Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • A rendszerváltozás évei!

    Politikai őrségváltás a Parlament mosdójában!

    2018. február 03. - csokiduda

    Ma a Balázsok ünneplik névnapjuk és szerencsére a történelem jobban ellátott híres Balázsokkal minket, mint mondjuk Karolinákkal vagy Aidákkal. Szeretek fiktív személyekről szőni "regéket", de így, hogy van némi valóság alapja, csak jobban be tud egy-egy sztori találni. 

    Szóval történetünk kezdődött 1942-ben, amikor megszületett a rendszerváltozás egyik ismert alakja, Horváth Balázs. Az Antall kormány belügyminisztere volt, még Boross úr előtt. Nyilván nem véletlen, hogy Boross nagyobb népszerűségnek örvendett, már a a vezetékneve is komoly PR értéket hordozott az akkori keszekusza politikai életben. Gondoljunk csak bele, amikor senki sem tudja épp, hogy mi fog történni az országgal a bel- és külügyi káoszban, csak jobb ha egy olyan ember hinti az igét, akinek alkohollal kapcsolatos a neve. Ez nagyban magyarázza, hogy Horváth Balázs miért csak 1990 márciusától decemberig volt csak pozícióban. 

    antall_jozsef_csokiduda_projekt_vizjel.jpg

    Tanulmányairól csak annyit, hogy az ELTE jogi karán végzett és a kommunizmus évei alatt ügyvédként tevékenykedett. 1988-ban a Magyar Demokrata Fórum alapító tagja, majd a Veszprém megyei részleg vezetője és később az országos elnökség tagja is. 1990-ben Antall József a belügyminiszteri székbe ültette és ezzel félhivatalosan a helyettesévé tette. Egyesek szerint vesztét a "taxisblokád" okozta, ami után lemondott, de Csokiduda utána járt az eseményeknek újfent és kiderült, hogy mi állt a tényleges háttérben. 

    balazs_horvath_balazs_vizjel.jpg

    Szóval az "Öszödi-beszédhez" hasonlóan Horváth Balázsnak is volt egy freudi elszólása. Sztorizgattak Antall Jóskával a Parlament wc-jében, nyilván ültek az egymás melletti fülkékben és Horváth sztoriban volt. Mivel aznap a hadügyi dolgok tárgyalták éppen egy Magyar Balázs nevű manuszról és annak pályafutásáról tartott egy szentbeszédet Jóskának. Mint tudjuk a férfi wc-ékbe mindig nagy dolgok születnek. Például Patton és Monty egy Tunéziai wc-ben találta ki Szicília lerohanásának tervét is a második világháborúban. Szóval Balázs elkezdte a sztoriját Magyar Balázsról, aki a fekete sereg jeles tisztje, részeinek vezetője és egyben horvát-szlavón bán és erdélyi fejedelem is volt. Elmesélte azt is, hogy Magyar Balázs lánya, Bengina, Kinizsi Pálhoz ment hozzá és csak utána derült fény arra, hogy a lánnyal nincs minden rendben. Egyesek szerint Kinizsi és Magyar azért alapítottak Nagyvárzsonyban kolostort, hogy a "bolond-lányt" (ahogy egymás közt hívták Benginát) eltüntessék a világ szeme elől. Ekkor Antall Jóska közbevágott, hogy ennek a történetnek a tanulsága egyáltalán nem demokratikus és ezekkel a diktatórikus dolgokkal ő már örökre szakított és hogy az ő belügyminisztere nem is beszélhet ilyen dolgokról. Ott abban a szent pillanatban a "kábelezés" közben lemondatta Horváthot és magához rendelte Borosst, akinek pont kapóra jött a dolog és azonnal rohant is, mert rájött a hasmenés. Egyesek szerint ha beszéltek róla ő nem csuklott, hanem orbitális hasmenés jött rá. Be is ült gyorsan Jóska és Balázs mellé, aki ezután belügyminiszternek nevezte ki és hárman ötlötték ki azt, hogy Balázs majd a taxisblokádra hivatkozva fogja a médiának eladni a lemondását. Azért nagy mázli, hogy kettőjük belharcát nem egy Káin és (K)Ábel módszerrel intézték el, pedig egyesek szerint még az átkosban Kádár János privát wc-jében mindig oda volt készítve egy szeneslapát.

    balazs_kadar_lapat_vizjel.jpg

    És hogy Antall József logikáját kicsit megértsük. Mi lehetett volna komolyabb változtatás a magyar politikában, minthogy Kádár helyett (kádár mint hordógyártó mesterség) Boross-t nevezi ki (Boross ugye mint a hordó tartalma a bor). Így akarta a kommunizmus éveinek látványpolitikáját megváltoztatni és a tartalmas politikára cserélni. Abszolút logikus. Habár így utólag belegondolva lehet inkább töményben kellett volna gondolkodni, mert a bor már kevés ahhoz, hogy ezt az országot épp elmével elviseljük. Például kéznél lett volna Pálinkás József, aki akkoriban szintén az MDF színeiben küzdött. 

    balazs_palinkas_jozsef_vizjel.jpg

    2004-ben Dávid Ibolya elnöksége alatt a helyzet még jobban elfajult. Horváth tagja volt az MDF-et belülről kritizáló Lakiteleki-munkacsoportnak, amely végett végül ezt a ciklust mint független kellett befejezze. Időközben megalapította a Nemzeti Fórum egyesületet, ami a következő választásokon mint a Fidesz szövetségese indult. 2006-ban már a Fidesz színeiben jutott be az Országgyűlésbe viszont tárgyévben életét vesztette. 

    Halála után került csak közszemlére visszaemlékezése az 1990-es wc-s esetről, miszerint hevesen tagadta, hogy ő jelen lett volna annál az ominózus szarásnál és ikertestvérére Horváth Györgyre hárítja a felelősséget. Tisztára mint a Paula és Paulina eset. 

    Ne feledd: Oszd meg! És duhajkodj!

    Boldog névnapot a Balázsoknak!

    Szeretném mindenki figyelmét felhívni arra, hogy a blog követhető a facebookon és az instagramon is:

    https://www.facebook.com/csokiduda.blogja/

    https://www.instagram.com/csokiduda.official/

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr2613629310

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása