Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Max Payne - egy újabb játékadaptáció porondon!

    2018. január 04. - csokiduda

    2001-ban, amikor a Max Payne megjelent, már hónapokkal előtte többen izgalommal várták. Maga nemében a játék úttörő, a sztorija is rendben van. Sajnos ezt a filmbe nem sikerült átemelni, de ne szaladjunk ennyire előre. 

     dobocsillag.jpg

    A játékból 2008-ban készítették el a Max Payne - Egyszemélyes háború című adoptációt, főszerepben Mark Walhberggel. A sztori egy játékhoz képest jó: tipikus, kinyírják a zsaru családját, akinek egyébként is vannak egyéb pszichés gondjai és bekattan. Nah most ez egy filmhez kicsit kevés. Az elején némileg zagyva felvezetést kapunk (amit a játékkal nem játszók esélyes nem is értenek), ami a cselekmény kibontakozása közben könnyen kiszámíthatóvá válik. Tény hogy mivel játékból emelték ki, valószínű volt, hogy a karakterünk nem fog meghalni, mert kevés játék végződik úgy, hogy meghal benne a szereplő (mármint végleg). De itt sok esetben Max minden húzását tudjuk előre. 

    max-payne-puki.jpg

    Ezen az egészen sokat dob John Moore rendezői munkája, aki a játékból átemelt Mátrixos lassításokkal nagyban emeli a film élvezhetőségét. A két főszereplőt játszó Walhberg és Mila Kunis kiválóan alakítják a szerepük, elviszik a hátukon a filmet. Ami számomra szintén pozitívum, hogy a főhős drámája az elején nincs túlbonyolítva, túlnyújtva. A film egyes elemei viszont igen. Itt-ott simán belefér, hogy kiugorj a büfébe egy popcornért. Úgy gondolom, hogy ezeket az időket is ki lehetett volna tölteni simán értelmes eseményekkel, de valamiért nem jött össze. A játék pedig adott lehetőségeket erre még bőven. 

    mila_mensi.jpg

    A film zenéje szerintem igencsak el lett találva. Visszaadja azt a zord, rideg, depresszív ürességet, ami a new yorki éjszakákat és Max lelki világát is kiválóan tükrözi. Időnként az akciójelenetekbe az ember beleborsódzik, mint egy horrorba, pedig szó nincs horrorról. Az ember sokszor azt érzi, hogy ezen már csak egy csokidudába fejelés vagy egy csokidudába lépés ronthatna főhősünk szempontjából. 

    max_payne_zsele.jpg

    Összességében a film nézhető, sőt tudom ajánlani azoknak is, akik nem próbálták a játékot. A látványelemek pótolják a sztori hiányosságait, de valahogy a játék hangulatát nem sikerült átültetni a filmvászonra. 

    Olvass róla a mafabon is: klikk!

    ratingpng_1.png

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr1513549513

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása