Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Miért nem festett Vincent Arthurról?

    2018. január 22. - csokiduda

    Ha a Ponyvaregény szálait kezdjük el boncolgatni, akkor esélyes pont azért, amiért Jules Winnfield (S.L. Jackson) nem kezdett el szobrászkodni Vincent Vegáról (John Travolta). Tudom ez még sovány magyarázat, de olvassátok tovább a bejegyzést és mindenre fény derül. 

     artur_2_vizjel.jpg

    Szóval Arti, 1120-tól 1168-ig is élhetett volna, mert azokból az időkből is pont annyi írásos emlékünk van, amiből arra következtethetnénk, hogy létező személy volt. De nem akkor élt, hanem 496-tól 537-ig a mondák szerint. Több mint valószínű, hogy pontosan annyira volt valós személy, mint a Csodaszarvas, amit Hunor és Magor követtek. Hogy azok mit toltak abban az időben nem tudom, de ilyet csak valami komoly szintetikus indokolhatna, amit ugye akkor még nem találtak fel. Vagy Kubaszovnak volt igaza, aki lelkes kumiszrajongó volt és az a "szer" ütött ekkorát? Lehet újra el kellene kezdeni gyártani. A Törley tuti elvállalná. Személy szerint biztos vennék néhány üveggel, ha Hunorék ilyen trippet kaptak tőle. 

    artur_1_vizjel.jpg

    Szóval valószínűleg hasonló tudatállapotban a druidák találhatták ki Artúr királyt sztoriját is, a lovagjaival meg a kerekasztaljával. Viszont szerintem csak pár lelkes szerencsejátékos találta ki épp a póker elődjét. Ha mindenki egyenlő lett volna annál az asztalnál, csinálhattak volna 12 szöget is, aminek 12 oldala van. Pont annyi, ahány lovag. Én biztos vagyok benne, hogy csak pár nemes lelkű kártyazsonglőr járt össze zsugázni. Az egyik ilyen alkalommal, Arthur király kapott két ászt és betolta az all-in-t és hogy elterelje a figyelmet a szituációról, elkezdett halandzsázni egy lovagrendről meg Britannia egyesítéséről. Ekkor mivel Lancelotnak volt egy ász-király pikkből, nyilván megadta és közbe felcsendült a szájából a mondat, amit később egy ismert személy szájából is hallhattunk: "Csináljuk meg".

    artur_3_vizjel.jpg

    Mivel akkoriba a pór népnek kellett valami varázslatos is egy ilyen új "messiásba", mint Arthur, kitalálták még hozzá a tudatmódosító dolgaik hatására, hogy akkor kell egy fasza kard egy legendával. És hogy hogyan kapcsolódik mindez Vincent van Gogh-hoz? Hát rém egyszerű. Van Gogh is elég sok mindent magába tolt, amivel a tudatát kellőképp tudta módosítani az alkotásaihoz, de annyira ő sem tudta magát szétcsapni, hogy ezt az Arthur királyos mesét benyelje és arról is fessen valamit. Pedig aztán bőven van komolyan megvilágosult festménye. 

    artur_4_vizjel.jpg

     

     

    Ne feledd: Oszd meg! És duhajkodj!

     

    Boldog névnapot az Artúroknak és a Vincéknek!

     

    Szeretném mindenki figyelmét felhívni arra, hogy a blog követhető a facebookon és az instagramon is:

     

    https://www.facebook.com/csokiduda.blogja/

     

    https://www.instagram.com/csokiduda.official/

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr8013593683

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása