Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Eleged van az uszításból és a gyűlölködésből? Fordulj a humor felé!

    Velős társadalomkritika - csak erősebb idegzetűeknek!

    2018. március 26. - csokiduda

    Már a cikk elején szeretném leszögezni, hogy senkinek sem szeretném kedvét szegni attól, hogy április 8-adikán szavazni menjen. (Sőt!) A cikkem célja az, hogy azt a gyűlölködést, fröcsögést, ömlengést korlátozzam, ami az országban jelenleg zajlik. Olyan emberek, akik 2 hónapja még együtt jártak sörözni hétvégente, most egymást szidják válogatás nélkül. Hahó Embertársak! Ébresztő! Európaiak vagyunk végtére is! Viselkedjünk is úgy! Sajnos sok ilyen dolog miatt is tekintenek ránk a nyugati országok még mindig úgy, mint a Balkán, holott ez földrajzilag abszolút nem indokolt. Viszont amit sokan csinálnak jelenleg sajnos tényleg Albánia, Macedónia és sok egyéb tényleg balkáni ország színvonala. Az, hogy 10 percre lépek be a Facebookra és addig 5 gyűlölködést látok legalább, nem amiket előtte írtak, hanem élőben, az nem magyarhoz méltó. Nem értem azt, hogyha az országnak épp nincs ellensége, akkor a magyar miért fordul honfitársai ellen? A saját ismerősei ellen? Akár politikailag, akár egyéb téren ez butaság. Barátilag, emberséggel is a másik tudatára lehet azt hozni, hogy "hé cimbora, szerintem xy párt nem jó döntés." Miért kell a médiából és az internetről az arcunkba áradó szennyet még tovább dobálni egymásra? És kérek mindenkit, akinek nem inge, ne vegye magára az írásom!

     szavazos_kep_vizjel.jpg

    Ébresztő! Ha ezt sokan így folytatják, tényleg a legjobb barátaitok csak az interneten, a képzeletetekben fognak létezni valami ócska nicknév mögött... Alapvető problémája a 21. századi társadalomnak, hogy a legtöbben azzal a szóval, hogy tiszteletadás nincsenek köszönő viszonyba se, de meg kellene próbálni értelmezni ezt és annyit adni belőle a többi embernek, mint amennyit szeretnének viszont is kapni. Ebbe ez az "utáljuk egymást, mert jobb vagy bal oldali"-téma nem fér bele. A demokrácia lényege a döntési lehetőség. Tartsuk tiszteletben a másikét, még ha nem is egyezik a sajátunkkal. De az is elgondolkodtató, hogy miért nem Facebookon szavazunk közszemlére, hanem zárt szavazó helységben. Jusson eszébe mindenkinek, hogy milyen problémák vannak az országban és ezáltal az is, hogy a jólét és az élhető társadalom nem csak azért van, mert egy országot Németországnak vagy Ausztriának vagy Angliának hívnak, hanem mert az emberek építik is ezt. És nem csak munkával, hanem társadalmi összefogással, egymás irányába adott tisztelettel - még a vad idegenek felé is. Azt az élhető társadalmat szeretnétek élni mint a nyugati országok? Viselkedjünk akkor úgy is, mert ha egymást és egymás nőági felmenőit szidjátok egész nap, akkor nem a jólétet fogjuk építeni, hanem a mostani szintet még jobban leépíteni. 

     aigner_2.jpg

    A rómaiak óta tudjuk, hogy a nem gondolkodó rétegnek csak cirkusz kell és kenyér. Róma erre az elvre épült, több mint 2000 évvel ezelőtt. Kenyér szerencsére sok embernek jut... a cirkuszt meg csináljátok egymásnak ezzel a mentalitással? Vagy mi a koncepció? Azért ennél a 21. században legyünk már okosabbak!  Vagy ha ez nem megy, legalább ne másik X száz ember előtt tegyétek, hanem irány a Hortobágy és ott két fadoronggal lehet egymást csépelni. Ha valakinek ez hiányzik, akkor hajrá, csak ne a társadalom többi része előtt. 

     osembercsoport_23.jpg

     

    Néhány éve a WHO csinált egy felmérést, hogy melyik országokban milyen mértéket ölt a társadalmi közöny. Azaz hol mennyire tesznek nagy ívben az emberek a társaikra. Nos Magyarország a harmadik legrosszabb helyet érte el. Olyan országok előztek meg minket, mint például Szomália, ahol egymást irtják az emberek 30 éve, mikor épp melyik hadúrnak jut eszébe egy kis népirtás vagy Ruanda, ahol a tuszik és a hutuk szintén évtizedek óta gyilkolják egymást. Ilyen országok állnak eme listán Magyarország és a magyarok előtt. És ez senki máson nem múlik, mint az embereken, akik az országot lakják. Teljesen mindegy, hogy melyik párt szavazója valaki, az első lépcső ez lenne a nyugati norma felé vezető úton.  

    Következő dolog, a migrációs kérdés. Javaslom a vérmes ellenzőit és elszánt támogatóit, hogy próbálják meg értelmezni a mostani soraim úgy, ahogy azt szánom. Úgy a 9. század környékén érkezett egy addig ismeretlen nép a Kárpát-medencébe, hont foglalni. Bevándoroltak! Annyi különbséggel, hogy az avar lakosság körében ez az idegen nomád nép még tartott egy kis népirtást is, nehogy többségbe kerüljön a leigázott nép. Remélem mindenki felismerte a Honfoglalásunkat. A 13. században egy szintén nomád nép, hasonló céllal feldúlta a Kárpát-medencét újfent, újfent kiirtva lakossága jó részét (Tatárjárás), de belpolitikai problémáik miatt vissza kellett vonuljanak. Majd a 15. században jöttek az újabb migránsok. Az 1456-os nándorfehérvári diadal után igaz a déli határzár még visszatartotta őket, amit akkor végvárrendszer fedőnéven reklámoztak. De több száz lélekvesztőn újra nekiindultak a Boszporuszon át Európába és 1526-ban Mohácsnál drótvágókkal átvágták a kerítéseket és elfoglalták a Kárpát-medence jelentős részét és a lakosság jó részét szintén kiirtották. Ezekkel a migránsokkal mindig csak a baj van, ahogy már Szvatopluk fejedelem is megmondta! És ne értsetek félre, nem szeretnék egyik politikai oldal mögé sem beállni a kérdésben, ezek szimplán történelmi tények és egy kísérlet az elgondolkodtatásra. Nekem sem tetszik, hogy jönnek Európába, de a megoldásra kellenének javaslatok, nem egymást cseszegetni, hogy ki a migránspárti meg ki az, aki ellenzi őket. Abszolút illúzió az, hogy ebbe bármelyik átlagembernek van beleszólása, de még a magyar politikusoknak sincs!!! Ezt 3-4 komolyabb európai ország vezetője eldönti majd egy sötét szobába szivarozva és whiskyzve, a többiek meg majd ha tetszik, ha nem, csinálják. Hőbörögni lehet ellene és mellette is, csak totálisan értelmetlen és csak feleslegesen generálja a feszültséget, mert úgy is az lesz, amit az EU vezető országainak politikusai majd kitalálnak. Nálunk meg teljesen mindegy, hogy ki fog nyerni: így is úgy is az lesz, amit az EU kitalál nekünk. Ha, amikor azt a rakás pénzt küldték és küldik még mindig és új épületek, munkahelyek nőttek ki a földből, akkor ez jó volt nekünk és ezt választottuk, akkor most nem kell az ellen lázadni, hogy néha ők is kérnek valamit cserébe. 

     szvatopluk.jpg

    Tavalyi plakátkampányt tudnék itt még kiemelni, amikor ment az országban az "Üzenjük Brüsszelnek: tisztelet a Magyaroknak." Brüsszel nagyjából erre azt gondolja, hogyha majd a magyarok európaiként viselkednek, lesz tisztelet is. És nem csak a politikusainkra gondolok, hanem az átlagemberekre is sajnos...

    tudta2.jpg

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr6213780158

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása