Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Milliárdok nyomában - a Wall Street Téged is bekebelez!

    Vendégírás a Kultúregyszarvútól

    2018. május 31. - csokiduda

    Csakúgy mint a legtöbb ember, én is rá tudok függeni sorozatokra. Fantasy, krimi, dráma, történelmi, dramedy, limonádé – nagyjából mindegy. Ilyen téren a „mindenevők” kategóriáját képviselem. Amit tényleg fontosnak tartok, az a minőség. És amire most kaptam rá, azt kifejezetten minőségi cucc, hát gondoltam ne csak én függjek, bevonlak Titeket is kedves Olvasók! Ismerkedjetek meg az aktuális kedvencemmel, íme a Milliárdok nyomában.

     billion_1.jpg

    Mielőtt kifejteném bővebben a véleményem, mitől is gondolom zseniálisnak ezt a sorozatot, szeretnék mindenkit megkérni, aki teheti, hogy angolul nézze! Pár részt végignéztem a magyar szinkronnal is, csak hogy tudjam, visszaadja-e az élményt, de szerintem a közelében sem jár. Nem csak a szövegek közötti árnyalatnyi különbségek, hanem a fő karakterek miatt, mert szerintem az eredeti hangok és hangsúlyok hozzáraknak a karakterépítéshez, ami nem mellékes.

     billion_2.jpg

    A cím alapján elég nyilvánvaló, hogy a történet fő mozgatórugói a pénz és a hatalom, de a sorozat ennél azért többről is szól. Egyszerre drámaian és izgalmas fordulatokkal telien mutatja be a tőzsde és befektetési tanácsadó cégek világát, ami nem mentes korrupciótól, hatalmi viszonyoktól. A sorozat két fő karaktere Chuck Rhoades és Bobby ’Axe’ Axelrod. Mindkettő megérne szerintem egy-egy külön bejegyzést is, de azért igyekszem rövidebbre fogni a dolgot és nem csak ömlengeni. Az ő egymásnak feszülésük adja a sorozat egyik legfontosabb dinamizmusát.

     billion_3.jpg

    Bobby ’Axe’ Axelrod a milliárdos tőzsdeguru, de nem az a klasszikus fajta. Szegény családban nőtt fel, a birodalmat, amit jelenleg vezet, azt ő építette fel a saját kezével. Ennél fogva a hatalomhoz való viszonya, a döntései és a gondolkodásmódja eltér az ebbe a szituációba születettekétől. Bizonyos szempontból nagyon laza, inkább farmer és pulcsis fajta, nem az a karót nyelt öltönyös típus. Ragaszkodik a gyökereihez. Lobbanékony, de nagyon jó stratéga. Mindig három lépéssel előrébb jár és olyan összefüggéseket is lát, amiket földi halandók nem. Ettől lesz mocskos gazdag a gazdagok között. A meggazdagodáshoz kellő szürke zóna ismerője. Az őt játszó Damian Lewis minden apró rezdülésében visszaadja, amit a szerep megkíván. De tényleg. A mimikája, a hangja, a gesztusai. Nagyon elkapta ’Axe’-t.

     billion_5.jpg

    Chuck Rhoades a mérleg másik nyelve, az államügyész. Befolyásos apa mellett nőtt fel, gazdag családban. Egész életében arra trenírozták, hogy komoly pozíciót töltsön be valamilyen hivatalban vagy a politikában. Ettől fogva a hozzáállása és a játszmái is teljesen más megközelítésből történnek. Ő is nagyon intelligens, csak úgy mint ellenfele. Ő is a legális és illegális határmezsgyéjén mozog – csak egy kicsit legitimizáltabb formában. Van benne ambíció és bizonyítási vágy is bőven. Ő is elég lobbanékony, de a törvény emberként sokkal jobban szem előtt van. Az őt alakító Paul Giamatti méltó ellenpontja a sorozat másik fő karakterének. Külön pikantériája a sztorinak, hogy Rhoades felesége pszichológus, aki amúgy Axelrod cégénél dolgozik. Ez sok dolognak az alapja. A történet részleteibe nem mennék bele mélyebben. Fordulatos, leköti az ember figyelmét.

     billion_4_1.jpg

    Amit még külön kiemelnék, az a sorozat zenéje. Elektronikus alapokból táplálkozik és hihetetlen érzékkel támogatja meg a jeleneteket, a „tettes”, aki elkövette: Eskmo. Szerintem érdemes erre a srácra figyelni még. Azt a világvége hangulatot idéző zenei téma, amit a két fő karakter találkozásainál hallunk, szerintem zseniális – abban minden benne van. 

    Összegezve: épp fut a harmadik évad, érdemes becsatlakozni, amint tudsz! Nagyon okosan összerakott sorozat, ami végig fenntartja a feszültséget, izgalmat. Zseniális, hogy a két főszereplő pasit az ember még a harmadik évad végén is egyszerre kedveli és utálja. Hatalmas csillagos ötös (Csokiduda)! :)

    Olvass róla a mafabon is: klikk!

    csoki_5per5_4.jpg

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr10014015658

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása