Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Kalandok a Homályban! - harmadik rész

    Hordós Freya - 3. fejezet

    2018. március 09. - csokiduda

    A rendőrök megkérték, hogy öltözzön fel, mivel a panel 8-adikról nem állt fenn az esetleges szökés veszélye és nyilván akkor még ők sem tudtak a késről. Viszont bejelentést kaptak, hogy Helgát 2 napja senki sem látta és elkezdtek nyomozni az eltűnt személy után. Miután ezt az információt közölték Freyaval is szerették volna az eltűnt holmiját szemügyre venni, illetve a laptopjába belenézni. Tiszta CSI...

    Freya szíve ekkor már vadul kalapált, hisz tudta, hogy lakótársnője szobájába a konyhából nyílik az ajtó és egy véres konyhakést lehetetlen nem észrevenni. rendorok.jpgAz órájára tekintett zavarában, 18:01... Az utolsó szabad perce a következő 10 évben, az eszébe próbálta vésni, hogy a cellában is fel tudja idézni néha, milyen is volt ez a pillanat. Félreállt az ajtóból és beengedte a rendőrök és a megbánás jeleként egyből mutatta nekik a véres kést és előadta a történetét, hogy márpedig ő semmire sem emlékszik. A két rendőr egyből Horacio Caine-nek és Fox Muldernek képzelte magát és az egyik fejében egy csúnya gyilkossági ügy még a másikba egy ufós-erőszakolós sztori kezdett kibontakozni. Egyben biztosak voltak mindketten, hogy ki kell hívni a laborosok és addig Freyát vasba kell verni. Amíg ők megérkeztek a helyszínre, többször elmeséltették a lánnyal, hogy mégis mire emlékszik és néhányszor előkerült mint kérdés, hogy emlékszik-e idegen űrhajókra vagy zöld, nagyszemű lényekre, de nyilván ilyenről még véletlen sem volt szó.

    A feltételezett tettesünk eközben természetesen őrlődött magában gazdagon, mivel lövése sem volt, hogy most majd mi lesz. halak_akvarimba.jpgA laborosok megérkezése után, természetesen egyből kiderült, hogy a késen emberi vér van. Freya ekkor kezdett el még jobban parázni, de mivel bűntény nem volt a késhez, amihez lehetett volna társítani, a lányt végül elengedték és megkérték, hogy ne hagyja el a várost és telefonon maradjon elérhető. Ez az a pillanat, amikor mindenki nagyjából arra gondolt volna először, hogy vajon melyik szekrénybe rakta el a bőröndjét és hogy mit vigyen magával, de Freyát már annyira kikészítette az eset, hogy ő csak arra tudott gondolni, hogy egy üveg Tesco gazdaságos whiskey-je még maradt a fagyasztóba és itt lenne nagyon az ideje csapra ütni. A rendőrök a kést természetesen magukkal vitték.

    Távozásuk után Freya a konyhakőre roskadt a kezében az üveg kommersz whiskey-vel. Két nagyobb korty után már-már kezdett megnyugodni, amikor megcsörrent a telefonja. Kardos "Mulder" Kázmér járőr hívta, hogy azóta beugrott-e neki esetleg valami ufós rémkép. Freya egyértelműen hárította a kérdést, a rendőr legnagyobb bánatára. Freya kezdett viszont már tényleg arra gondolni, hogy az "igazság odaát van", mármint odaát Helgánál és bement lakótársa szobájába, hátha valamit nem vettek észre a rendőrök.chips.jpg Azonnal talált is némi furcsaságot, az ágy mellett egy sajsos chips üres zacskója. Meglett végre, hogy hová tűnt 4 napja a sajtos chipse a szekrényből, amiről Helga azt állította, hogy biztos Freya részegen befalta, csak nem emlékezik rá. Ez a rejtély is megoldódott gondolta magában, de az alap probléma megfejtéséhez nem került közelebb. 

    Kissé megnyugtatta, hogy még nem ment el teljesen az esze és nem is az ufók csaptak le arra az egyetlen luxustermékre, amit az alkoholon kívül megengedhetett magának. Pedig már-már egyre nagyobb esélyt adott neki a lány, de kiderült, hogy csak a szokásos dézsmálás történt, ami gyakori az ilyen kommunákban, mint amit ők is alkottak. Persze Freya tudta, hogy igazából nem haragudhat Helgára szívből, hiszem néhány hete, amikor ittasan hazatért és a MCdrive technikai okok miatt nem volt nyitva, komoly dézsmálást csapott Helga kajájában ő is. Egyikőjükre sem lehet vetni egy követ sem emiatt, mert az ilyen együttéléseknél gyakorta elmosódik a határ a magántulajdon és a közkincs között, főleg egy bizonyos ezrelék felett, de gyakran még józanul is, ami hőseinknél mondjuk nem volt túl gyakori állapot. no_zabal.jpgHelga gyakran mondogatta is igazolván a mennyiséget, amit megiszik, hogy ő komoly szívbeteg, de gyógyszereket nem hajlandó szedni. Viszont a napi 10-12 szíverősítőre szüksége van, hogy ne legyen semmi komoly baja. Ez is egy roppant érdekes megközelítése az alkoholizmusnak. Az orvosok is gyakran találnak ki ilyen önigazolások az alkoholizmusukra, hogy napi 2-3 pohár bor még egészséges, vagy napi 2 feles jót tesz a keringésnek, vagy napi 3-4 sör kell, hogy ne legyen vesehomokod vagy veseköved. Nyilván melyik orvos melyik alkoholt szereti, ahhoz talál ki megfelelő önigazolást, de akármerről is nézzük, az alkohol méreg, még ha szeretjük is.

    "Ó a pék rakja tele" gondolta magában, mivel a kapucsengő újra megszólalt. Franciska érkezett meg, Freya barátnője, erősen megkésve, de nyilván amikor a csengetőt meghallotta és magába épp elküldte az anyjába, akkor erre pont nem gondolt. asztalon_tanc.jpgFranciska azonnal kiszúrta, hogy valami nagyon nincs rendben és faggatni kezdte Freyát, aki dióhéjban elmesélte neki a történetet. Franciska próbálta két felnevetés között nyugtatni barátnőjét, hogy ez abszolút egy mindennapos eset buli után, de nyilván mindketten tudták, hogy ebből még jóval nagyobb baj is lehet. Az ifjú hölgy monológja után Franciska csak annyit tett hozzá az egészhez, hogy ő addig emlékszik csak mindenre, amíg megérkeztek a Homályba és kikérték az első kört. Illetve még annyi tippje volt, hogy lehet táncolhattak valahol, mert a lábai tele vannak vízhólyaggal az új cipője miatt. Az, hogy ezt a Homályba tették az asztalon (mert ez gyakori volt arrafelé) vagy egy másik szórakozó helyen, azt már megtippelni sem tudta. Freya emlékezetébe ekkor hatolt Péternek ígért csevegése, az órájára pillantott, de szerencsére még csak 21:47 volt.

    Megnyugodott, mert nem szerette volna lekésni a közös visszaemlékezést Péterrel és számított néhány ingyen italra is. Be is dobta Franciskának, hogy gyors kortyolják el a maradék whiskey-t és dobjanak fel valami sminket és "irány a Homály". Akár egy ír-skót-dán-norvég-svéd koprodukciós nyiszitelős horror címe is lehetne, ami a késes talányhoz is kiválóan passzolna - jegyezte meg Franciska. Ez persze Freyának nem esett a legjobban, de annál jobb barátnők voltak ők, hogy ezen fennakadjon. No meg lassacskán az alkohol is kezdett belőlük beszélni, mivel Franciska is az erős másnapra bedobott néhány sört és az ijedtségre 1-2 vodkát még otthon. Sőt lassan kezdett körvonalazódni a két alkohol beszélget esete, ha az alkohol beszél belőle szófordulatból indulunk ki. Indulás előtt gyorsan főztek egy kávét, természetesen egy ősrégi kotyogóval, hogy addig legalább tartsák maguk, amíg Péterrel meghányják-vetik az előző estét. Közben természetesen a Bonanzától hallgatták az Újra élsz című számot, amiből az alábbi néhány sort közösen üvöltötték:

    "Álmod után újra élsz egy régi testben,
    Ez ma is jó lesz, de kérlek, kedves, fesd ki szebben.
    Ugye jobb így?"

    Amire az alsó lakó a seprűnyéllel rutinból fel is kopogott, de ez a lányokat cseppet sem zavarta és a következő strófát is együtt sikongatták:

    "Kint nagyfiúk várnak nagykabátban a nagylányokra, 
    A nagylányok lassan kitipegnek a Nagykörútra.
    Egy vagy köztük."zombi.jpg

    A buli hangulatuk kezdett rendben lenni és el is indultak a Homályba. Az utolsó villamos kivételesen pontosan érkezett. Még mázlijuk is volt, ülőhely bőven, mintha az ördög intézte volna ilyen precízen, hogy ma is áldozzanak az élvezet és az őrület oltárán. A Homályba belépve egyből ki is szúrták Pétert, ami nem volt nehéz, mert az élet még nem indult be 11-kor. A pultot támasztotta és egy Zombie koktélt szürcsölgetett. Aki nem ismerné a Zombit, 4 cl fehér rum, 3 cl barna rum és 3 cl Stroh rum (utóbbi 80 százalékos) némi gyümölcslével, szóval találó a neve. Néhányat bedobsz és simán mehetsz statisztának a Resident Evilbe, főleg azokból a kommersz piákból keverve, amit a Homály törzsközönségének szántak. Péter még csak az első felénél járt, szóval nem állt elő a három alkohol beszélget. Legalábbis egyenlőre...


    zsemle_bimbokkal_kovetkezo.jpg

      

    Szeretném mindenki figyelmét felhívni arra, hogy a blog követhető a facebookon és az instagramon is:

     

    https://www.facebook.com/csokiduda.blogja/

     

    https://www.instagram.com/csokiduda.official/

    És már twitteren is:

    https://twitter.com/csokiduda

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr4413720002

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása