 

    Először (tudom nem így illene, de a sztori megköveteli) is Márióval kezdeném, amely nevet Mijamoto Sigaru videojáték tervező alkotott meg a Nintendo színeiben. Kezdetben csak a King Kong sorozatban volt egy mellékszereplő, de később mint Super Marioval önálló sorozatot indítottak a nintendósok. Amit a kitalált karakterről tudni kell: egy kövérkés, bajszos, olasz-amerikai vízvezető szereplő a karakter, törpe növéssel, aki Gombaföldön lakik és egy teknős szerű lény az ellensége, aki Peach királynőt akarja rendszerint elrabolni. Már a sztori egy kissé groteszk, de lesz ez még ennél is groteszkebb mindjárt. 

    super-mario-luigi-9.jpg

    Először is a körülmények kell megvizsgáljuk. Hol lehet ez a Gombaföld? Ugye a gombák legtöbbször korhadó növényeken telepszenek meg, melyeket elbontanak, de vannak olyan gombafélék is - a csészegombák - amik állati csokidudákon telepszenek meg. 

    Na most jön ugye a kérdés, hogy hol találunk sok állati ürüléket? Például egy disznóólba. Nyilván azért pont egy disznóól lett a választás, mert tegnap körömpörköltet főztem és felmerült bennem egy kérdés, hogy a disznónak vajon miért körme van és nem karma? Vagy a csirkének? Hát gyorsan felhívtam egy biológia tanár ismerősöm, aki felvilágosított a következő tényekről: a köröm a hámrétegből nő ki, a karom egy csontnyúlvány, a pata pedig szaru. De rájöttem, hogy egy teljesen más megközelítés is lehetséges. Amit az ember háziasított a húsáért szárnyasok, azoknak körmük van, azoknak a haszonállatoknak (lásd birka, marha, sertés ló stb) pedig patájuk. Viszont az biztos, hogy mindegyik az ólban vagy istállóban rendszerint flangál a saját csokidudájában.

    sertes_1.jpg

    Szóval meg kellett világosodjak, hogy amit mi körömpörköltnek hívunk, az valójában patapörköltként kellene aposztrofálnunk. Egy tipikus "Heuréka baszd meg!" pillanat. És én még azt hittem, hogy karma van... Ha már a karmánál járunk, ez az a pont, ami miatt Mario mindig felül tudott kerekedni a teknős ellenfelén. Olyan karmája volt, hogy cselekedetei láncolata és annak következményei valahogy mindig meghátrálásra késztette szegény teknőst. 

    sertes_2.jpg

     

    Amikor még a sztori indult, fogalmam nem volt róla, hogy a Sárát majd erre hogyan is fogom rákötni. De mire ideáig eljutottam meglett a megfejtés. A legismertebb Sára talán mindenki számára Sarah Connor, a Terminátor filmek szereplője. Történt az úgy, még a Terminátor sztori előtt, hogy Sarah és fia John Connor egy falusi disznóvágáson vettek részt egy Ganna nevű kis zsákfaluban. (Stratégiailag kiváló ötlet, hisz a zsákfalvaknak csak egy út vezet - tehát nincs átmenőforgalom - és a disznó így csak egy irányba tud menekülni, ha elszabadulna.) Szokás szerint leölték a jószágot és feldarabolták, amikor a kolbászkészítési fázis következett és ugye húst kellett darálni. A hentes darálta is a lapockát a kolbászba, amikor a T1200-as daráló modell elkapta az ujját is és egy percnyit ledarált abból is. A kis John meg is jegyezte (tudat alatt már akkor sejtette sorsát), hogy ez bizony a "Gépek lázadása" és több mint valószínű, hogy emögött már a Skynet áll. Mivel úgy volt hogy a kis John fogja majd darálni a húst. Vérmesebb rajongók szerint a hentes a jövőből tért vissza, hogy figyelmeztesse a kis Johnt, hogy nem jó ötlet 6 évesen kolbászt darálni. 

    sertes_3_husdaralo.jpg

     

    Ne feledd: Oszd meg! És duhajkodj!

     

    Boldog névnapot a Sáráknak és Márióknak!

     

    Szeretném mindenki figyelmét felhívni arra, hogy a blog követhető a facebookon és az instagramon is:

     

    https://www.facebook.com/csokiduda.blogja/

     

    https://www.instagram.com/csokiduda.official/

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr3613587547

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása