Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Készülj az őszre!

    5 program, ha az idő hűvösebbre fordul

    2018. augusztus 18. - csokiduda

    A nyár mindig izgalmasnak ígérkezik. A jó időben, napsütésben sokat lehet kirándulni és sok szabadtéri program közül választhat az ember fia-lánya. Mindenki szorgosan gyűjtögeti az élményeket, amiknek az emléke aztán majd felmelegíti az év többi részében, hiszen ahogy jönnek a hideg és borongós hónapok, mindenki egyre inkább húzódik a négy fal közé. Pedig a közelgő ősz is tartogat érdekes programokat és lehetőségeket, amiért érdemes elhagyni a házat. Pont emiatt úgy gondoltuk, hogy még időben összegyűjtünk Nektek pár olyan lehetőséget, amit érdemes felvenni a kipipálandó programok közé!  

    oszi_program_borito_csokiduda.jpg

    Őszi Etyeki Piknik (2018.09.01-02.)

    Etyek minden évszakban várja a látogatókat egy-egy hétvégén a híres-neves piknikjén már 2013 óta. Újhegyen és a Szépvölgyben hazánk gasztronómiai kincseivel ismerkedhetünk meg - mindig az adott évszak jellegzetességeit kiemelve. Kiváló magyar borászoknál kóstolhatunk, különleges gasztronómiai ízélményekkel gazdagodhatunk, illetve művészeti előadások színesítik a napokat. Az őszi esemény középpontjában a szüret, must sajt és mulatság, a néphagyományok állnak. Idén lesz a programban bor- és pezsgőkóstolás, sonkák, sajtok, szörpök és lekvárok, házi sütemények és megannyi finomság. Az ügyesebbek megfesthetik saját e-tyek pólójukat, a szablyás pezsgőnyitás, a „Pohárral a kézben” szőlőtúra, a gyerekeknek népi játszótér és póni-lovagoltatás pedig már csak a hab a tortán, ahogy azt a honlap is írja. A vörösboros marhapörkölt áfonyával istenien hangzik!

    Belépő: nincs belépő, minden programot ingyenesen lehet látogatni
    Honlap: etyekipiknik.hu 
    Kinek ajánlott: Ínyenc baráti társaságoknak, indián nyárban romantikázó pároknak tökéletes program

    oszi_program_etyek_csokiduda.jpg

    Baradla-barlang

    Ha az erdei túrákhoz már túl hideg van, akkor sem kell nélkülöznünk a természet szépségeit - kiváló alternatíva az Aggteleki Nemzeti Park ékköve, a Baradla-barlang. A Világörökség része a 25 kilométer összhosszúságú barlangrendszer, a térség egyik legrégebben kutatott, legismertebb, képződményekben leggazdagabb látnivalója. Az odalátogatók különböző távú és időtartamú túrákat tehetnek, az aggteleki rövid túra az egyik legnépszerűbb. Mindössze egy óra alatt végigjárhatjuk a függő- állócseppkövek, cseppkőoszlopok, cseppkőzászlók hosszú sorát, amik olyan fantázianeveket viselnek, mint az Anyósnyelv, a Mikulás vagy a Tigris. A koncertek helyszínéül szolgáló Hangversenyteremben a barlang kiváló akusztikáját is megtapasztalhatjuk. Nyilván a bátrabbak ennél hosszabb és komplexebb túrákra is vállalkozhatnak.

    Belépő: 2.000-3.000 Ft 
    Honlap: http://www.anp.hu/
    Kinek ajánlott: Természetbarátoknak, túrakedvelőknek, szuper közös családi kiránduláshoz

    oszi_program_baradla_csokiduda.jpg

    Sziklakórház Atombunker Múzeum

    A Sziklakórház a Budai Vár alatt található barlangrendszer egy kiépített része. A Várhegy alatti, világviszonylatban is ritka barlangok a jégkorszak után mosódtak ki forrásvizek segítségével. A mintegy 10 km hosszú barlangrendszer jelentős részét a II. világháború kitörésével, 1939-től megerősítették, óvóhellyé alakították át. A későbbi Sziklakórház sok funkciót töltött már be a hosszú évek alatt, napjainkban múzeumként működik, ahol majd egész évben látogathatóak állandó és időszakos kiállítások. A hely olyan különleges programot is nyújt, mint az extrém kémjáték vagy egy atomcsapás modellezése - Európában egyedülálló helyszínen, Budapest szívében!

    Belépő: 4.000 Ft 
    Honlap: https://www.sziklakorhaz.eu/
    Kinek ajánlott: Történelem iránt rajongóknak, de nem szokványos céges workshopokhoz is szuper helyszín

    oszi_program_sziklakorhaz_csokiduda.jpg

    Disznótoros Kolbászfesztivál (2018.10.12-14.)

    Immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre a rendezvény a Vasúttörténeti Parkban, ahol három napon át disznóvágással, óriási kolbászvásárral (több, mint 250 fajta!), kézműves vásárral és mindenféle alkoholos ital kóstolójával, családi folklór programokkal várják az érdeklődőket. Az ország minden pontjáról érkeznek kolbászkészítők, sőt még a határon túlról is. A hazai ízeket mindenki jutányos áron élvezheti, a frissensült húsételek ára 600Ft/10dkg-ban van maximalizálva. Egyúttal a Vasúttörténeti Park  látnivalóit is élvezheti a közönség, így tulajdonképpen ez egy kettő az egyben program. 

    Belépő: 4.000 Ft 
    Honlap: http://www.disznotoroskolbaszfesztival.hu/
    Kinek ajánlott: Haspókoknak, kolbászrajongóknak, a vasúttörténet szerelmeseinek

    oszi_program_disznotoros_csokiduda.jpg

    Murder - a gyilkos tárlat (2018.06.23-2019.02.28.)

    Ősszel szívesen takarózunk be egy jó kis krimivel -  de miért is tennénk, ha most ősszel testközelből is átélhetnénk azt? A tárlat közel 1.000 m2-es kiállítóterén, 21 szobán keresztül mutatja be az elmúlt évszázadok leghíresebb gyilkosságait. Minden érzékre ható speciális effektekkel és a legmodernebb technológiákkal valóban megeleveníti a gyilkosokat és történeteiket, így például a szüzek vérében fürdő Báthory Erzsébetet, Vlad Tepest, Hasfelmetsző Jacket vagy éppen Al Caponét. Az interaktív kiállítást brutalitása miatt csak 16 éven felüliek látogathatják.

    Belépő: 3.500-4.000 Ft 
    Honlap: http://www.murder.hu/
    Kinek ajánlott: Kicsit erősebb idegzetűeknek, akiket érdekelnek a híres gyilkosságok

    oszi_program_murder_csokiduda.jpg

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr5014187435

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása