Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Seal Team - Majdnem olyan jól hasít mint a The Six

    2018. május 08. - csokiduda

    Nos érdeklődve vártam a sorozat magyar premierjét és utána természetesen belenéztem angolul is, hogy tudjak Nektek kedvet csinálni. Nem mondom azt, hogy elvarázsolt, de egész jól sikerült ez a CBS alkotás. A Seal Team-ről engedjetek meg néhány szót előjáróban, csak hogy el tudjuk helyezni a palettán ezt a gyöngyszemet. Az amerikai hadsereg legjobban képzett alakulatáról van szó, de könnyen előfordulhat, hogy a világon a legjobbról beszélünk. Közel 2000 főt számlál az állományuk és bármilyen körülmények között bevethetőek. Technikai és taktikai tudásuk kimagasló és nem kell mondjam, hogy kiemelkedő a fizikai és a szellemi rosta is. Többek között ők vadászták le Bin Ladent is. Gyakran a C.I.A.-val kooperálnak olyan szituációkban, ahol nemzetközi egyezményeket sértenek meg akár. De mint tudjuk ez Amerikát nem igazán izgatja, mivel az erősebb kutya elv érvényesül a nemzetközi politikában. Ez nyilván nem vet árnyékot az akció sorozatra, habár már a második részben van egy véleményes helyzet, amibe belekerülnek.

    seal-team.jpg

    Mint említettem kíváncsiskodva vártam a sorozatot, mert nemrégiben láttam a The Six-et, ami HBO gondozásban jött ki és minőségileg vetekedett a nagy kedvencemmel a Strike Back-kel (kritika itt: klikk!), habár a stílusa kicsit más volt. Itt már az első részben is kiválóan kijött, hogy ez a sorozat is nagyobb betekintést fog engedni a szereplők hátterébe. Kicsit talán sok is a lelki, ami a The Six-nek jól állt, de a Dr. Csont Booth ügynökének ez már kevésbé előnyös. Ugyanis ő játssza a főszereplőnk, Jason Hayes-t (David Boreanaz). Szerencsére azért nem annyira tolták túl ezt a részt, hogy ez sokat rontson a minőségén a Seal Team-nek. Az amerikai nézők elég rendesen elragadta a hév a sorozattal kapcsolatban, szóval jó szokás szerint, mire mi megkaptuk szinkronnal, addigra már a CBS berendelte a második évadot is. Tehát nem egy évados fellángolás lesz.

    legenyanyag_gif.gif

    Vigyázat! Ebben a bekezdésben spoilerveszély! Legalábbis egy minimális, amennyit muszály. Csak az első 10 perc...

    A történet itt is, ahogy szokott lenni az ilyen akciósorozatoknál, színezve van egy kis drámával és poszttraumás stressz szindrómával, mert már az első rész első pár percében elveszíti Hayes az egyik emberét, egy rossz döntés miatt. A tipikus eset, amikor nem egyszerűen a parancsot hajtja végre egy akciónál a csapat, hanem privát akciózásba is kezd és nyilván kifutnak az időből és ez egy társuk életébe kerül. Elég sokszor láttuk már ezt a forgatókönyvet, de mindig ledugják a torkunkon. Spoiler vége!

    Szerencsére a sorozat többi része nem ilyen egy a tucatból. Nem értem, hogy miért pont a kezdő epizódnál kellett egy ilyen sablont bedobni, amikor a legtöbben eldöntik, hogy majd nézik hétről-hétre a sorozatot vagy sem, de van egy olyan gyanúm, hogy ezzel a pár perccel elég sok néző kapcsolt tovább a távirányítóval és nem adtak neki túl sok időt. Nos ők azok, akik sokat vesztenek. Ha nem is olyan sokat, mint sok ilyen klasszikusnál, de azért egy átlagosnál jelentősen jobb élményt biztosan.

    seal_team_3_kutya.jpg

    Az ilyen akció sorozatoknál rendszeres hibajelenség, hogy a családi szálakat és a washingtoni irányítóközpontot túl gyakran berakják a történetbe, amivel a sorozat elveszti az akció jellegét vagy a rosszul bevágott irányítóközpont erősen az ember idegeire megy egy akciójelenetben. Ezt itt jelentősen jobban megoldották, mint néhány riválisnál. A The Six-ben ezt zseniálisan megcsinálták, annak a szintjét igaz nem üti, de mondjuk a The Brave-ét sikerült jóval meghaladni. 

    seal_team_2.jpg

    Ami rengeteget dob viszont a sorozaton. A karaktereken nem műfáradtságot látni vagy műizzadtságot. Rendes katonai felszereléssel láthatjuk a színészek, annyi eltéréssel, hogy a fegyverek hatástalanítva vannak. Így a több 10 kilós menetfelszerelés, amivel a filmvásznon kommandóznak, természetes emberi reakciókat vált ki ilyen téren. Komoly kiképzés is előzte meg a forgatást, hogy a színészek ne fulladjanak ki a felvételek közben néhány perc alatt. Abszolút igazi katonákkal vettek részt a szereplők igazi kiképzésen. Emiatt respect a gyártónak!

    Szumma! Láttunk már jobb kommandós akciófilm sorozatot, de azért szégyenkeznie sem kell. Kicsit talán túl sok a lelkis rész, de azért aki szereti a műfajt, annak javaslom kövesse a sorozatot. Csalódás biztos nem lesz.

    Olvass róla a mafabon is!

    csoki_4per5.jpg

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr1813900300

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása