Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Star Trek - Mindenen túl

    2018. január 24. - csokiduda

    A film megtekintése előtt elég sok negatívumot olvastam róla - sőt-, a trailerek után úgy gondoltam, hogy megint egy kiváló sorozat, amit úgy el fognak cseszni, hogy rá sem ismerünk. De nem így lett! A film után olyan pozitív csalódást éreztem, mint kevés filmnél eddig. 

    A sorozat 2009-es feltámasztása után szerintem kevesen vártak fejlődést, azt pedig még kevesebben, hogy a sorozat az Y generáció fejébe is beeszi magát még akkor is, ha egy csillámpóni sincs a filmben. Pedig biztos érdekes fordulatot adna a sorozatnak, ha Kirk és egy Klingon csillámpóni üldözéses jelenetben találnák maguk. No de kapaszkodjunk vissza a filmhez. 

    star_trek_kirk_vizjel.jpg

    Justin Lin rendező nem könnyű feladat előtt találta magát, hisz a reboot törekvéseit is követnie kellett, de az 50 éves évforduló előtt is tisztelegnie kellett. Tehát pont ugyanaz a probléma adódott mint a Star Wars 8-nál, hogy a 30-50 éves korosztályt is meg kellett célozni a filmmel és a 15-30 éveseket is. Ez a bukás garantált receptje is lehetne, de mégis sikerült megoldani a kérdést. 

    star_trek_hiszti_vizjel.jpg

    A sztori a szokásos kezdetű, az Enterprise szeli a mélyűrt és új civilizációkat keres, akiknek elviheti a békét. Feltűnik a gonosz, hullik kicsit a férgese és Kirk megoldja a kérdést. És innentől nem szeretnék spoilerezni azoknak, akik még nem látták, de nagyjából leegyszerűsítve ennyi is. Nem akartak komoly fordulatokban gazdag filmet kreálni a gyártók, félve a bukástól. Tény, volt is mitől. A stáb már a trailerek kiadása után folyamatos magyarázkodásra kényszerült. 

    star_trek_urseta_vizjel.jpg

    Az akció jelenetek a film erősségei. Látványos, de a fizika törvényeit kevésbé hagyják figyelmen kívül, mint mondjuk Leia "űrsétájánál" a Star Wars 8-ban. Sőt, lehet komolyabb elmék még minden egyes részét meg is tudnák magyarázni. Szóval ha nem is vagy rajongó, már csak ezekért célszerű megnézni a filmet. 

    Amit én kicsit hiányoltam, a klasszikus sci-fi jelenetek. Nem vitték őket túlzásba és ezért fogok csak 4 csokidudát adni osztályzatként, ami azért egy 5-ös skálán még így is kiváló eredmény egy extra-zs kategóriának prognosztizált filmnek. 

    Amit viszont nagyon hiányoltam, az egy-két mélyen szántó idézet, mint pl a "Halott klingon a jó klingon" vagy valami kreatív dolog, ami egy plusz értelmet adhat a sorozatnak. 

    A színészek játéka is úgy gondolom megfelelő, de nem tudnék kiemelni senkit, igaz kritizálni sem. Spock és Uhura románca kátyúba fut mondjuk, tehát van remény, hogy teljesüljön egy vágyam, Uhura-Csubakka álomesküvőjére.

    star_trek_chewbacca_vizjel.jpg

    Szumma: Emberi fogyasztásra javasolt még a nem elvakult Star Trek rajongóknak is. Az előző részek ismerete nélkül is élvezhető akció-/kalandfilm.

    Olvass róla a mafabon is: klikk!

    Értékelés:

    ratingpng_1.png

    Szeretném mindenki figyelmét felhívni arra, hogy a blog követhető a facebookon és az instagramon is:

    https://www.facebook.com/csokiduda.blogja/

    https://www.instagram.com/csokiduda.official/

     

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr9213599933

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása