Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Szűzőrség -a nagy betűs tipikus Amerikai Tinivígjáték

    Vendégírás a Kultúregyszarvútól

    2018. május 07. - csokiduda

    Szombaton a moziműsort böngészve konstatáltam, hogy a jelenlegi felhozatalból szinte mindent láttam már, amit jónak gondoltam. Az újdonságok közül ez a vígjáték tűnt a legszórakoztatóbbnak, hát erre böktünk rá. Nem az év filmélménye, viszont csalódást sem okozott. Pont azt adta amit vártam egy ilyen típusú filmtől és amit az előzetes is ígért. Szórakoztató szombat esti filmélmény.

    blockers-poster-wide.jpg

    A sztorit vázolva röviden: adott három amcsi tinilány, akik épp az érettségi bankettre készülnek. Más-más a családi háttér: egyedülálló anyuka és lánya kombó, a szerető család és a patchwork verzió. Konkrétan a buli napján a három szülő véletlenül rájön, hogy a lányaik paktumot kötöttek, mely szerint el fogják veszteni a szüzességüket aznap este, indul a nagy kaland, hogy mindenféle akadály ellenére ezt megakadályozzák. Azt, hogy sikerrel járnak-e, fedje homály - e tekintetben nem spoilereznék, mert egyszeri nézésre mindenképpen alkalmas.

    blockers_kemeny_vizjel.jpg

    A karaktereket tekintve egy kicsit bővebben. A szülőknél egyszer van a tipikus egyedülálló, gyerekéhez nagyon kötődő, roppant érzékeny, gyermekét mindentől féltő anyuka Lisa (Leslie Mann). Aztán adott egy nagyon izmos, sportos, kigyúrt apuka, aki azért titkon nagyon érzékeny lény és oda van kislányáért, ő Mitchell (John Cena). Végül a tipikus laza ivós fater, aki nem él együtt és nem neveli a lányát aktívan, de gondolta feldobja ezt a jeles eseményt, ő Hunter  (Ike Barinholtz). Szerintem mindenki hozza a karaktert, amit megálmodtak nekik. Se kevesebbet... és többet sem. Jellemfejlődésről nem igazán beszélhetünk. A tiniket nem emelném ki így külön név szerint, az ő karaktereik kevésbé vannak felépítve - csak annyira amennyire a szülők ellensúlyozásához ki kell. Van sportoló, jó tanuló, népszerű csaj. Mellettük feltűnnek a tipikus geek arcok, a menő srácok, a drogos csávó, az anime bolond és még sorolhatnám. Ők is hozzák a karaktert, de szerintem egyértelműen a szülői vonal a hangsúlyosabb, ha nem is sokkal.

    blockers_auto_vizjel.jpg

    Rendezésben egy átlagosan komponált film. Nincs túl gondolva, a csavarok egészen kiszámíthatóak. A poénok üteme is. Viszont ezek jól működnek. Amiatt tőlem külön plusz pontot kap a film, amiért nem csak annyi poén van a filmben, amennyit az előzetesben is láttam. Vannak ilyen téren nagyon rossz tapasztalataim, szerencsére itt nem volt ilyen gond. Az egyik kedvenc jelenetem, amikor imitálnak egy autós üldözést a filmben, és a szülők nagy Halálos iramban szakértőként megbeszélik mi is a teendő és a végén majd tartanak egy előadást a család fontosságáról, csak úgy mint Vin Diesel szokta. Persze voltak ennél alpáribb, részegen hányós poénok is meg sok káromkodós szófordulat. Utóbbit szerintem gyakran már túltolták kicsit. Szóval vegyes felvágott a humor tekintetében. A zene az elmúlt év slágereiből állt. Akkora hangsúlyt erre most nem fektettek. Akkora hozzáadott értéke nem volt, de illett a film stílusához.

    Összességében: szerintem egy estés filmnézős élménynek jó. Nem feltétlenül a moziban ugyan. Szórakoztató, a karakterek viccesek, a poénok az esetek többségében ülnek. Ha nem túl magas elvárásokkal érkezünk a moziba és csak nevetni akarunk egy jót (nem sokat gondolkozva) akkor ez a film kiváló. A Csokiduda csapatával egyeztetve négy csokidudára értékelem. 

    ratingpng_1.png

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr4213898352

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása