Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Könyvklub – hozd el anyádat is!

    Vendégírás a Kultúregyszarvútól

    2018. június 07. - csokiduda

    Nem vagyok az a kimondottan lányos lány a filmes ízlésemet tekintetve. Jobban bírom a krimiket, akciófilmeket, sci-fit vagy fantasy-t, de ettől függetlenül néha azért még az én lelkemnek is jól esik egy-egy ilyen kicsit limonádé jellegű mű megtekintése. A Könyvklub, avagy az alkony ötven árnyalata című mű is ezt a kategóriát képviseli – bár mindamellett, hogy rendkívül szórakoztató, van mögöttes mondanivalója is. Csajos vagy anya-lánya programnak tökéletes. Azt is mindjárt elmondom, hogy miért.

     bookclub_1_csokiduda.jpg

    Mielőtt a részletekbe bocsátkoznék, jobb ha vázolom magát a történetet. Adott négy vagány, idősebb nőci. Bár eléggé különbözőek, azért barátnők. Vivian (Jane Fonda), a gazdag céltudatos hoteltulajdonos, aki falja a férfiakat és nem az a kötődős fajta. Diane (Diane Keaton), az özvegy anya két felnőtt és igencsak aggódó lánnyal, akik mindenáron meg akarják menteni az élettől, ő pedig szeretetből ezt hagyná is. Sharon (Candice Bergen), az elvált nő, aki 18 éve nem szorul férfira, a keménymarkú főbíró, a macskájával él. Carol (Mary Steenburgen), a boldog házasságban élő séf, aki az ágyban már csak néha tölt párjával boldog pásztorórákat. Ők így négyen évtizedek óta csinálnak egy könyvklubot, ahol esznek, isznak, pletykálnak, könyvekről beszélgetnek. Életüket kicsit felrázandó, Vivian A szürke ötven árnyalatát választja a következőnek. Ezen a ponton azért kiemelném, ha ismered A szürke ötven árnyalatát (olvastad, láttad, mindkettő), sokkal poénosabb lesz a film is. Innentől jönnek ilyen-olyan módon vicces, romantikus szituációk, döntések az életükben. Nem lőném le a poénokat, aki kedvet kap hozzá a kis kritikám alapján, úgyis meglátja.

     bookclub_2_csokiduda.jpg

    Így, hogy már ismerjük az alapszitut és a főszereplőket is, jöhet a válasz a miértre. A film egyértelmű fő célcsoportja az idősebb, már ezt-azt megélt korosztály, a mögöttes üzenet is főként nekik szól, ami nem más, mint az, hogy attól még, hogy idős vagy, nem kell felhagynod az életeddel, sőt. Maga Jane Fonda is azt nyilatkozta az egyik interjújában, amit a film kapcsán adott – és valljuk be ő maga a privát életben is azért elég jó formában van 80 éves létére -, hogy az embernek ebben a korban is ugyanolyan nyitottnak és aktívnak kell lennie, mert még ekkor is lehet tanulni, fejlődni, jól érezni magunkat. Azt, hogy mindezt milyen humoros formában dörgöli a film a nézők orra alá, az már csak a hab a tortán. Szerintem a többi, fiatalabb korosztály számára is tanulságos a sztori, hiszen mi már ennek tudatában futhatunk neki idősebb napjainknak – mindemellett a helyzetkomikumok igazán mulatságosak. Ez tipikusan az a film, amire egy csapat mindenféle korú kolléganő be tud ülni együtt, vagy akár egy idősebb anya és lánya ezt nézi közös programként. Bár azt el kell, hogy mondjam, a moziban egy idősebb úr ült mellettem, olyan 60 év körüli és bizonyos jeleneteken annyira aranyosan kuncogott… szóval lehet az idősebb férfiak körében is népszerű lehet ez a film.

     bookclub_3_csokiduda.jpg

    Összegezve: egy csajos, romantikus vígjáték, ami inkább vicces, mint fordulatos. Érdemes lányoddal/anyukáddal/kolléganőiddel/barátnőiddel nézned! A nevetés garantált és kicsit el is gondolkodtat, de nem túlságosan. Egy nézésre mindenképp alkalmas, az itteni értékelési skálán erős négyes!

     

    csoki_4per5_1.jpg

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr5714031016

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Loralai 2018.06.09. 09:15:08

    Olyan jo hogy irtal a filmrol :) barcsak minel tobben megneznek, mert annyira bájos, kedves, izleses es nagyon nagyon vicces. Amikor mi neztuk (egy eleg nagy lanycsapat) elottunk fiuk ultek es akkorakat kacagtak hogy jo volt hallani. Ezert mindegy hogy fiatalabb vagy idosebb korosztaly, ferfi vagy no csak nezzek meg :) igazi oromjatek volt a legendas szinesznok (es szineszek) reszerol is.
  • süti beállítások módosítása