Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Gina, Nagy Sándor, Abigél... Nah ebből mi sül ki?

    Hogy Sándor lesz beginázva, vagy Abigél besándorozva, ez majd kiderül...

    2018. február 09. - csokiduda

    A mai két névvel némileg szerencsém van, mert mind az Abigél, mind az Alex (Alexandros - Nagy Sándor) olyan név, amiből önmagában is lehetne egy könnyed bejegyzést összehozni. De az ilyeneket kevésbé szeretem, sokkal jobban csípem, amikor két több ezer év távlatában élő karakter találkozik valahogy a történetben. (lásd Árpád fejedelem és Kubaszov szovjet űrhajós, vagy Darth Vader és Bud Spencer)

    alexandrosz_darth_vader.jpg

    Csapjunk is bele egyből a közepébe. III. Alexandros, közismertebb nevén Nagy Sándor, Kr.e. 356-ban látta meg a holdvilágot. Viharos éjszaka volt, de Csokiduda természetesen a helyszínen tartózkodott. Ha nem is a blogger, de néhány tucat felmenője egész biztos. Egy királyi palotában biztosan volt néhány, ezt tagadni sem lehet. Szóval őrült vihar tombolt azon az éjszakán és ez nagyban előre vetítette a későbbi vérzivataros éveket. Alexandros, a harmadik, már a nevében is szerencsét hordozott. A 3-as szám nem csak a magyar igazság, hanem kabala is.

    Először I. Macedonosznak akarták elnevezni, de aztán rájöttek, hogy az nem elég szerencsés név. Apja II. Philipposz után meg nagyon snassz lett volna elnevezni III. Philipposznak így kizárásos alapon a III. Alexandros nevet kapta, pedig a királyi lobbistái először az I. Csokidudesz névre akarták rábeszélni a királyt, de szerencsére ez elmaradt, mert akkor most vádolhatna mindenki névlopással. Sándor fiatal évei a tanulással teltek, főleg miután apja komolyra fordította a taníttatását és felfogadta mellé Arisztotelészt. Nem akármilyen mentor. Gyorsan megismertette Sándort minden fontos tudnivalóval és mire betöltötte a 23-at és átvette apja trónját, addigra kiválóan értett a logikához, de egy kérdés nem hagyta sosem nyugodni: 

    alexandrosz_lapulevel.jpg

    Ez a dilemma elkísérte egész életében és amikor már a fél ismert világot meghódította és serege megtagadta az átkelést a Hüphaszisz folyón (mai Biasz folyó). Még egy ilyen kaliberű vezető seregét is demoralizálni tudja a monszun eső, főleg úgy, hogy a sereg java része a mediterrán éghajlathoz szokott. Alexandros még ebben a számára hihetetlen pillanatban is csak a megfejthetetlen logikai kérdésen merengett és csak több perc után esett le neki, hogy serege épp most lázadt fel ellene. 

    alexandrosz_lapulevel_2.jpg

    1943-ban pont ezt a részt olvasta a törtélem könyvében Gina, Abigél szobrának árnyékában. Gina rendszeresen írt levelet az intézete szobrának, Abigélnek és Nagy Sándor rejtélyét is megírta neki. Erre persze Abigél sem tudja a választ, még akkor sem, ha kiváló írónő Szabó Magda. De nem ez regénye legfőbb fordulata, hanem az, hogy Gina és lánytársai segítője nem is a legendás Abigél szobor, hanem a nevében válaszolgató Kőnig tanár úr. Gina itt persze nem tudja eldönteni, hogy ő van beginázva (más néven az angyalpor nevű kábítószer) és komoly trippet kapott vagy Kőnig tanár úr van beginázva, hogy egy szobron keresztül válaszolgat neki és társainak.

     

    alexandrosz_abigel_szobor.jpg

    A történet nagyjából itt ér véget, pedig elbírt volna még akár egy folytatást is, nem úgy mint a Halálosabb Iramban vagy a xXx (Tripla X). Csak hogy kicsit eleresszem a fantáziám... Mondjuk rászokhatott volna Gina a vodkára, mert nem tudta soha feldolgozni, hogy König tanár úr volt Abigél. Ezáltal felfigyelnek rá az orosz katonák, mert vodkát így vedelni még otthon sem láttak fehérnépet és beajánlották volna Sztálinnak, mint vodka-sommelier. Vagy lehetett volna Rákosi Mátyás ivócimborája, esetleg csinálhatott volna olyan cselekedetek, amivel névadója lehetett volna a Gina nevű kábítószernek. Például totál részegen játszhatott volna az Alex Minecraft játékkal vagy lehetett volna a csokidadaizmus jeles képviselője, íróként vagy akár szobrászként. A lehetőségek végtelenek, a kezedben a kulcs! Ha szerencséd van a másikban az üveg.

    alexandrosz_alex_minecraft.jpg

     

    Ne feledd: Oszd meg! És duhajkodj!


    Ezúton kívánnék boldog névnapot az Abigéleknek és az Alexeknek!

    geronimo_kampany_cikk_banner.jpg

    Szeretném mindenki figyelmét felhívni arra, hogy a blog követhető a facebookon és az instagramon is:

     https://www.facebook.com/csokiduda.blogja/

     https://www.instagram.com/csokiduda.official/

    És már twitteren is:

    https://twitter.com/csokiduda

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr1513646178

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása