Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • A Hangya és a Darázs - a méret igenis lényeg!

    Vendégírás a Kultúregyszarvútól

    2018. augusztus 02. - csokiduda

    Manapság mindenki meg van veszve a képregény ihlette filmekért, ahol a különböző univerzumok összecsapnak/találkoznak, a keményebbnél keményebb szuperhősök eredettörténetet kapnak és még sorolhatnám - függetlenül attól, hogy Marvel vagy DC. És bár jómagam is nagyon szeretem a képregényeket és gyerekként rajongtam az ezekből készült filmekért, ma már azért fenntartással kezelem ezeket, mert ez is (csak úgy, mint a Star Wars) elment egy olyan irányba, ahol már nem a sztori a lényeg, hanem a látvány meg hogy a  végtelenségig folytatásokat csináljanak sok pénzért. Az első Hangya-filmet kedveltem, mert vicces volt és nem gondolták vagy misztifikálták túl az alkotók - így hát az előbb leírtak fényében talán nem csoda, hogy kissé féltem, hogy az egész pont annyira lesz vicces, mint az előzetes. Szerencsére nem ilyen lett!

    darazs_borito_csokiduda.jpg

    A folytatások iránt érzett ellenszenvemet legyűrve már a kukoricára várva rádöbbentem, hogy ha a film vacak is lesz, a hozzá tartozó marketinget csípem. A film plakátja egy sima fehér plakát, alul a cím, középen két kis fekete pont. Aztán ha közelebb mész, rádöbbensz, hogy a  két fő karaktert látod a plakáton - csak hangya és darázs méretben. Szerintem kifejezetten ötletes húzás.

    darazs_plakat_csokiduda.jpg

    Aztán elkezdődött a film, ami nagy megkönnyebbülésemre pont annyira volt laza és vicces, mint az előző. Voltak benne akciójelenetek, amik ütemesen voltak megkomponálva, pont annyi volt benne, amennyi kellett és a feszültebb pillanatokat az alkotók feloldották a vicces jelenetekkel. Nagyon ritkán érzek ilyet hasonló filmek esetén, de szerintem ez eléggé egyensúlyban volt. Lekötötte a figyelmemet és kifejezetten jól szórakoztam. Sokkal jobban, mint vártam. Szerintem önmagában is élvezetes lehet ez a film, de azért több a poén, hogy ha az előző részt is láttad meg az Amerika kapitány: Polgárháborút. Azok kedvéért, akik azt kihagyták röviden az első rész története: Scott Lang egy sikeres tolvaj akaratán kívül hőssé válik, amikor segítenie kell egykori mentorának, Dr. Hank Pymnek. A doktor tervezett egy speciális Hangya páncélt, ami által a viselője igazán apróra tud zsugorodni és ereje megnövekszik. Ezt gonosz emberek meg akarják szerezni, a két férfinek pedig ezt. Közben Scott karaktere félig-meddig összejön Pym lányával. A film sikeresen zárul. No a mostani rész erre alapoz. Újabb küldetés, házi őrizet, maffiózók, zsugorodás, növés gombnyomásra, egy félig-meddig szellem, aki nem segít a sztorin - szóval van történés itt is bőven.

    darazs_dobolo_hangya_csokiduda.jpg

    Amiről még szerintem érdemes szót ejtenünk, azok a színészek. A Hangyát alakító Paul Rudd szerintem tökéletes választás. Elkapta a karaktere lényegét és szerintem pont annyi energia van benne ami kell. Ez igaz Evangelina Lilly-re is, aki a Darázst játssza. Tök jól ellenpontozza a két karakter egymást. Az már csak bónusz, hogy Michael Dougles és Michelle Pfeiffer szuperek és Laurence Fishburnt is szerettem a filmben. A Szellemet alakító Hannah John-Kamenre szerintem még érdemes figyelni, mert jól játszott. Megnézném, valami komolyabb filmben is.

    darazs_harc_csokiduda.jpg

    Összefoglalva: nem volt olyan érzésem a film végén, hogy "Hűha, ez aztán valami!", de kifejezetten jót mulattam. Barátos, barátnős, családi programnak kiváló. Leköti az ember figyelmét. Ha bírod a vígjátékokat és a szuperhősöket is, akkor Neked való ez a darab. Ötből négyet adok a filmnek.

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr1714149961

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    colonel Tigh 2018.08.02. 22:37:05

    "ez is elment egy olyan irányba, ahol már nem a sztori a lényeg, hanem a látvány meg hogy a végtelenségig folytatásokat csináljanak sok pénzért."
    Elment olyan irányba. Ez is. :D Hogy csak egy szereplőt kiragadjak az MCU "végtelenségig folytatásos" történetéből: Amerika Kapitány 1918-ban született Joe Simon író és Jack Kirby rajzoló tollából. "Csak"1918-óta folytatják a képregényeit, filmen 2011-ben jelent meg. Nem tudom kezd-e langyosodni, hogy mire akarok kilyukadni? Aki szerint "elment olyan irányba, hogy végtelenségig folytathassák" , egy eleve a folytatásokról szóló műfajban, az menjen orvoshoz :D Igen, látható egy ilyen trend, de ezt pont nem logikus a képregényfilmekkel kapcsolatban fölhánytorgatni. Azoknál a filmeknél igaz ez, amikből bőven elég volt az eredeti, és úgy volt jó, ahogy volt. De képregényfilmeknél ez egy értelmezhetetlen kijelentés.

    csokiduda 2018.08.02. 22:41:48

    @colonel Tigh: A hansúly azon volt, hogy sokszor a történet rovására megy a tény, hogy a bevételért csinálják vagy csak a CGI-t nyomják, nem a folytatás résszel van a gond - de lehet nem volt egyértelmű.

    Beregel 2018.08.03. 23:10:39

    Ez vajon honnan jött?
    "Scott Lang egy sikeres tolvaj akaratán kívül hőssé válik, amikor segítenie kell egykori mentorának, Dr. Hank Pymnek. "
    Darren Cross (Corey Stoll) volt a mentorált, de sebaj.
    Csatlakoznék az előttem szólóhoz. A képregények is szinte végtelenek.
    A filmeknél ez miért gond? Az alapanyag kimeríthetetlen.
  • süti beállítások módosítása