Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Balambér esete Paulával és Paulinával

    2018. január 26. - csokiduda

    Balambér személye erősen vitatott, mivel csak Iordanes történetíró említi. Ha hihetünk a forrásnak, Balambér 370-ben lépett színre. Csapatival átkelt a Volgán és hirtelenjében 3 gót törzset is összecsomagolt, majd a rákényszerítette őket, hogy segédcsapatokként funkcionáljanak. Amit még róla tudhatunk, ha igazak a források, hogy a vizigótokat is menekülésre késztette, akiket kezdetben befogadott a Római birodalom, de később ez a hadrianopolisi csatához vezetett a "vendéglátók" és a 'vendégek" között. 

    Viszont a források, ha hívhatjuk annak (Iordanes irományai) erősen megkérdőjelezhetők és az is feltűnő, hogy Balambér neve kísértetiesen összecseng egy másik akkor élt uralkodó nevével Valamirral. Szóval Balamér hun király volt, hun nem. Egy dolog viszont abszolút biztos, hogy volt egy Paula nevű hipersznob lánya és az is, hogy a lovászának volt egy Paulina nevű lánya, kinek feladata rendszerint a ganajozás volt. 

    paula_gumicsizma.jpg

    Történt az úgy, hogy Balambér beíratta lányát a Római katolikus líceumba, hogy mégis ha már királylány, akkor legyen valami a fejébe. Igen ám, de akkoriban a Római birodalom erős hanyatlásnak volt már, mind erkölcsileg, mind katonailag. Paulát csak az előbbi érintette. Gyorsan szerelmes itt lett Romanba, aki akkor már nős férfi volt. Roman feleségét is be kellett hát venni harmadiknak, akit Wandának hívtak. Így édes hármasban teltek a napjaik, amíg Paulának nem teltek le a tanulmányai és kénytelen volt visszaköltözni anyjáékhoz a mamajurtában (a mamahotel után szabadon). Nagyon nehezen teltek múltak a napjai a szerelme és neje nélkül - sokat sétálgatott elmélkedve az istállók körül, amikor már kissé megkeseredve, mintha saját magát pillantotta volna meg. Abban a pillanatba fény gyúlt elméjébe és kieszelte ördögi trükkjét, hogyan mehetne vissza Rómába Romanhoz. Ráveszi a lovászleányt, Paulinát, hogy helyettesítse az udvarba és ő elmegy közben Rómába áldozni a hedonizmus oltárán. A tervében egy bökkenő csúszott, hogy Paulina becsületes volt és megvetette a gazdagságot. 

    Mivel Paula Rómában sok tudományba belekóstolhatott, köztük a logikába is, kieszelt hát egy cselszövést, hogy hogyan tudja rávenni Paulinát a cooperálásra. Több istállóra való ganajt az éj leple alatt odaszállított a Paulina által karbantartott objektumba, hogy reggel, amikor Paulina meglátja, egyből beadja a felmondását azonnali hatállyal és menjen az udvarba őt helyettesíteni. De ördögi terve nem vált be, mert Paulina akkor már gyakorlott bölöncpöckölő volt és a hun szabályok nem tiltották, hogy állati bölönccel gyakoroljanak a játékos és pont kapóra jött neki a lócsokiduda. 

    paula_kiralyno_es_paulina.jpg

    Tehát kellett egy új terv Paula részéről, mert nyilván nem hagyta annyiban az ügyet. Valami olyan bűnt kell produkálnia Paulina rovására, amitől levágják a pöckölő-ujját és ezáltal elvegye tőle az egyetlen szórakozását. Akkoriba kéz- és ujjlevágásokat csak lopásért hajtottak végre, szóval valami ehhez hasonló fals sztorit kellett kreálnia. Meg is volt a terv gyorsan, az apjától a 18-adik születésnapjára kapott gyémánt berakásos gumicsizmáját Paulina holmija közé csempészte és elhintette apjának hogy eltűnt és a lovászinas lányt látta ólálkodni körülötte előző nap éjjel. Balambér az istállóhoz is sietett kíséretével, ahol megtalálták a Gucci gcs-t ("g"umi"cs"izma). Viszont mielőtt apja végre akarta hajtatni az ítéletet, azaz a pöckölőujj levágását (mai nyelvezetben mutató ujj), akkor Paula titkon meglátogatta Paulinát és a felajánlotta neki, hogyha helyettesíti őt az udvarban, amíg ő Romannal hetyeg Rómába, akkor királyi kegyelmet fog kapni. Paulina kénytelen volt belemenni az egyezségbe, mert inkább mondott volna le az életéről, mint a pöckölőujjáról. 

    piri_nene_jose_2.jpg

    a 20. század végén ez sztori ihlette meg Carlos Romero-t is, aki a sztorit a 20. századra átültette és Paula és Paulina címmel 102 részes szappanoperát kreált a történetből. Nyilván a főszereplők nem hívhatták egy brazil szappanba Romannak és Wandának így Roman megkapta a Alessandro Farina (Enrique Lizalde) még Wanda az Esmeralda nevet, de őt végül kiírták a sorozatból, Leticia Calderon szokásosnál is gyengébb színészi játéka miatt. Tettek még egy gyenge próbálkozást, hogy Wandát Fernando Colugna (a Homok titkai José Armado-ja) játssza, műmellekkel és parókában. De pechükre Piri-néne Mátészalkáról streamelte a trailert az Izaura TV honlapjáról (akkoriban Magyarországon még nem futott) és kiszúrta, hogy a Hal ne(m)ve nem Wanda.

    paula_alexander.jpg

    Piri néne gyorsan híres lett a városba és az RTL klub igazgatóságához is eljutott az információ. Egyből tudtak neki helyet szorítani az Asztro Show című "műsorba", mint tisztán látó. Piri néne egész életében a helyezkedéséről volt híres, amit bizonyít az is, hogy 12 gyermeknek adott életet. Ezt a képességét az Asztro show stábjában is bevetette, amikor Alexander mágussal szoros barátságra lépett, aki elintézte, hogy néhányszor élő adásba is bekerüljön. 

    paula_piri_neni_most_tudja_meg.jpg

     

    Ne feledd: Oszd meg! És duhajkodj!

     

    Boldog névnapot a Pauláknak, a Vandáknak és a Balaméreknek!

     

    Szeretném mindenki figyelmét felhívni arra, hogy a blog követhető a facebookon és az instagramon is:

     

    https://www.facebook.com/csokiduda.blogja/

     

    https://www.instagram.com/csokiduda.official/

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr7913603717

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása