Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Véres Etelka legdrágább unokahúga!

    2018. január 08. - csokiduda

    Mivel híres Gyöngyvérekből nem vagyunk vastagon ellátva, a tőlem megszokott fiktív személyek kerülnek előtérbe. 

    Szóval történt az úgy, hogy az 1920-as évek táján - miután Véres Etelka megnyitotta fehérgyarmati italboltját - időnként nyári munka gyanánt unokahúgát is alkalmazta a non-stopjába. Itt tanulta meg a kis Gyöngyvér a szakma csínját-bínját. A nagynénje elmagyarázta neki a kannás bor "jótékony hatásait" a vásárlókra és ezáltal az ő pénztárcájukra. Nem is kellett túl sok idő, hogy Gyöngyvér saját kisboltot nyisson Nagymaroson. Messzi költözött nagynénjétől, hogy biztosan ne legyenek egymás konkurenciái. 

    lelkes_temetkezes.jpg

    A két világháború között mérte is a kannást gazdagon Gyöngyvér, viszont a háború alatt a biznisz haldokolni kezdett és emiatt átváltott a temetkezés profilra. Halott volt bőven, ezáltal megrendelés is. Szárnyalt az üzlet annyira, hogy azt egy halandó elképzelni sem tudja. Először szimplán 1941-ig szimplán csak Temetkezés néven futott a korlátolt felelősségű társasága, de a környékbeliek a kannás bor hatására és Gyöngyvér munkamorálja miatt, "Lelkes Temetkezés"-ként kezdték el emlegetni, majd Gyöngyvér engedett a nyomásnak és átnevezte a céget. 

    old_guy_bor_1_vizjel.jpg

    A Lelkes Temetkezés igen jó profitot produkált, egészen a háború végéig. Utána drasztikusan megcsappant a halottak száma, főleg egy Nagymaros szintű településen. Ekkor kénytelen volt visszaváltani főhősnőnk a non-stop bizniszre. A kommunizmus éveinek végén kezdett el virágozni újra a firma, ami akkor már Lelkes "non-stop" néven futott. Ebben az időben a hely kedvenc itala a "gyöngyöző vér" volt, más tájegységen ezt boros kólaként vagy vadászként emlegetik. Addigra kezdte megbontani a helyiek elméjét a kannás. Ekkor indult el a környékbe a vízlépcső és az erőműve építése. Nem csoda, hogy a kiváló ötletet, hogy a Duna vizéből nyerjünk áramot végül elvetették és leállították az építkezéseket. Valószínűsítem ez azért volt, mert a kivitelezők és a biztosok, akik feleltek az építkezésekért, gyakran betértek Gyöngyvér non-stopjába egy-egy flakon kannás borra. Nem csoda, hogy teljesen elment az eszük. 

     paks_csokiduda_vizjel_blog.jpg

    A mai másik ünnepeltünk a Kevék. Őszintén szólva fogalmam nem volt róla, hogy ez a név létezik. A név jelentése kövecske. Nem csoda, hogy a 80-as és 90-es években volt néhány Kevére keresztelt gyermek, hisz annyi kövecske kellett Bős-Nagymaroshoz. Sok szülőt ez biztos megihletett. De ami lett a sztoriból, arra még Keve vezér sem lenne büszke, aki anno a honfoglalásban játszott komoly szerepet. 

    Ne feledd: Oszd meg! És duhajkodj! Boldog névnapot a Gyöngyvéreknek!

    Szeretném mindenki figyelmét felhívni arra, hogy a blog követhető a facebookon és az instagramon is:

    https://www.facebook.com/csokiduda.blogja/

    https://www.instagram.com/csokiduda.official/

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr2713556989

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása