Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Vin Diesel öt arca, amit eddig nem ismertél!

    2018. július 18. - csokiduda

    A színész idén töltötte be 51. életévét, de szerintem az az érzése az embernek, hogy alkut kötött az ördöggel, mert látszani, nem látszik rajta a kor. Július 18-i születésnapja remek alkalom arra, hogy kicsit megemlékezzünk életéről és munkásságáról A New York-i születésű színész, producer és forgatókönyvíróról a legtöbb embernek szerintem a Halálosabb iramban jut eszébe, de Vin nem csak ezt a karaktert tudja eljátszani a vásznon - ennél azért színesebb az a paletta. Ne tévesszen meg senkit a marcona külső, egy igen olvasott és intelligens ember bújik meg mögötte. Íme néhány filmbéli alak, akinek már a bőrébe bújt - méghozzá nagy sikerrel!

    vin_diesel_borito_csokiduda.jpg

    Vin Diesel, mint Adrian Caparzo közlegény
    (Ryan közlegény megmentése, 1998)

    Ez a szerep volt az első nagy áttörés a karrierjében. Addig is aktívan tevékenykedett, de ez volt az első nagy Hollywood-i produkció, amiben részt vett. Spielberg külön a kedvéért írta bele a karaktert a történetbe - bár a szerep nem volt nagy és a vásznon sem töltött sok időt, mégis fordulópontnak számít. Itt megmutathatta a világnak a drámai oldalát. A film további kapukat nyitott meg előtte -  többek között jellegzetesen mély hangjának köszönhetően (15 évesen elszakadt az egyik hangszála) ő narrálhatta a Szuperhaver című rajzfilmet, amit Brad Bird rendezett. Bár ez az animációs film hazánkban kevésbé ismert, szerintem egy nagyon jól sikerült alkotás, szóval érdemes megnézni - Vin Diesel eredeti hangjával!

    vin_diesel_ryan_kozlegeny_csokiduda.jpg

    Vin Diesel, mint Richard B. Riddick
    (Pitch Black - 22 évente sötétség, 2000)

    Bár a gyártó a filmhez egy ismertebb színészt szeretett volna erre a szerepre szerződtetni, a producer és a rendező ragaszkodott a színészhez - mindannyiunk nagy örömére. Nagyon leegyszerűsítve egy szökött fegyencet és gyilkost alakít ebben a lebilincselő sci-fiben, akiben azért lakozik jóság is. Kicsit kimért, okos karakter. Ebben a filmben a szereplők egy idegen bolygón szörnyek ellen küzdenek, mégsem a látvány és képi világ kerül csak a középpontba, hanem a karakterek fejlődése is. Az első film sikere után a színész még párszor a karakter bőrébe bújhatott, mindemellett videojáték is készült belőle.

    vin_diesel_riddick_csokiduda.jpg

    Vin Diesel, mint Chris Varick
    (Brókerarcok, 2000)

    Igaz ebben a filmben mellékszereplőként egy igen beszédes, jószívű brókert alakít csak, mégis érdekes pontja ez pályájának.   Egy öltönyös, ambiciózus férfit alakít, akit a pénzszerzés motivál, ám a filmben végül jó útra tér. Ez egy kitörési lehetőség volt az eddigi akcióval teli filmekhez képest. A színész állítása szerint karakteréhez nagyban merített ihletett abból az időszakból, mikor kidobóként dolgozott menő bárok előtt, illetve mikor telefonos ügynökként tevékenykedett. Sok hasonló kaliberű embert láthatott ebben az időszakban, mert szerintem a játéka mellékszálhoz képest kiemelkedően jó.

    vin_diesel_brokerarcok_csokiduda.jpg

    Vin Diesel, mint Jack DiNorscio
    (Védd magad!, 2006)

    Szívből sajnálom, hogy ez a film nálunk nem került mozikba és a televízióban is csak igen ritkán láthatjuk ezt a filmet - és nem csak azért mert itt Vin Dieselnek van haja(!). Szerintem kifejezetten humoros és érdekes igaz történet alapján készült maffiás film. A történetben egy hosszan elhúzódó maffia pert követhetünk végig, ahol a vádlott Jack DiNorscio saját magát védi - igen egyedi stílusban.Szerintem sikerült elkapnia a karakter lényegét, szóval akinél eddig kimaradt ez a mű, pótolja! Ígérem, megéri.

    vin_diesel_vedd_magad_csokiduda.jpg

    Vin Diesel, mint Shane Wollfe
    (Gorilla bácsi, 2005)

    Ebben az esetben nem egy komoly, drámai filmről beszélünk, ahol az ember megcsillogtathatja minden színészi képességét, mégis felkerült ebbe a válogatásba, hiszen Vin Diesel itt megmutathatta, hogy egy családi vígjátékban is helyt tud állni. Bár szerepe szerint egy kommandóst játszik - így az akció mégis csak jelen van - ezúttal most 5 gyerek gondozásával kell megküzdenie az ő védelmük érdekében. Ez több helyzetkomikumra ad okot, amit szerintem Vin tökéletesen megold könnyeden és viccesen.

    vin_diesel_gorilla_ba_csokiduda.jpg

    A listánál olyan szerepeit válogattuk össze, amik talán kevésbé ismertek és eltérnek azoktól a karakterektől, akikkel szinte összefonódott az arca - ezért nem szerepel itt Xander Cage (xXx) vagy Dominic Torretto (Halálos iramban).

    Reméljük tetszett a bejegyzés! Ha így van, kövess minket facebookon is, hogy láthasd folyamatosan megújuló tartalmainkat!

    https://www.facebook.com/csokiduda.blogja/

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr1114119249

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása