Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Rampage: Tombolás

    2018. április 29. - csokiduda

    Dwayne Johnson karakteréhez nem könnyű jó szerepet választani, mert a jószívű óriás képét festő színészt nehéz belehelyezni egy jó szerepbe. Ezt most jól sikerült eltalálni - kár hogy elég gyenge filmet raktak mögé.

    rampage-review.jpg

    A filmet sokféleképpen lehet elhelyezni a táplálékláncban. A gyártók és a szereplők is felvállalták azt, hogy ez egy minden logikát képviselő B kategóriás film. Persze így is lehet ezt magyarázni és úgy is, hogy annyira gyenge lett a sztori, hogy Dwayne Johnson menti meg a Zs kategóriától. De leginkább még ő sem. A CGI-nak köszönhetően azért tudja überelni a Sharknadot és a Mega Shark vs Giant Octopust filmélményre, de ha kritikus szemmel vizsgálom, nagyjából ugyanolyan "jó" a sztori és a fizikát és biológiát is nagyjából ugyanezen a szinten hozza.

    rampage_cgi_vizjel.jpg

    Már az első néhány perc is érdekes, amikor egy elszabadult kísérleti patkány lenulláz egy űrállomást, de a kísérleti eredményeket magában hordozó fémládikák természetesen tűzálló anyagból vannak és az senkit sem zavar össze, hogy a bennük lévő patogén már kevésbé bírja a több ezer fokot és finoman szólva is meg kellene semmisülnie. Az hogy ezután még 3 szörnyet át is alakít, az már nem is meglepő. Az viszont már az, hogy vajon a szörnyek rádiójelre a papihoz sietésük közben miért verik szét a fél világot, amikor egy rádióadót akarnak lenullázni. No de nem akarok sokat spoilerezni, csak szimplán pár olyan totál érthetetlen dolog, amiből a filmben kábé végtelen számú akad, de ezt a gyártók fel is vállalták. Ezen kívül nagyjából csak 4-5 tucat fizikai vagy biológiai képtelenség van benne.

    rampage-reoulo_farkas_vizjel.jpg

    Az, hogy David Okoye (Dwayne Johnson) egymaga keményebb, mint a teljes amerikai hadsereg, már csak hab a tortán. Ő tud úgy helikoptert is vezetni, hogy a szörnyek nem veszik észre, miközben a katonai helikoptereket és vadászgépeket úgy kapkodják le a szörnyek, mint az óvodás a nápolyit. És mindezt tetőzi, hogy Okoye egy farokrotor nélküli géppel is könnyedén túlél, miközben egy Word Trade Center jellegű épület összedől alatta. Persze erre a filmben is kapunk magyarázatot. Olyan, mint a Lavinaszörf - heuréka b*meg! Igen jól elboldogul, non-stop talál az utcán vagy bárhol egyébként használhatatlan dolgokat, amik neki azért még működnek egy pár másodpercre, amíg épp kellenek. Az már hogy egy Humvee (ez a Hummer katonai verziója) első ülésén talál egy gránátvetőt meg egy csomó kézigránátot teljesen életszerűen már fel sem tűnik. Ja és ugye nyilván a film 30%-ban egy haslövéssel csinálja végig a hőstetteit.

    rampage-tombolas-2018-dwayne-johnson_gep_vizjel.jpg

    Hol van már a Nakatomi Toronyház és John McClane (B. Willis) hőstettei? Azok ehhez képest ovis játékok voltak. Hollywoodba amúgy mostanság nagy divat lett az ilyen szörnyes Zs-k gyártása, amiről már a filmvászonra kerülés előtt elmondják, hogy márpedig ez egy marék lepkét nem fog érni, de látványos lesz. Néhány hét múlva Stathammel láthatunk majd egy hasonló csodát, a Meg című másik ZS jelölt filmet, ami a nemes egyszerűséggel a megalodon rövidítése. Sokan persze azt vallják, hogy a filmeknek szórakoztatniuk kell, nem pedig logikusnak lennie. Nem mondom, hogy nincs benne igazság, de úgy gondolom, hogy ennek is van valahol egy határa. Gondoljunk csak bele például a legújabb a Star Warsban látott leiás űrsétára... Egy sci-fibe is erősek ezek a jelenetek... Nem gondolom, hogy ez lenne a jó irány, hogy a nézőt totál hülyének nézzék a filmek. Jó tudom egy erős hányadnál működhet, főleg az amerikai piacon, de sokunk még tanult normális oktatási rendszerbe fizikát vagy biológiát, általános iskolába legalább, ami infó már túl sok ahhoz, hogy egy ilyen zseniális alkotást tudjunk élvezni és ne azt mondjuk rá, hogy mi ez a rakás "csokiduda?".

    dwayne_johnson_bruce_willis_haver_vizjel.jpg

    Gondoljunk csak Dwayne Johnson előző filmjére a Baywatchra (ami külön kategóriát is kapott tőlünk, a B-ZS-t, annyira gyenge lett), ahol egy tengeri csillaggal szúrja meg magát szándékosan Johnson, hogy kicsit felturbózza a képességeit az egyébként erősen mérgező élőlénnyel. Hozzáteszem voltak a filmnek olyan részei, ahol vártam, hogy a szörnnyé változtató patogénből mikor tol be magának 2-3 ampullát és átalakulva mikor bontja le a 3 teremtményt. De akár a Zséwatch, akár ez a film is simán elbírta volna a Fin Shaperd (Sharknado) láncfűrészes szörnydarabolós jeleneteit vagy egy Vin Diesel féle 30 másodperces snittet, amikor a bro-ságról szónokol.

    A stábbal gondolkodtunk rajta elméleti síkon, hogy az ilyen kiégett vagy kiégni készülő akciósztárokat akár össze is lehetne hozni egy cápás filmbe, ahol mondjuk Lundgren (Cápa-tó), Statham (Meg), Ian Ziering (Sharknado), Lorenzo Lamas (Mega shark vs giant octopus), egy elit csapat élén próbálja elpusztítani a vizek szörnyeit a megalodontól az óriáspolipokig. Bruce Willis hozhatná az Oroszországból kicsempészett szuperfegyvereket a művelethez. Nyilván a halálos csapást a kopaszra borotvált Chuck Norris vinné be egy pörgőrugással a víz alatt egy (új) Macgyver által a talpára erősített rágógumival és egy gémkapoccsal. Természetesen Diesel miután mindet kiirtották egy közös pezsgőzésnél nyomhatna egy zsír dumát a családról. Az Expendables újragondolva cápákkal. Annyi nézőt biztos hozna mint a Rampage és több értelem is szorulhatna bele. Stallone biztos le is forgatná és írhatna hozzá zenét Győzike... És a Cápa trilógiában szereplő Rob Schneider időközben mindenféle kamu indoklással támasztaná alá, hogy miért is esznek a megalodonok Golden Gate hidat meg repülőket és tengeralattjárókat. 

    shark_killer_all_stars.jpg

    Sajnos Hollywood új nyomvonala ez a szórakoztatásra, ahogy az elmúlt 1 év és az elkövetkező fél év filmjeit nézzük. A Marvel-ről és a DC-ről már ne is beszéljünk... No de hogy valami jót is mondjunk a filmről. A zenéje amúgy nem rossz, a CGI, ahogy be is harangozták elég jó. A színészi játékról nem igazán beszélhetünk jelen esetben, kivéve a Russel ügynököt alakító Jeffrey Dean Morgen-éről, aki abba a kevés időben, amikor épp vásznon van, hozza, amit elvárunk tőle. 

    Szumma: erre a filmre is igaz az, mint néhány ZS kategóriás filmre, hogy egy másnapos délután a kanapén ülve be lehet rakni a lejátszóba, egyszer. Hangsúlyozom egyszer, mert többször bármilyen iróniával és cinizmussal kommentáljuk alá a filmet, nem lesz élvezhető. A színészek és a CGI eladja a filmet, én is megtekintettem moziba (sajnos), de óva intek tőle bárkit is, hogy kidobjon rá néhány ezer forintot, mert azért ahhoz nagyon tré. "Majd ha már kijött monitoron...."

     

    A film MAFAB bejegyzése itt elérhető!

     rating_2_from_5.png

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr6813878916

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása