Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Cápa-tó! Sekély víz nagyvadaknak

    2018. február 27. - csokiduda

    2015 egyik legnagyobb bukásáról beszélünk,  a már-már kiégő Dolph Lundgren (Clint) főszereplésével. A színészt nagyon bírom, igaz egy ideje már normális szerepet nem kap, valószínű az öregedése és az alkoholizmusa végett. Ettől függetlenül még mindig zseniálisan el-el tud egy szerepet játszani, főleg ha épp rossz fiút játszik vagy tévútra tért jófiút. Mondjuk nyilván nem a Cápa-tó című "ZS" kategóriás csoda miatt szerettem meg, hanem még a Tökéletes Katona és ehhez hasonló filmjei miatt. De a Feláldozhatókba is igencsak jól játszik szerintem még ha nem is ő viszi a filmet. Minden esetre gyanítom ez a film volt számára a vég kezdete. Az IMDb-n igaz 3,5-ös osztályzatot kapott, tehát a tegnap kiválasztott frenetikus alkotásnál jóval többet, de esélyes csak azért, mert a sztori egy cseppet jobb volt és nyomokban izgalmat tartalmazott. Horror-thrillerről van szó, de vígjátéknak se kutya, ha az ember kicsit képben van dolgokról. 

    shark_lake_elvallaltam.jpg

     

    A sztori nagyjából annyi, hogy Clint veszélyes és illegális állatokat fog be és szállít le jó pénzért, de a rendőrség látókörébe kerül és egy autós üldözés végén a kocsijával együtt belehajt egy tóba, ahonnan ő kiúszik és mint kiderül egy cápa is. Egy bezárt, lerácsozott furgonból hogyan úszott ki a cápa, ezt sajnos nem mutatták, mert ez már roppant érdekes volt kezdésnek. A képsorok után erősen azt kell feltételeznem, hogy kirágta magát, mert más opció nincs. Persze a Mega Shark vs Giant Octopus óta tudjuk, hogy ez nem lehetetlen, de ez a film más kategóriát képvisel azért, legalábbis először úgy gondoltam, de hát itt is van bőven, ami szöget üt a néző fejébe. Néhány évvel később, pont amikor Clintet kiengedik a sittről, elkezdenek eltűnni emberek a vízpartról. Clintnek egyből gondja akad a főnöke 2 emberével, akiket helyben hagy, de közbe egy 3 perces jelenetben egy teljesen nyers hús mindkét oldalát simán barnára süti és jó ízűt falatozik belőle. Nem vagyok egy hatalmas szakács, de ha nem 2000 fokon sütött serpenyőbe, ez elég esélytelennek tűnik. És ami legviccesebb, hogy egy furgonnal egy 3,5 méteres cápát szállított és mint tudjuk, ha a cápa nem úszik (legalábbis a filmben érintett faj), nagyjából 1-2 perc alatt megfullad. Finoman szólva is több sebből vérzik ez a rész. 

    shark_lake_flyboard.jpg

    Először csak egy öreg manusz kezét harapja le a bokáig érő vízben (hogy fizikailag hogy úszott oda a cápa a 15 centis vízbe azt nem tudni és azt sem, hogy miért nem a lábát harapta le), amiről azt feltételezik később, hogy medvetámadás. Kicsit később persze egy fürdőző pár egyik részét is elkapja a sötétbe, de azt is úgy, hogy a derékig érő vízbe lerántja a faszit és bugyog felfelé a vér. Egy 20-30 liter biztos (de a duplája se lepne meg), egy emberből, akinek 5 liter vére van nagyjából. Útközben egy épp arra kutató biológus rájön, hogy itt egy bika-cápával állunk szembe, ami életben maradhat egy tóba, mert képes szabályozni ozmózis útján a vére sótartalmát és ezáltal nem fullad meg azonnal, mint a többi cápa. Igen ám, csak itt is van egy aprócska csúsztatás, mert a bikacápa folyamatosan ahogy halad fel a folyótorkolatba úgy szép lassan változtatja a vére sószintjét, nem úgy, hogy egyik másodpercről a másikra. Tehát több mint biztos, hogy a garázdálkodó cápának instant meg kellett volna halnia, amikor Dolphi behajtott a tóba a kocsival, amin szállította. Tekintsünk el ettől az apróságtól is, nem szabad mindenen fennakadni. 

    shark-lake_3.jpg

    A következő kiváló jelenet, ahol egy flyboardozó női páros egyik tagjának a bal lábát harapja le a cápa. Kitűnő ütemérzékre vall egy nagyjából 40-50 kilométer/órával száguldó flyboardozó nő lábát leharapni. Ez azért egy kicsit kezdte már felidézni bennem a Sharknado-t valljuk be. Ez megint kissé meredek, mert a cápafogak fűrészesek és úgy is használja őket szerencsétlen jószág, mint ahogy a film egy későbbi jelenetébe Clintnél már nem tudja csak úgy kettéharapni, mint óvodás a nápolyit. 

    slake-chuck_norris_vizjel.jpg

    Egy elhanyagolható drámai szál is van a filmben, mert Clint-nek van egy lánya, de ez a szál nincs kibontva. Annyiból fontos, hogy Clintnek a lánya épsége érdekében ki kell fognia a cápát. Felbukkan még egy másik nagy vadász, aki mint tévés személyiség akarja befogni a cápát. Nem kell mondjam szétkapják a cápák, mert kiderül, hogy vemhesen került bele a cápa 5 éve a tóba és a kölykei is felnőttek már és nyilván ők is éhesek. Clint persze ezt nem tudja és éjszaka kiugrik a tóra megfogni a cápát. A rendőrnő, aki előtte Clint lányát nevelte és a tengerbiológus manusz persze üldözőbe veszik és a végén roppant gigászi küzdelem nyilván kinyírják a cápákat. Ezt a részt nem akarnám már telespoilerezni, mert akár egyszer fogyasztható is a film. 

    shark-lake_mezes_csupor_vizjel.jpg

     

    Olvass róla a mafabon is: klikk!

     

    cikk_banner_csokiduda_arany_banner.jpg

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr9513702114

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása