Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Tarantino hét a blogon - 1. Ponyvaregény

    2018. január 08. - csokiduda

    Quentin Tarantino munkásságát igen nagyra értékelem (és itt nem a kiskorúak molesztálásra gondolok) és van is annyi minőségi filmje, hogy egy hét témáját ki tudja adni, ezért Tarantino hetet tartok a blogon. Időrendbe haladnék előre (szégyen szemre a Kutyaszorítóbant nem láttam, de ígérem pótlom), ezért a Ponyvaregény lesz az első választottam. 

    pulp_fiction_rofi_vizjel.jpg

    A szereposztás nem is lehetne jobb. Uma Thurman, Travolta, S. L. Jackson, Bruce Willis, Whing Rhames és még sorolhatnám. Tarantino második filmjéről van szó, az elsővel karriert csinált, úgyhogy komoly kihívás elé nézett a rendező. A film a maga nemében elég hosszú, viszont a cselekmény, amit bele kellett sűríteni sem csokiduda. Mégis kiválóan megoldotta Tarantino és valószínű ezért is van az, hogy a mai napig le tud ülni az ember újranézni, sokadjára. Abszolút mozgalmas, egy felesleges perc nincs a filmben. 

    pulp-fiction-csotany_vizjel.jpg

    A filmet célszerű  komoly figyelemmel kísérni, mert nagyon sok olyan apróság van benne, ami első nekifutásra lehet csak a film idejét szaporítja, de minden ilyennek jelentősége van. Sok ezek közül esélyesen nem is tűnik fel a nézőnek és csak "töltelékként" aposztrofálja. A történet a rendezőre jellemző stílusban több, először igen kuszának tűnő, különálló szálon fut, ami aztán a végén egy meghatározó jelentben összevágó egésszé alakul, ahol mindenkit elér az aha-pillanat és a megvilágosodás. A karaktereket tekintve van itt minden: gengszterek, a nagyfőnök felesége, kiöregedett bokszoló, kettyós kezdő fosztogató szerelmespár - az őket játszó nagynevű színészek pedig mindent beleadnak. Tarantino színészként is feltűnik a filmben.

    pulpfiction_haj_vizjel.jpg

    Az atmoszféra, ami körüllengi az egész filmet egyszerre vicces és morbid. Fekete humor kedvelői előnyben! Káromkodásban és vérben nincs hiány. A film ismert zenei számokkal operál, a válogatás zseniális. A párbeszédek pörgősek és humorosak. Főleg Travolta és Samuel L. Jackson párosa sziporkázik.

    pulpfiction_grease_vizjel.jpg

    Az olyan kultikus jelenetek, mint Uma Thurman és Travolta közös tánca vagy Ezékiel 25:17 egy életre az ember elméjébe égnek. Méltán örvend ez a mű ekkora népszerűségnek. Aki nem látta, sürgősen pótolja hiányosságait! Alapmű kérem.

    Olvass róla a mafabon is: klikk!

    Értékelés:

    5_from_5.png

    Szeretném mindenki figyelmét felhívni arra, hogy a blog követhető a facebookon és az instagramon is:

    https://www.facebook.com/csokiduda.blogja/

    https://www.instagram.com/csokiduda.official/

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr9513558551

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása