Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Rómeó és a fenséges Toadie!

    2018. február 07. - csokiduda

    Nincs is szebb dolog, amikor két kitalált karakter nevét egyszerre látom a naptáron. Rómeót gondolom nem kell magyarázni, fenséges Toadie (magyar szinkronban gyakran fenséges Tódor) pedig a Gumimacik meséből lehet ismerős. Ők nyilván sosem találkoztak valamelyik történetbe, de az én elmémnek nincsenek határai. 

    romeo_cicin_pihenes.jpg

    Nos kezdésnek egy információ, amit lehet sokan tudnak, de nekem új volt. A brit irodalom egyik kimagasló alakja, a Globe színház megteremtője kérem tisztelettel plágiummal durrantotta be a karrierjét. Ugyanis a Rómeó és Júlia két korábbi mű sztorijának az ellopása. Nehéz lenne máshogy magyarázni a dolgot, mivel Arthur Brooke 1562-be írt egy The Tragical History of Romeo and Juliet című tragédiát és William Painter Palace of Pleasure prózáját nyúlta le kis barátunk. Tény, hogy kicsit kiszínezte a történetet, 2 új szereplőt is belevitt, de ettől még akárhonnan is nézzük, ez lopás. Ettől függetlenül zseniális a sztori, legalábbis millió feldolgozása és színpadi megjelenítése volt és lesz is, csak ezt az apróságot valahogy mindig elhallgatják. Kicsit olyannak érzem ezt, mint mikor Hofi ecsetelgette, hogy a brigádnaplóba használt színházjegyek ragasztgattak, nyilván az előadásra nem mentek be, csak az elszórt jegyek szedték össze az előadás után. Na de elég lesz a kultúrából mára, mert még megárt. Nekem egész biztos.

    romeo_sodronying.jpg

    Ami viszont fontos, még mielőtt Rómeó elpatkolt történt néhány kulcsfontosságú eset. Gyárlátogatáson volt épp a Haribonál és vett egy zacskó gumimacit. Mivel baromi éhes volt, mert az egynapos szekértúrás kiránduláson nem adtak kaját, gyorsan el is kezdte befalni. De valahogy egy zöld színűn megesett a szíve és elnevezte Tódornak. Tódor persze nem volt egy hétköznapi gumimaci. Miután Rómeó a zsebében hazacipelte magányába, Tódor egyből életre kelt és elkezdte magyarázni neki, hogy ő alapvetően egy mesefigura, csak tévedésből került a zacskóba. (Azért így néhány százunk között feltenném a kérdést, hogy vajon hogy jutott el oda a Disney, hogy gumimacikról írjon sorozatot, akik a gumibogyó-szörptől még faszán pattogni, ugrándozni is tudnak. Hozzáteszem több sztori van benne mint a Baywatch vagy xXX: Újra akcióban filmekbe együttvéve). Rómeónak egyből összeállt a kép, hogy a Tódort varázslatos képességei miatt nem tudta megenni. 

    romeo_todi_meloja.jpg

    Rómeó a felismerés után persze azonnal áthívta spanját, Benvoliot, hogy ilyet még nem látott, de addigra fenséges Tódi elbújt. Mivel azt hitte Benvolio, hogy át akarta verni Rómeó, bekavart kicsit "barátja" szerelmi életébe, had legyen neki is valami izgalom az életébe. Miután Júliától eljött, csak akkor vette észre, hogy egy gumimaci tényleg ott pattog Verona utcáin. Elkezdte követni egyből és megleste, ahogy bepattog Júliához. Hím gumimaci volt, nyilván szívesebben bújt el Júlia szoknyája alatt, mint Rómeó farzsebébe. Teljesen logikus húzás volt, viszont ezzel olyan tragikus láncolatot indított el, amit egyenlőre még nem sejthetünk. (A baj az, hogy még én sem). De haladjunk tovább...

    romeo_ott_van_todor.jpg

    Benvolio azonnal elrohant persze Rómeóhoz, hogy elmondja neki az események és hogy elismerje, hogy nem verte át. Ekkor átmentek Júliához, akit akkor pont grupiba rendezett el Lőrinc barát és Tódor, mert vigaszra vágyott Benvolio keverése után. Szörnyű felismerés, hogy szíve választottja pont a baráttal és Rómeó új barátjával hált, de Rómeó nem tudta őket megbüntetni, mert a látványtól azonnal agyvérzést kapott és a helyszínen életét vesztette. Benvolio persze nem volt rest, elhunyt barátja végakaratát teljesítette és végzett Lőrinc baráttal és Júliával. Tódor persze kipattogott a kezei közül, mert ő már rutinos menekülő volt. Ekkor viszont megtört rajta a varázs és visszaváltozott gumimaciból egy aprócska troll formává. Elszámolta magát. Így Benvolio persze utolérte és egyből harcra került a sor. Tódi bevetette a szuperképességei tömkelegét, mint például az állva vizelést alsógatyába (ha már a szuperhősök korát éljük) és könyörgött az életéért, arra hivatkozva hogy nagyon sok időt lehúzott a Haribo gyárba bezárva egy papírzacskóba és nyilván nő után kellett nézzen, ráadásul nem tudta, hogy Júlia már foglalt. Benvolionak megesett rajta a szíve és elengedte Tódort, aki később így eljátszhatta szerepét a Gumimacik című rajzfilmben, Benvolio pedig Hollywoodba kerülhetett az Öld meg Rómeót című akciófilm szereplőjeként. 

    Ne feledd: Oszd meg! És duhajkodj!

    geronimo_kampany_cikk_banner.jpg
    Ezúton kívánnék boldog névnapot minden Rómeónak és Tódornak!

    Szeretném mindenki figyelmét felhívni arra, hogy a blog követhető a facebookon és az instagramon is:

     

    https://www.facebook.com/csokiduda.blogja/

     

    https://www.instagram.com/csokiduda.official/

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr713641332

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása