Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Linda első áldozata: Ella, a szentjánosbogár

    2018. február 13. - csokiduda

    A Linda televíziós sorozatról bízom benne mindenki hallott már. Habár a fiatalság lehet kimaradt belőle, nekik javaslok 1-2 részt megnézésre. Már akkor is vicces volt a sorozat, a mai értékrenddel nézve pedig maga a film elkészítése is erősen az. A Bruce Lee és korai Jackie Chan filmek (lásd Részeges karatemester) célozta meg a rendező, valamivel több humorral megspékelve. Hogy ez hogyan sikerült, döntse el mindenki maga. De azt azért leszögezném előre, hogy ne a blogból induljatok majd ki, mielőtt döntötök arról, hogy belenéztek-e vagy sem, mert szokás szerint elrugaszkodom kissé a valóságtól. A maga idejében persze a magyar filmgyártásban úttörőnek számított, mostanra már csak egy régi sorozat, amin jókat lehet röhögni több szempontból is. Görbe Nóra, Pécsi Ildikó, Bodrogi Gyula garantálja a szórakozást még annak ellenére is, hogy Győzike nem kapott helyet a stábban, pedig az lett volna nagy show, ha Linda egy duplarittbergersárkányfarokcsapással arcon rúgja. Garantált 15 millió letöltés a youtube-on. 

    linda.jpg

    A történet szerint, egy veszprémi gimnazista lány, elhatározza, hogy rendőr lesz. Arról nem szól a fáma, hogy miért dönt így, de persze Csokiduda kinyomozta. Gyermekkorában is nagyon különc kislány volt Linda és barátokról, barátnőkről nem tudok ebből az életszakaszából beszámolni, csak egyetlen egyről, Elláról a szentjánosbogárról. Először persze csak egy mesekönyvből olvasott fel neki szentjánosbogaras mesét édesanyja és így lett Linda képzeletbeli barátja egy szentjánosbogár, majd az idő teltével, amikor a házuk köré költözött egy bogárraj, ténylegesen próbált haverkodni egy Ella nevűvel. De sajnos történt az egyik közös játékuknál egy baleset, amikor Linda már kisgyermek korában próbálgatta a karatét. Ella gyanútlanul bambult Lindától fél méterre egy falon, amikor a lány bemutatott egy Chuck Norris féle pörgőrúgást, ami pontosan a bogarat találta telibe.

    linda_6.jpg

    Linda mély depresszióba esett, hogy egyetlen barátját véletlen megölte és úgy érezte, hogy vissza kell neki adnia valamit a világ felé, hogy ezt a gaztettet ellensúlyozza. Ezért döntötte el, hogy rendőr lesz. Szülei persze teljesen máshogy értelmezték ezt a jelenséget. Ők úgy gondolták, hogy a lányukból a bogarak iránti érdeklődése miatt biológust vagy kutatót kellene nevelniük és ez már a valós történetben is megjelenik. Az átkosban persze nem kell mondjam, hogy a lakosság körében mennyire volt népszerű a rendőri pályára készülő diáklány, nyilván ezután sem volt sokkal több barátja, sőt konkrétan egy se. Főleg azért nézték erősen flúgosnak, mert a korai önálló szervezésű bemutatóit, amit persze senki sem igényelt, nem "gyáááá" vagy "jááá" kiáltások kísérték, hanem egy-egy komolyabb mozdulat közben mindig azt kiáltotta, hogy "Ella". Képzeljük el az élethelyzetet, nem csoda, hogy mindenki flúgosnak nézte. Linda ezt a kiközösítést, ami övezte, saját maga felvértezésére használta és végül tényleg rendőr lett. 

    linda_2.jpg

    Linda első ügye még a gimnáziumi évek alatt zajlik. Ártalmatlanít egy osztálytársnőjére támadó szatírt, majd kideríti egy osztálytársa valódi édesapjának kilétét. Mindezt DNS vizsgálat nélkül. Igazi bravúr. Ezt a részt nem láttam, de valószínű, hogy a szagáról jöhetett rá. Az hogy a csokidudájuk szagáról vagy a testszagukról, ez nem tisztázott. Újabb ötlet a youtube-ra. Győzike mászkál egy zebracsíkos kabátba, szétrántja mint egy szatír, hogy mutogassa magát, aztán egy 16 éves csaj kíméletlenül tökön rúgja acélbetétessel, majd a földön fekve bevallja azt az aprócska adócsalást, amit elsukárkodott. 15 millió garantált letöltés szintén. Ígérem ma már nem adok több ötletet a Blikknek. 

    linda_3.jpg

    Szóval Linda a nagykorúságát elérve rendőrnek áll. Először mint közlekedési rendőr vesz részt a "közeg" munkájában, de arra hivatkozva, hogy nem tudja nézni a sok szélvédőn szétplaccsanó bogarat, kéri az áthelyezését. Át is helyezik, ahol szép lassan felküzdi magát a ranglétrán, de mivel kissé szerencsétlen a főhősnőnk, a főnöke igyekszik távol tartani Lindát a komolyabb ügyektől, nehogy baja essen. Persze Linda legtöbbször akaratán kívül belekeveredik ezekbe. Ekkor jön az ötlet, hogy továbbképzésekre küldik, mert rendszeresen látványos verekedésekbe keveredik és távol akarják tartani nőszemélyt. Ez persze nem hozza meg a várt eredményt és belekeveredik komolyabbnál komolyabb ügyekbe (szervezetbűnözés és társai). 

    linda_4.jpg

    2002-ben a sorozat folytatása is kijött, ami már esetleg ismerős lehet a fiatalabbaknak is. Néhány új név is feltűnik, mint például Gesztesi Károly, Gergely Róbert, Vincze Gábor Péter, Bíró Krisztina és még jó néhányan. Méltó utóda az előző évadoknak a 80-as évekből. 

    linda_5.jpg

     

    Ne feledd: Oszd meg! És duhajkodj!


    Ezúton kívánnék boldog névnapot az Elláknak és a Lindáknak!

    Szeretném mindenki figyelmét felhívni arra, hogy a blog követhető a facebookon és az instagramon is:

     

    https://www.facebook.com/csokiduda.blogja/

     

    https://www.instagram.com/csokiduda.official/

    És már twitteren is:

    https://twitter.com/csokiduda

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr8913661350

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása