Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Az igazság ligája, avagy a DC is tud olyan rossz filmet csinálni, mint a Marvel

    Kellenek a szuperhősök! Valakinek biztos...

    2018. február 04. - csokiduda

    2017 megint egy olyan év volt, amikor nem igazán kaptunk az arcunkba minőségi alkotásokat, persze az Alien: Covenant már megalapozta az évünket, de volt ami húzza tovább lefelé. Nem tudom egészen, hogy meddig akarja még Hollywood hülyére venni a moziba belátogató nézőket, de az Igazság ligája a DC Univerzumtól megint csak egy ZS kategória közeli élmény. Persze a képregény rajongó kockák most majd biztos megköveznek, de az Igazság ligája feldobta megint a kérdést, hogy Batman krónikáit lehet-e egy bizonyos szint után is, még mélyebb színvonalon vászonra vinni. Mondhattam volna ezt Supermanre is, de kettőjük karakteréből Batmant bírom egy kicsit jobban. Mondjuk nem azt, amit a filmstúdió csinált belőle, hanem az első néhány Batman filmről van szó. Gondoljunk csak bele az 1989-es Batman filmbe kicsit. Főszerepben Micheal Keaton, Jack Nicholson, Kim Basinger... Akármilyen meglepő, jó színésznő/színészek. Mennyivel hihetőbb egy sztori, mennyivel élvezhetőbb, ha egy Nicholson alakította Joker ellen kell küzdeni, mint  épp a Föld és lakossága ellen törő űrbéli akármicsodára, épp valami olyan ellen, amit valamelyik forgatókönyv író a 8-adik spanglija után talált épp ki. És akármilyen meglepő, se a film második része, se a harmadik, de még a Batman és Robin sem volt bukás. Volt értelme a filmnek és nem voltak a valóságtól elrugaszkodott szuperképességek. Még a Pókerember mesével a radioaktív pókcsípéssel is meg tudtam barátkozni, de jelenleg totálisan azt érzem, hogy nagyon-nagyon szuper képességek kellenek a szuperhősöknek, mert akkor nem kell túl sokat foglalkozni a forgatókönyvvel meg a sztorival, mert az akciójelenetek eladják magukat. Szóval jellemezném ezt a szuperhősösdit egy sokkal rövidebb sz betűs szóval, ami csak négy betű. Igen, egy nagy rakás csokiduda!

    igazsag_ligaja_batman_vizjel.jpg

    Az, hogy sok geek már ennyi után is keresztre fog feszíteni az szent, de még csak most kezdek el belemelegedni. Alapvetően a sztori nagyjából ugyanaz, mint ami jellemzi ezt a műfajt 80 éve. Van egy fél tucat csilli-villi rucis szép testű szuperhíró meg egy épp aktuális főgonosz, jelen esetben egy Steppenwolf nevű űrcsillagharcosdémoniodaverő, akinek van egy mázsa kisebb démon segítője. A sztori innentől totál sablon, gyakran dög unalomba fullad. 3 dobozt akar megkeresni Steppenwolf, amit évezredek óta a Földön élő 3 kaszt őrizget, az atlantisziak, az amazonok és az emberek. Nah szóval eddig még jó is lenne, de a főgonosz barátunk egy nulla. Azon kívül, hogy egy hatalmas bárddal rohangászik, azon kívül semmi. Se karaktere, se kidolgozott alakja, se semmi. Egy csokidudát is húzhattak volna a fejére, pont ugyanilyen élvezhető lett volna a film. Mondjuk tény, hogy egy színész gázsiját meg lehet spórolni, ha a főgonosz 100% CGI, csak az a hiba, hogy ezt egyszer-egyszer el lehet sütni, csak nem folyamatosan. És ez az ami Hollywoodból szintén kezd elkopni, nem csak a szuperhírós filmekből, hanem úgy abszolút. Nincsenek kidolgozott karakterek. Emlékszem rá, még a 90-es években is egy-egy film első 20-30 perce csak arról szólt, hogy a karakterek bemutassák és előkészítsék a jó és a gonosz küzdelmét. 

    igazsag_ligaja_szakall_2.jpg

    A következő szintén "váratlan fordulat", Superman visszatérte. Azt hogy hogyan? Hát nem akarok spoilerezni túl sokat, szóval összefoglalom röviden: egy Frankeinsteint életrekeltős defibrillálással. Ez sem az eredetiség csúcsa.  Ennél még az is jobb sztori lett volna, ha egy marék kriptonitra ráraknak egy bikakábelt, a másik végét Superman két fülére és ráküldik a delejt. Innentől persze akár egymaga is lerendezhetné a főgonoszt, mert az ereje és képességei épp megvolnának hozzá, de helyette inkább mazsoláznak kicsit, hogy mit hogyan és miért nem kéne csinálni és közbe jönnek az erőltetett poénok, amik már a favicc kategóriát is kimerítik. 

    igazsag_ligaja_szolni_meg_valakinek.jpg

    Lenne egy javaslatom akár a DC-nek, akár a Marvel-nek szumma gyanánt. Alkalmazzák Chuck Norrist mint főgonoszt veteránminimumért. Nem is kellene magyarázni, hogy minden részben újra feltámad, hisz tudjuk, hogy ő már 72 éves korában egyszer meghalt, de senki se kezdjen el aggódni, már sokkal jobban van. Legalább tudnánk, hogy a főgonosznak is vannak szuperképességei biztosan. Kellékeket is tudnék ajánlani olcsón, hisz amerre a Star Wars halad, biztos van pár wuki jelmez vagy egyéb szörnyszülött bunda kiadó, meg egy csomó lézerkard is ott hever parlagon. Tehát egy Chewbakka jelmezbe beöltöztetnénk Chuck-t úgy, hogy látsszon azért az arca, plusz adnánk a kezébe egy járókeretet, aminek a négy lábára szigetelő szalaggal (szigorúan!) ráhekkelnénk négy lézerkardot (lábanként 1) és kész is lenne az outlet szuperfegyver. Az akció jelenetekben csak pörgetné Chuck a járókeretet és nyiszitelhetné az őt elkapni vágyókat. Viszont teljesen mindegy, hogy milyen színészt, de legyen arca, mimikája, karaktere, ne csak a CGI, mert ez már szerintem a rajongóknak is egy cseppet sok. Azoknak, akik csak vágynának egy filmélményre, azoknak meg egy arcon köpéssel ér fel leginkább. Vagy még van egy opció: csináljanak belőle rajzfilmet (mint oly sokszor már) és ott nem kell vacakolni a sok színésszel, olcsóbb is sokkal, filmélmény meg úgy sem kell, szóval hajrá.

    justice-league-steppenwolf_vizjel.jpg

     

    Ne feledd! Oszd meg! És duhajkodj!

    Olvass róla a mafabon is: klikk!

    Szeretném mindenki figyelmét felhívni arra, hogy a blog követhető a facebookon és az instagramon is:

    https://www.facebook.com/csokiduda.blogja/

    https://www.instagram.com/csokiduda.official/

    rating_2_from_5.png

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr4813632896

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása