Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Irány az Állatkert!

    Az oszág 5 legjobbja

    2018. augusztus 09. - csokiduda

    Pontosan emlékszem a pillanatra, amikor kisgyerekként álltam a veszprémi állatkertben a plexilap előtt és az orromat hozzányomva bámultam az oroszlánokat. "Pont, mint az Oroszlánkirályban!" - gondoltam magamban. Lenyűgözött, hogy ilyen csodálatos lényeket is láthatok itt a szomszédban. Azóta már eltelt jó pár év, de még mindig szívesen látogatok állatkerteket. Remek szórakozás és tanulási lehetőség, kicsiknek és nagyoknak is egyaránt! Mivel ma van az Állatkertek napja (ezen a napon nyitották meg 1866-ban a Fővárosi Állat- és Növénykertet), összegyűjtöttük Nektek az öt legjobbat az országban, amit mindenképpen érdemes meglátogatni, ha a környéken jártok!

    allatkert_borito_csokiduda.jpg

    Fővárosi Állat- és Növénykert

    A világon ma működő több, mint ezer állatkert közül a budapesti a legrégebbiek közé tartozik - több, mint 150 éve fogadja látogatóit. Az 1950-es évekig hazánkban az egyetlen ilyen jellegű intézmény volt, a népszerűsége azóta is töretlen. A Föld összes kontinensének élővilága képviselteti magát ezen a helyen 1067 különböző állatfaj egyedeivel találkozhatunk mintegy 11 hektáron. Mint ahogy az a nevéből is nyilvánvaló, egyúttal a növények csodás világával is megismerkedhetünk, növénygyűjteménye körülbelül 2000 fajból áll. Számos újítás, átalakítás történt a park területén az elmúlt években - ilyen a Varázshegy vagy a Holnemvolt Vár. Ha megyünk és mindent látni akarunk, ne csak fél napot tervezzünk be!

    Belépőjegy (felnőtt/gyermek): 3.000 Ft/2.000 Ft
    Honlap: www.zoobudapest.com

    allatkert_budapest_csokiduda.jpg

    Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark

    Ha valakinek nem ugrana be név alapján elsőre, ez a veszprémi állatkert becsületes neve - a híres magyar Afrika-kutatóról kapta azt. A parknak a Fejes-völgy és a Gulya-domb ad otthont, pár perc sétányira található a veszprémi belvárostól. A Balaton közelsége miatt nyáron nagyon sok a látogató az amúgy egész évben nyitva tartó intézményben. A népes növény- és állatvilág mellett itt található az ország egyik leglátványosabb dinókiállítása is, így akit érdekelnek az őslények, neki kötelező program. Az én személyes kedvenc részem az Elefánt Park, amit 2014-ben adtak át, tényleg nagyon színvonalas.

    Belépőjegy (felnőtt/gyermek): 3.000 Ft/2.100 Ft
    Honlap: www.veszpzoo.hu

    allatkert_veszprem_csokiduda.jpg

    Nyíregyházi Állatpark

    Az elmúlt években több ismerősöm is ódákat zengett a nyíregyházi parkról. Tavaly volt szerencsém végre nekem is eljutni (eddig ez a tájegység mindig kimaradt) és be kell vallanom: mindenkinek igaza volt. Az 1998-as nyitás óta a park folyamatosan bővül. Bár "csak" körülbelül 500 különböző faj tekinthető meg, kárpótolhat minket, hogy azok annál érdekesebbek. Fehér tigris, jegesmedve - csak hogy néhányat említsek. Több fajmegmentési programban is részt vesz az állatkert, ami megfelel a mai állatkertek irányvonalainak és célkitűzéseinek. Nekem a sarkvidéki szekció különösen tetszett. Ha a Dzsungel Hotelben szállsz meg, már reggel testközelből tapasztalhatod az élővilág hangjait!

    Belépőjegy (felnőtt/gyermek): 3.500 Ft / 2.300 Ft
    Honlap: www.sostozoo.hu

    allatkert_nyiregyhaza_csokiduda.jpg

    Szegedi Vadaspark

    A szegedi parkkal kapcsolatos élményeim nem feltétlenül a legfrissebbek. Nagyjából 5 éve jártam ott, de már akkor is megfogott az a természetközeli légkör, ami ott uralkodik. Ez talán részben annak is köszönhető, hogy ennek kialakítását az 1980-as hivatalos engedély nélkül, társadalmi munkával kezdték meg a város egyetemi tanárai és diákok. Önálló, legális intézményként 1989 óta működik. Alapterületre a legnagyobb, mintegy 45 hektáron látogathatóak olyan különlegességek, mint a csuklyás cerkóf vagy a hópárduc. Engem a zöldszárnyú arapapagájok hada nyűgözött le, itt van a legnagyobb állatkerti csapat Magyarországon a színes kis jószágokból. Aki nem csak az állatvilágot szereti, hanem a természetet járni, kialakítása miatt ezt mindenképpen javaslom neki!

    Belépőjegy (felnőtt/gyermek): 2.400 Ft / 1.600 Ft
    Honlap: www.zooszeged.hu

    allatkert_szeged_csokiduda.jpg

    Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium

    Az 58 éves múltra visszatekintő létesítmény 2016-ban nagy felújításon esett keresztül és új pompájában fogad minden arra járó kicsit és nagyot. A Mecsekben található park mintegy 4 hektáron terül el, ez az ország legmagasabban fekvő állatkertje.  A megszokott állatok mellett szerintem mindenképpen érdemes kiemelni az akváriumokat és azok élővilágát. Fülöpke, a feketeúszójú szirticápa a közönség nagy kedvence, őt télen-nyáron lehet látogatni sok más tengeri élőlény mellett. Számomra egyértelműen az akváriumok és terráriumok színes élővilága jelentette a fénypontot. A felújítás után igen modern külsőt kapott a hely, tiszta és nagyon rendezett. 2-3 óra alatt be lehet járni, tökéletes délutáni program.

    Belépőjegy (felnőtt/gyermek): 2.200 Ft / 1.700 Ft
    Honlap: www.pecszoo.hu

    allatkert_pecs_csokiduda.jpg

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr4714170749

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása